Przebudzenie

Awake
2007
7,0 109 tys. ocen
7,0 10 1 109456
5,6 10 krytyków
Przebudzenie
powrót do forum filmu Przebudzenie

Dziś obejrzałam w kinie "Przebudzenie" i myślę, że jest to jeden z najlepszych filmów, jakie obejrzałam w ostatnim czasie. Początkowo może wydawać się "prymitywny", ale w drugiej połowie zaczyna się "coś dziać" i to nawet bardo dużo. Obsada moim zdaniem jest świetna ! Film jest realistyczny (pomijając "wyjście z ciała"). Ogólnie podsumowywując 10/10. Szczerze polecam ..., a więc do kin, póki go jeszcze nadają :p Gorące pozdrowienia ;*

ocenił(a) film na 8
sylwia44

A Wy co myślicie na temat tego filmu ? :)

sylwia44

Ja myślę jedynie, że jeśli temu... czemuś dałaś 10/10, to chyba w takim razie nie widziałaś w życiu żadnego choćby średniego filmu. Dlaczego zawsze musi być tak, że świeżemu crapowi ludziska w pierwszym rzucie dają tak wysokie oceny? Ech, te masy... Kompletnie niewymagające.

ocenił(a) film na 9
Agntx

Dla mnie film było całkiem dobry. Prawie od początku wiedziałem co za chwile będzie się działo. :/ Chociaż z tymi listami myślałem ,że chodzi o ubezpieczenie bo któraś tam firma ubezpieczeniowa ma żółte koperty. Trochę zmartwiła mnię rola Alby, jej była dobra ale przez takie role moża ją trochę znielubić:p Christensen słabo sobię poradził z okazaniem bólu przy początkowym cięciu :/ (9/10 za ciekawą fabułę)

ocenił(a) film na 8
Agntx

To muszę Cię zbić z tropu Kochany Agntx-ie, ponieważ obejrzałam już wiele filmów ... Gorące pozdro for You :*

sylwia44

Owszem, może i obejrzałaś sporo filmów, ale patrząc na Twoje ulubione i na oceny można jednoznacznie określić, że jesteś cholernie mało wymagająca odnośnie filmów ;) A takie np. "Śmiertelne Wizje" czy "Dziewczyny z drużyny" plus do tego 9/10 dla W11 najlepiej chyba o Twojej filmowej wiedzy i guście świadczą :P Dlatego nie dziw się, że Twoje peany na cześć ''Przebudzenia'' jedynie powodują u mnie mimowolny uśmiech na twarzy. Pzdr.

ocenił(a) film na 8
Agntx

... To masz pecha ... :* ;D

sylwia44

Film słaby i nudny.Przeciągany. Gra aktorska beznadziejna.Film mogłby być lepszy gdyby w nim wystepowali inni aktorzy(dobrzy).Pomysł na film była szkoda tylko, ze niedopracowany. Ogólnie słaby. Nie przekonał mnie. Ze słabymi aktorami nigdy nie bedzie dobrego kina.

ocenił(a) film na 10
sylwia44

Przybijam piątkę z autorką, bo to faktycznie kawał dobrego kina :)

ocenił(a) film na 8
rafkens

Piona !!! :D ... Pozderki dla Was ... :* :) ;*

ocenił(a) film na 5
sylwia44

Ogladalem film dosyc dawno, wiec trudno mi sie teraz wypowiadac. Z tego co pamietam muzyka przypadla mi do gustu, zdjecia niestety pozostawialy juz wiele do zyczenia. Zwrot(y) akcji mogly zrobic duze wrazenie, szkoda tylko, ze towarzyszyla im duza przewidywalnosc.

Generalnie uwazam, ze swietny (no, moze troche przesadzam) pomysl zostal zmarnowany... Bo film mial naprawde spory potencjal.

Napisalas, ze "film jest realistyczny"... Mnie akurat niedociagniecia najbardziej w nim razily. Moze jestem w bledzie, kazdy sie myli, ale z tego co pamietam to w filmie przeszczep serca wykonywaly 3-4 osoby. Czy w rzeczywistosci tez tak jest? Nie sadze. Przeciez nawet przy jakichs drobnych zabiegach ze znieczuleniem miejscowym nieraz jest duzo wiecej personelu. Ten szpital (sala operacyjna) wyglada jak jakis z trzeciego swiata, juz pomijam fakt, ze na blok operacyjny wchodzi kto tylko zechce.