Przebudzenie

Awake
2007
7,0 109 tys. ocen
7,0 10 1 109455
5,6 10 krytyków
Przebudzenie
powrót do forum filmu Przebudzenie

Arcydzieło!

ocenił(a) film na 10

10/10.Film od samego początku do samego konca trzyma w napięciu i jest całkowicie nieprzewidywalny.Gra aktorów, akcja, scenariusz, rezyseria...poprostu rewelacja.
Polecam wszystkim którzy chcą sie przebudzić:)

użytkownik usunięty
zonu

Ha ha ha ,niezla prowokacja!!!!
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10

Czemu prowokacja? Ja też dałem filmowi 10 :)

Może nie podzielam w 100% opinii zonu, ale jednak muszę przyznać, że Awake mnie pozytywnie zaskoczył i warto go sobie oglądnąć.

użytkownik usunięty

Nie napisalem ze to slaby film(nota 6 na filmwebie to film niezly),ale arcydzielo? 10/10? Come on guys...

ocenił(a) film na 7

Po prostu nie traktuj powarznie ludzi którzy rozdają dyszki dla komedii romantycznych, lub takich thrillerków. Jak widzę post "10/10 cuuuuuudowny" to nigdy nie biorę opini na poważnie, bo wiem, że napisał go koleś, który ocenia filmy na zasadzie "10/10 bo JA go widziałem".

Co do filmu to Awake to dobry film. Włączając go sobie niczego się nie spodziewałem (poza Albą :D ) a tu wyszedł bardzo dobry film. W mojej opinii 8/10 (lekko zawyżone, za Albę :D ).

ocenił(a) film na 6
zonu

ja dalem 7/10 bo czulem pewien niedosyt po zakonczeniu filmu

ocenił(a) film na 9
zonu

bardzo pozytywnie zaskoczył mnie ten film. w ogóle mi się nie dłużył i przyznam, że nawet był trochę za krótki (wciąga), ale z drugiej strony w dobrym momencie się skończył i przedłużanie mogłoby go zepsuć.
z każdą minutą napięcie rośnie, aż do momentu gdy dowiadujemy się o co tak naprawdę chodzi (chociaż w trakcie filmu dostajemy minimalne wskazówki, że coś może być nie tak - jednak wszystko składa się w całość gdy matka zdaje relacje Clayowi).
świetny był również pomysł na pokazanie podróży głównego aktora między światami (gaszące się światła i zapalenie ostatniego papierosa jak dla mnie rewelacyjnie tworzyły klimat)
do aktorstwa z grubsza też się nie mogę doczepić, przyjemne dla oka.
a scena w której lekarze kroili Claya i jego komentarze to mnie aż ciarki przechodziły.
rewelacyjny film, bardzo przyjemnie poprowadzony, jednak czuję trochę niedosyt i daję -9

i nie rozumiem czemu ludzie się oburzają, że ktoś nazywa to arcydziełem i daje 10. są gusta i guściki ;] pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
Repek7

Masz racje są "gusta i guściki", ale także są ludzie, którzy przesadzają z entuzjazmem. Przykłądem takiego człowieka jestem ja :P W tym wypadku daje dziesięć z kilku dla mnie ważnych powodów: Po pierwsze film był naprawdę świetny. Nie będę powtarzał tego co wyżej ponieważ mam podobne odczucia - naprawdę robi się smutno, że to trwało tak długo. Kolejnym powodem mojej 10 jest to, że chcę dać znać innym kinomaniakom, że ten film jest wart obejrzenia, ponieważ w dzisiejszych czasach w tej branży powstają filmy, które sa wielką pomyłką i stratą czasu. Trzecim, ostatnim, a zarazem najważniejszym argumentem jest Alba - Poprostu ją KOCHAM!

ocenił(a) film na 7
pyszkomeister

Od razu mówię, że do was nic nie mam, bo przynajmniej swoje oceny umiecie uzasadnić. Ale jakis dzieciak przeczyta waszą opinię, że dajecie 10 i on zaczyna rozdawać dziesiątki na prawo i lewo i robi sie na filmwebie burdel.