Naprawdę dziwny film bez jednoznacznego zakończenia. Po oglądnięciu czułam pewien nidosyt. Mimo to, nie jest najgorszy..
Myślę, że chodziło o niedosyt spowodowany niewiedzą co dalej z rodzicami, tymi chłopakami, co spowodowało śmierć dziewczyn. Film nie podaje wszystkiego na tacy, ale to raczej jego atut. Podobał mi się nastrój i sposób, w jaki została opowiedziana historia.
wystarczyłoby mi gdyby wyjaśnione zostało dokładniej dlaczego te dziewczyny popełniły samobójstwo, tyle. tak to jedynie, można się domyslać i spekulowac na ten temat, a za czymś takim nie przepadam. Może dla jednych zagadkowy sposób zakończenia filmu jest atutem, dla mnie nie- wole wiedzieć wszystko doładniej.
co jest wg mnie 'jednoznaczym zakończeniem'? Zakonczenie powinno być wyjaśniającym dopełnieniem filmu. i tego mi brakowało.
Dlaczego popełniły samobójstwo? Bo miały dosyć bycia pod kloszem? Nieszczęśliwej rodziny? Tego że nie mogły się ruszyć z domu, i nadal uczucie straty po samobójstwie siostry . Było widać, że są bardzo szczęśliwe..