PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=523230}

Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 189741
5,7 74 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

bedzie o ksenomorfach? (czyli obcych z serii alien)

RPKPROSTO

nie skott mówił że to nie prequel ani nic o obcych szkoda:-(

ocenił(a) film na 8
cezarywi

cezarywi , głupoty tam gadasz. Scott zasadniczo milczy odnośnie filmu. Nigdzie jednoznacznie nie powiedział ,że film nie ma nic wspólnego z Alienami. Fakt, zasugerował ,że nie będzie to typowy film o Xenomorphach (biegający Obce lub Obcy i zabijające kolejnych ludzi) ale będzie nawiązanie. Nie jest to narazie "oficjalny prequel" no ale ludzie, nie robił by filmu w tym samym universum co Alien i wogóle by nie nawiązywał do Aliena. Dla mnie to trochę jakby zrobić "Hobbita" bez Gandalfa :) A jeśli jestem w błędzie i film całkowicie nie ma nic wspólnego z Alienem no to trudno. Miejmy nadzieję ,że przynajmniej dobry SF wyjdzie...

Bourjois

widziałem z innych tematów taka informację - nie czepiaj sie:-0

ocenił(a) film na 8
cezarywi

Nie czepiam sie tylko ustosunkowałam sie do Twojej wypowiedzi.
Jeśli jesteś big fanem Aliena to może zamiast ograniczać sie do forum poszperasz po wywiadach ze Scottem i przetłumaczysz je sobie.
Jeśli to nie jest prequel to na pewno owy "spin off" bo tak go chyba można nazwać w takim wypadku jakieś nawiązania do Obcych będzie mieć.

Bourjois

to dobrze:-)
dziękik

ocenił(a) film na 9
Bourjois

odnośnie Obcego w Prometheus - http://www.filmweb.pl/film/Prometeusz-2012-523230/discussion/A+gdzie+wy+tu+macie +%22Obcego%22,1816343
a film na pewno zaspokoi nasze tęsknoty do dobrego s-f , mimo, że bida w temacie ostatnio, bo producenci uważają, że robienie dobrego filmu z ograniczeniem wieku widza, ogranicza zyski. Wierzmy w Ridleya, nic innego nam nie pozostaje :-)