PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=7918}
6,9 1,1 tys. ocen
6,9 10 1 1080
Prywatna wojna Murphy'ego
powrót do forum filmu Prywatna wojna Murphy'ego

straszna

ocenił(a) film na 3

chała, historyjka irytuje naiwnością, i jest po prostu głupawa.

ocenił(a) film na 8
cesare_10

Absolutnie nie. Genialny Peter O'Toole. Bardzo efektowne zdjęcia (podwodne, statku i samolotu). Niezwykle starannie nakręcony a do tego niegłupi.

jolsky1

Naiwny i to strasznie - Murphy barką bez uzbrojenia próbuje staranować u-boota. Już to jest śmieszne, ale jeszcze bardziej to, że Niemcy ostrzeliwują barkę, a następnie w strachu postanawiają zanurzyć się. A byłbym zapomniał o hicie, czyli torpedzie omijającej barkę. Realizm niesamowity :) :) :)

ocenił(a) film na 8
pawelk1504

Może i naiwny, nie wiem, nie atakowałem nigdy ubota barką :) Ale pisanie, że film jest głupawy w sytuacji, gdy jest tak starannie nakręcony i widać, ile pieniędzy w niego poszło (i jak O'Toole się przyłożył do roli) - to przesada.

jolsky1

A co to za argumentacja z wysokim budżetem filmu? Bez liku mogę wymienić filmów z dużymi budżetami, które okazały się klapami. I jest starannie nakręcony? Wpadek jest bez liku, jak choćby, gdy leci po raz pierwszy samolotem to kilka razy mamy widok samolotu do góry kołami, szyba kabiny jest otwarta i Murphy, a co widać nie jest przypięty pasami. I, jakoś nie wypadł :) Czy sam samolot Grumman J2F Duck, który nie był w czasie II wojny św. używany przez Brytyjczyków...

cesare_10

napisz coś jeszcze. internet wszystko zniesie, a ja lubię się pośmiać z bzdur.