Przebudzenie

Awake
2007
7,0 109 tys. ocen
7,0 10 1 109455
5,6 10 krytyków
Przebudzenie
powrót do forum filmu Przebudzenie

Niedawno oglądałam ten film i muszę przyznać, że jestem mile zaskoczona. Film tak różny od innych, pociągający sam w sobie, jest nie tylko świetną rozrywką, ale również okazją do myślenia. Bowiem, aby zrozumieć film, trzeba oglądać go z niezwykłą uwagą, a wtedy na pewno nie umknie nam żaden szczegół. Daję 9/10. Polecam ;).

ocenił(a) film na 3
aragorn55

Jaka rewelacja?!? Film przewidywalny, fabuła mooocno nociagana i ogólnie jakis taki pusty. Zapomniałem o nim 5 minut po jego obejrzeniu.
Wg mnie nie warto tracic czasu, ale to moja subiektywna ocena...

ocenił(a) film na 9
ufolb

Hmmm, rozumiem, że zdania są podzielone, ale czy tak WSPANIAłY film może zostać aż tak skrytykowany ???????????????????????????????????????????????????????? Proponuję oglądnąć go jeszcze raz, być może go nie zrozumiałeś??

ocenił(a) film na 3
aragorn55

Ale tam nie ma co rozumieć, ten film nie ma zadnej glębi - jest tylko pare niedorzecznosci:

Facet, który spi na kasie, czeka sobie spokojnie w kolejce po serce do przeszczepu, a sam zabieg wykonuje w szpitalu mijeskim u niepewnego lekarza, ktory lubi zaprzyjazniac sie z pacjentami - tacy ludzie przeszczepy serca wykonuja w najlepszych klinikach u najlepszych specjalistow
Dziwnym trafem cała ekipa pana chirurga to chciwi i bezwzgledni ludzie, gotowi bez skrupulow zamordowac dla pieniedzy - jakos to do mnie nie trafia
Matka tak po prostu popelnia samobojstwo, lekarz ktory ja znajduje nic nie robi zeby ja ratowac
Synowi przeszczepaja serce matki, chociaz ta kilkanascie minut wczesniej zabila sie wykanczajac pigulkami wlansie swoje serce najprawdopodobniej. Nikt nie robi jej zadnych badan, po prostu automatycznie wiaza ja na sale operacyjna itd...

Caly temat wychodzenia z wlasnego ciala troche oklepany, gra aktorow raczej kiepska (szczegolnie Alba, ktora w kazdym filmie jaki z nia widzialem gra identycznie).

Ten film nie ma w sobie nic swierzego, zaskakujacego czy zmuszajacego do przemyslen. Ten film na prawde nie jest WSPANIALY. Przynajmniej dla mnie. To tak jak z Efektem Motyla - wszyscy sie zachwycaja, ale jak na swoja kategorie jest raczej przecietny ...

ufolb

obejrzyj jeszcze raz film...
Mamusia dwoniła do lekarza nim wzięła tabletki i sie wszystkiego wypytała.

ocenił(a) film na 5
aragorn55

Film dobry , trzyma w napieciu. Zwariowalem jak sie okazalo , ze jego kochana zonka to taka chciwa suka

buubu

Dobry film, choć zakończenie [przeszczep serca od matki] dość przewidywalne. Alba grała dość przeciętnie, ale pozostali aktorzy utrzymali klasę. Warto zobaczyć.