PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10981}

Przekleństwa niewinności

The Virgin Suicides
1999
7,3 49 tys. ocen
7,3 10 1 48689
7,4 40 krytyków
Przekleństwa niewinności
powrót do forum filmu Przekleństwa niewinności

Film mało wyrazisty, który na siłę stara sie przekazac problemy nastolatek. Słaba muzyka, słaba historia która mnie nie przekonuje. Jeden z gorszych filmów jakie ostatnio widziałem. Chociaż jedno co zasługuje na uwagę to nawet dobra gra aktorów, chociaż możliwości były duuużo większe:]

Pzdr.
BiF

ocenił(a) film na 9
Tomoos

Ten film jest wyjątkowo wyrazisty, senna atmosfera jest idealnym tłem to narastającej w tym filmie z dnia na dzień tragedii. Muzyka jest świetnie dopasowana do historii i atmosfery filmu. Coppola wykreowała kawałek prawdziwego i jednocześnie magicznego świata. I zrobiła to z właściwą sobie precyzją. Jeden z niewielu filmów na którym początkujący reżyserzy jaki i aktorzy mogą się wiele nauczyć.
Napisałeś że możliwości były dużo większe. Że niby stać ich było na więcej? A co Ty w tym filmie chciałeś zobaczyć? Spidermana ? :)

użytkownik usunięty
Kelpie

Karolina popieram Cie w 100%.Film byl super.Gra aktorow byla swietna.Historia poruszona w tym filmie rowniez mi sie bardzo podobala i nie bylo w niej nic sztucznego.Film ukazuje jak rygorystyczne zasady ustalone przez rodzicow panujace w domach u niektorych rodzin moze zniszczyc zycie mlodych ludzi...Poza tym bardzo lubie filmy psychologiczne wiec nic dziwnego ze mi sie bardzo podobal ten film i dalam 10/10 ale sa rozne gusta i nie wszystkim ten film sie moze podobac.

ocenił(a) film na 9
Tomoos

O to w tym filmie chodzi- senna, rozleniwiona atmosfera stoi w opozycji do nastroju napięcia. To jeden z tych filmów, w których mnóstwo się dzieje, chociaż na ekranie teoretycznie nie dzieje się nic ;)

Tomoos

Według mnie twoja ocena jest oderwana od rzeczywistości muzka jest znakomita, utwór Air - Empty House znakomicie oddaje klimat filmu. Film wymaga jednego od widza, aby zączął się zastanawiać dlaczego doszło do tragedi, w przeciwnym wypadku film rzeczwiscie jest nudny.

ocenił(a) film na 7
kat_7

Film ma bardzo specyficzny klimat, raczej nie powinno się nastawiać na zawrotne zmiany akcji. Nie sądze by film 'pokazywał na siłę problemy nastolatek' raczej ukazuje je naturalnie, pośród zwyczajnych zdarzeń, codzienności.