PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10981}

Przekleństwa niewinności

The Virgin Suicides
1999
7,3 49 tys. ocen
7,3 10 1 48689
7,4 40 krytyków
Przekleństwa niewinności
powrót do forum filmu Przekleństwa niewinności

... z klimatem niepokoju.
Chowając się za rozmyślaniami chłopców podmiot liryczny w filmie sprytnie unika, powtarzające się jak nieznośne echo, odpowiedzi na pytanie "dlaczego tak się stało". Nie
próbuje się rozprawić psychologicznie z przyczynami takiego, a nie innego postępowania głównych bohaterek, bowiem nastoletni chłopcy (tenże), są do tego nie zdolni.

Abstrahując od tego, że takie sytuacje są możliwe i przerażające zawsze i wszędzie, oddźwięk pozostaje tylko jeden. Poprzez książkę i film świat dowiaduje się o tym jak "Ci
Drudzy, Nie-Wybrani" są okropni i tępi, że nie umieją normalnie wychować swoje dzieci. Podczas gdy "Ci Pierwsi, Wybrani", być może nawet bardziej wpływowi, na swój temat
nigdy oficjalnie negatywnie się nawet nie zająkną. Zresztą to już nie pierwszy i nie ostatni raz.

ocenił(a) film na 7
paravenphooneer

Zaskoczyl mnie, szczegolnie koncowka i kurcze dawno czegos takiego po filmie nie czulem - zdolowal mnie i to zdecydowanie plus dla niego. Troszke za niska srednia wg mnie

ocenił(a) film na 7
paravenphooneer

Bardzo podoba mi się twoja recenzja, krótka i treściwa. Ktoś też trafnie napisał: To much love kill you... och, życie...Koniec filmu wstrząsający, dołujący, ale pełen emocji. Bardzo dobre kino, dające do myślenia.