PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10981}

Przekleństwa niewinności

The Virgin Suicides
1999
7,3 49 tys. ocen
7,3 10 1 48685
7,4 40 krytyków
Przekleństwa niewinności
powrót do forum filmu Przekleństwa niewinności

Dziwny.

ocenił(a) film na 5

Naprawdę dziwny film bez jednoznacznego zakończenia. Po oglądnięciu czułam pewien nidosyt. Mimo to, nie jest najgorszy..

użytkownik usunięty
pucjan

Faktycznie po obejrzeniu nasuwa się tylko jeden wyraz : dziwny ....

ocenił(a) film na 6
pucjan

A co to jest wg was "jednoznaczne zakończenie"? "I żyli długo i szczęśliwie"?

ocenił(a) film na 8
gabrielafrancuz

Myślę, że chodziło o niedosyt spowodowany niewiedzą co dalej z rodzicami, tymi chłopakami, co spowodowało śmierć dziewczyn. Film nie podaje wszystkiego na tacy, ale to raczej jego atut. Podobał mi się nastrój i sposób, w jaki została opowiedziana historia.

ocenił(a) film na 5
lew890

wystarczyłoby mi gdyby wyjaśnione zostało dokładniej dlaczego te dziewczyny popełniły samobójstwo, tyle. tak to jedynie, można się domyslać i spekulowac na ten temat, a za czymś takim nie przepadam. Może dla jednych zagadkowy sposób zakończenia filmu jest atutem, dla mnie nie- wole wiedzieć wszystko doładniej.

co jest wg mnie 'jednoznaczym zakończeniem'? Zakonczenie powinno być wyjaśniającym dopełnieniem filmu. i tego mi brakowało.

użytkownik usunięty
pucjan

Dlaczego popełniły samobójstwo? Bo miały dosyć bycia pod kloszem? Nieszczęśliwej rodziny? Tego że nie mogły się ruszyć z domu, i nadal uczucie straty po samobójstwie siostry . Było widać, że są bardzo szczęśliwe..

użytkownik usunięty

racja właśnie dlatego popełniły samobójstwo...podobał mi się ten film i to bardzo 9/10 daje