cezarywi , głupoty tam gadasz. Scott zasadniczo milczy odnośnie filmu. Nigdzie jednoznacznie nie powiedział ,że film nie ma nic wspólnego z Alienami. Fakt, zasugerował ,że nie będzie to typowy film o Xenomorphach (biegający Obce lub Obcy i zabijające kolejnych ludzi) ale będzie nawiązanie. Nie jest to narazie "oficjalny prequel" no ale ludzie, nie robił by filmu w tym samym universum co Alien i wogóle by nie nawiązywał do Aliena. Dla mnie to trochę jakby zrobić "Hobbita" bez Gandalfa :) A jeśli jestem w błędzie i film całkowicie nie ma nic wspólnego z Alienem no to trudno. Miejmy nadzieję ,że przynajmniej dobry SF wyjdzie...
Nie czepiam sie tylko ustosunkowałam sie do Twojej wypowiedzi.
Jeśli jesteś big fanem Aliena to może zamiast ograniczać sie do forum poszperasz po wywiadach ze Scottem i przetłumaczysz je sobie.
Jeśli to nie jest prequel to na pewno owy "spin off" bo tak go chyba można nazwać w takim wypadku jakieś nawiązania do Obcych będzie mieć.
odnośnie Obcego w Prometheus - http://www.filmweb.pl/film/Prometeusz-2012-523230/discussion/A+gdzie+wy+tu+macie +%22Obcego%22,1816343
a film na pewno zaspokoi nasze tęsknoty do dobrego s-f , mimo, że bida w temacie ostatnio, bo producenci uważają, że robienie dobrego filmu z ograniczeniem wieku widza, ogranicza zyski. Wierzmy w Ridleya, nic innego nam nie pozostaje :-)