przed chwilą widziałem i jestem jeszcze bardziej pewien że Prometheus będzie wyjątkowo
zajebistym filmem.... czuć klimat Aliena i wreszcie wiadomo co zaatakuje ich w tej niby
świątyni z głową... Nie będę mówił co jak ktoś nie chce spoilerów. Poza tym nie ma więcej
ważnych spoilerów, ale jest więcej scen... Już nie mogę się doczekać aż pójdę do kina
jak mysle ze polski dystrybutor daje to w lipcu, a tu premiera w maju to mnie krew zalewa x 2
To zależy. Jeżeli dobra wersja będzie latała po sieci przed polską premierą to chyba się skuszę;) Ciężko będzie czekać do 20 lipca lub na jakieś pokazy przedpremierowe;) Pożyjemy zobaczymy. Od jutra nie wchodzę na forum do 8 czerwca.
Lek na dobry humor u mnie:) Reakcja na pierwszy zwiastun Prometeusza:D
http://www.youtube.com/watch?v=r6qh33_-_IY
Czy ktoś może wie co w trailerze z filmwebu http://www.filmweb.pl/video/trailer/nr+5-28038 w 2:26 podnosi się po lewej stronie przed kolesiem? Czyżby to space jockey? Czy może zmutowany członek załogi zmieniający się w aliena?
członek załogi zapewne, ten sam który później kimś rzuca o ścianę (scena z poprzednich trailerów) i to chyba jest ten z irokezem
ale to jak ten mutant rzuca kimś o ścianę musiało być wcześniej niż w 2:26 bo jeżeli to ten sam zmutowany członek załogi w 2:26 to widać, że jest to faza końcowa mutacji i jest już zmutowany i nie przypomina człowieka tylko jakby aliena ,a tam jak rzucał to jeszcze w miare jak czlowiek wyglądał.
no dobra tylko tak szybko by mutacja nastąpiła u tego co go z Shaw trzymają i co ma tak usta otwarte i scena z 2:26 jest później niż ta co go tak trzymają? Czy może ten w 2:26 to jest ten zmutowany kolejny członek załogi z irokezem dziejące się po tej scenie co tego trzymają-bardziej by to pasowało. Poza tym te zdjęcia chyba są po wyjściu ze statku obcych i może z nim coś innego się stało bo ja już się pogubiłem.
teraz doszedłem do wniosku że w tym linku trzecia fotka pokazuje że z lewej jest ten co mu się kask stopił bo on taki jakby zwęglony jest... sam nie wiem, ale tak mi się teraz wydaje... w sumie czemu ten koleś z prawej stoi jak wryty? jest zdziwiony patrząc na zmasakrowaną twarz tego co mu się stopił kask... na pewno to nie sj... druga opcja to taka że właśnie to ten co się na pierwszym i drugim mutuje... na drugim widać to w oddali ze pierwsza fotka to jedna i ta sama sytuacja.
no może i tak ale wtedy te dwa zdjęcia i sceny musiały by się dziać po wyjściu ze statku obcych, a te ostatnie zdjęcie z mutantem musiałoby się dziać gdzieś na końcu bo to końcowa faza przemiany , a na tych zdjęciach dwóch pierwszych on krzyczy i go boli chyba i wyglada jeszcze jak człowiek i wtedy to mozliwe ,że zaczyna się stopniowo zmieniać i gdzieś pod koniec jest już zmutowany jak na trzecim zdjęciu. Tylko co z tym kolesiem z irokezem jak przecież z tego co widać on też przechodzi mutację może jakąś inną lub tą samą i kolejną co ten na 1 i 2 zdjęciu tylko już w zaawansowanej fazie, ale tego kolesia z 1 i 2 zdjęcia chyba nie pokazali jak przechodzi jakąś mutację o ile w ogóle przechodzi jeśli dobrze piszemy.
możliwe ale tego co mu się hełm stopił nie pokazali innej sceny oprócz tej gdzie się mu ten hełm topi, a ten na dwóch zdjęciach jest normalnie nie stopiony i nic mu na twarzy nie widać oprócz tego ,że krzyczy więc to jeszcze ktoś inny-może na tym 1 i 2 zdjęciu to jest ten co mu tak w rękę jakiś robak czy ośmiornica z ogonem wchodzi w rękę?
ja myślę że to właśnie jemu się ten kask topi bo on ma okulary a jak się topi kolesiowi hełm widać że okulary były... http://i.imgur.com/mxww3.gif
czyli ten na 1i2 zdjęciu to ten sam co mu się kask topi?- to jest przecież nie możliwe to są moim zdaniem dwie inne osoby.
no właśnie to nie są te same osoby ;D 1 i 2 - ten sam
na 3 zdjęciu to ten ze stopionym kaskiem
nie mam pojęcia kto jest na pierwszym i drugim... patrzyłem kilka razy i nie mogę rozpoznać... szczególnie na pierwszym bo na drugim za dalek jest :D
ja próbowałem uchwycić podpis na hełmie ale się nie udało... nie mam zielonego pojęcia kim on jest :D
no możliwe ale również możliwe ,że na 3 zdjęciu to jest ten z irokezem albo ten ze stopionym kaskiem albo ten ze zdjęcia 1 i 2 to chyba ten co mu ta ośmiornica weszła, a jak nie to jeszcze jeden osobny i kolejny któremu ten robal wszedł albo ten co przed lustrem stoi i ma coś w oku? tak więc wracamy do początku i losujemy albo obstawiamy bo ja już się trochę pogubiłem:)
ja myślę tak: ten co jest na trzecim ma zwęglony kombinezon i kask. zdaje się że to może być ten ze sceny w której widzimy topiący się kask. A ten któremu się topi kask to własnie jego gryzie ten cudny stworek i chyba wlazł mu pod kombinezon.