PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10981}

Przekleństwa niewinności

The Virgin Suicides
1999
7,3 49 tys. ocen
7,3 10 1 48685
7,4 40 krytyków
Przekleństwa niewinności
powrót do forum filmu Przekleństwa niewinności

:(

ocenił(a) film na 8

Dlaczego nie rozumiem tego filmu? To chyba pierwszy który jakoś mi się nie przekłada.O co
w nim chodziło.Dziewczyny pragnęły być wolne nie uznawały żadnych ograniczeń.Chciały
przekroczyć granicę.Jacy rodzice robią to swoim dzieciom?Dlaczego?Czemu nie zmienili
swoich przyzwyczajeń po samobójstwie najmłodszej córki.Po co dziewczyny kontaktowały
się z tymi chłopcami?Jaki był tego cel?Właściwie skąd ten tytuł.Czy one wszystkie były
'niewinne'.A wątek Cecylii.Dlaczego zabiła się właśnie ona.

ocenił(a) film na 8
raschel97

Nie, nie wszystkie były niewinne. Lax, miała to już za sobą. Tytuł jest w porządku, bo miał ukazać, psychikę młodych dziewcząt, udowodnić, że też mają problemy, może te problemy nie są wielkie, ale młody umysł trudniej je znosi.
Rodzice nie zmienili swoich przyzwyczajeń\, bo nie uważali, ze to one są kłopotem, wręcz przeciwnie mysleli że nieupilnowali córek. A Cecylia zginęła , bo chociaż była najmłodsza to najciężej znosiła otaczający ją świat, widać było że ma inne zainteresowania, jest oczytana, niepasująca do schematów. A jeżeli chodzi o chłopców to szczerze mówiąc nie wiem dlaczego ich zaproszono. Co innego wciągnięcie ich do gry, a co innego zaproszenie na zbiorowe samobójstwo

ocenił(a) film na 7
annemarie93

Mi się wydaje, że one się chciały przez to zaproszenie odegrać na chłopakach w ogóle, w końcu jest to niejako powtórzenie owego wieczoru z wyjściem na bal, tylko z innym zakończeniem.

ocenił(a) film na 8
purpleshoes

Możliwe, tylko odegrały się, nie na tych co trzeba

ocenił(a) film na 7
annemarie93

Bo byli pod ręką.