film byl zenujacy! dobry temat, nie moge powiedziec ze nie. ale czesc scen nie trzyma sie kupy, w innych aktorzy wygladaja jakby o tym wiedzieli i probowali scalic je w calosc. mam slabosc do jessici, wiec daje temu filmowi 3/10. wiecej?? ... no nie, jak bardzo bym chcial... nie jestem w stanie...
hu.. sie znasz na filmach, od razu widac ze ten film byl za madry dla ciebie. proponuje ci kubusia puchatka albo muminki moze chociaz to bys zrozumial ;p
to tego filmu da się nie zrozumieć?! Strasznie dowaliłeś/dowaliłaś autorowi
tematu, bo żeby ten film był "za mądry" to trzeba mieć IQ poniżej tego co
ma mój pies.
Film bardzo, bardzo przeciętny, poppapka dla popmasy na niezobowiązujący
jesienny wieczór. Można obejrzeć ale bez rewelacji.
myślę, iż film byłby bardzo dobry, gdyby nie zamieszanie. Dziwne dodatkowe wątki i bez sensu, że on sobie tak chodził :D Dlatego 7/10
a mnie się nie podobał, przewidujący był ale to nie o to chodzi. Jakoś niw wzbudził we mnie dużego zainteresowania, ale film zrozumiałam żeby nie było. No i przykra Alba:(
Zgadzam się, ten film to kaszana. Nie rozumiem ludzi, którzy się nim zachwycają. Ani thriller, ani sf, ani dramat, postacie płaskie jak kartka papieru a fabuła tak banalna, że aż żałosna. Film jest o niczym tak na prawdę. Pomysł całkiem interesujący, ale zupełnie spartaczony już na poziomie scenariusza. Typowa hollywódzka papka, z aktualnymi celebrytami w roli głównej.
Niestety Alba potwierdziła, że marna z niej aktorka, a obejrzałam ten film specjalnie dla niej, licząc, że się czymś wykaże. Niestety zawód. Zagrała bez emocji, w zasadzie to nie widzę różnicy między tą postacią a innymi z paru filmów, które z nią widziałam. W każdym filmie gra tak samo mdło. Tu miała okazję coś pokazać, ale nie podołała.
Motyw z matką oddającą serce synowi, po tym jak odkryła spisek - bez sensu i logiki, a do tego tak ckliwy, że aż mdli. No i główny bohater miotający się po korytarzach szpitala, który w ciągu kilku sekund odkrywa prawdę - żenada. Mogli lepiej rozłożyć napięcie, nie zdradzać całej tajemnicy od razu, dawkować widzowi niepewność i emocje. A wywalili wszystko na raz na jednej tacy. Beznadzieja. Zdecydowanie poniżej oczekiwań.
y mona czy jak sie tam nazywasz
beznadziejny to jest twoj komentarz i nie pisz "kaszana", "zenada" bo taka pisownie maja tylko malolaty, powiem wprost pseudokrytykom mowimy "Stop", gdy internet stal sie ogolnie dostepny to portal filmweb zszedl na psy..
p.s
mnie sie film podobal a twoje zdanie mnie kompletnie nie interesuje "kapiszi"
portal filmweb zszedł na psy, bo ludzie tu piszący mają inną opinię niż twoja?
Nie wiem ile masz lat, ale w dzisiejszych czasach małolaty używają zupełnie innych sformułowań niż "kaszana" i "żenada" - to relikt czasów, gdy ja byłam małolatą:P
I nie jestem ani krytyczką filmową, ani pseudokrytyczką, w ogóle do takich tytułów nie aspiruję, po prostu wyrażam swoją opinię na portalu, który do tego służy. Wydaje mi się, że opinia ta była dość rzeczowa i wyczerpująco uzasadniłam wszystkie moje obiekcje co do filmu. A jak cię moje zdanie nie interesuje to nie czytaj, ani tym bardziej nie gorączkuj się tak pisząc krytyczne posty o mojej osobie. Ja swoją opinię na temat filmu mam prawo wyrazić i tobie nic do tego.
Jeżeli chcesz ze mną polemizować na temat filmu to proszę bardzo, podaj jakieś argumenty merytoryczne dotyczące filmu, gry aktorskiej itd.
według mnie twoja opinia jest ukierunkowana tym, że nie przepadasz za Albą
nie patrz przez pryzmat aktorki a całego filmu
z ręką na sercu dałbym solidne 7 moze 8
ciekawy, zaskakujacy i dobrze zagrany
ja oczekiwałam przeciętnego filmu i taki też dostałam, więc to kwestia tylko odpowiedniego nastawienia..
film ma parę fajny twistów, ale niestety całość jest taka sobie. dobry i ciekawy materiał wyjściowy, ale zmarnowany potencjał..
+ świetna Lena Olin :D
takie 5/10
Żenująca to jest Jessica Alba.Nie przemawia do mnie ani ona ani jej gra aktorska. Może byłaby lepsza, gdyby nie ta jej sztuczna "slodkość" haha
To jest logiczne, że każdy film jednym może się spodobać, a drugim nie. Po co krytykować komentatorów?
Oceniam ten film jako dobry.
własnie to chciałem napisać...tolerujcie zdanie innych....Ja własnie obejżałem na youtube...i jestem pod wrażeniem...dobry kawał kina...nieźle trzyma w napieciu xD