Film mało wyrazisty, który na siłę stara sie przekazac problemy nastolatek. Słaba muzyka, słaba historia która mnie nie przekonuje. Jeden z gorszych filmów jakie ostatnio widziałem. Chociaż jedno co zasługuje na uwagę to nawet dobra gra aktorów, chociaż możliwości były duuużo większe:]
Pzdr.
BiF
Ten film jest wyjątkowo wyrazisty, senna atmosfera jest idealnym tłem to narastającej w tym filmie z dnia na dzień tragedii. Muzyka jest świetnie dopasowana do historii i atmosfery filmu. Coppola wykreowała kawałek prawdziwego i jednocześnie magicznego świata. I zrobiła to z właściwą sobie precyzją. Jeden z niewielu filmów na którym początkujący reżyserzy jaki i aktorzy mogą się wiele nauczyć.
Napisałeś że możliwości były dużo większe. Że niby stać ich było na więcej? A co Ty w tym filmie chciałeś zobaczyć? Spidermana ? :)
Karolina popieram Cie w 100%.Film byl super.Gra aktorow byla swietna.Historia poruszona w tym filmie rowniez mi sie bardzo podobala i nie bylo w niej nic sztucznego.Film ukazuje jak rygorystyczne zasady ustalone przez rodzicow panujace w domach u niektorych rodzin moze zniszczyc zycie mlodych ludzi...Poza tym bardzo lubie filmy psychologiczne wiec nic dziwnego ze mi sie bardzo podobal ten film i dalam 10/10 ale sa rozne gusta i nie wszystkim ten film sie moze podobac.
O to w tym filmie chodzi- senna, rozleniwiona atmosfera stoi w opozycji do nastroju napięcia. To jeden z tych filmów, w których mnóstwo się dzieje, chociaż na ekranie teoretycznie nie dzieje się nic ;)
Według mnie twoja ocena jest oderwana od rzeczywistości muzka jest znakomita, utwór Air - Empty House znakomicie oddaje klimat filmu. Film wymaga jednego od widza, aby zączął się zastanawiać dlaczego doszło do tragedi, w przeciwnym wypadku film rzeczwiscie jest nudny.