PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10981}

Przekleństwa niewinności

The Virgin Suicides
1999
7,3 49 tys. ocen
7,3 10 1 48685
7,4 40 krytyków
Przekleństwa niewinności
powrót do forum filmu Przekleństwa niewinności

Ma swoj klimat

ocenił(a) film na 10

Bardzo mi sie podobal. Mimo wielu bledow i troszke prostej konstrukcji, film przyciagnal moja uwage i jakos dlugo nie moglam go zapomniec. I to o dziwo nie z powodu wydarzen, ktore mnie jakos szczegolnie nie wzruszyly, ale ze wzgledu na klimat i gre mlodych ludzi. Dunst wniosla do filmu iskre i choc jestem kobieta to wlasnie ona zrobila na mnie najwieksze wrazenie swoja gra, uroda i zachowaniem. Muzyka rowniez dobra. Flm moze nie jest rewelacyjny ale dzieki niemu wrocilam do swoich czasow wczesnej mlodosci i dobrze sie bawilam podczas seansu.Polecam!

ocenił(a) film na 8
Dalva

zgadzam się w pełni, film z klimatem.
dunst świetna, diablica w skórze anioła (np. scena odwiedzin chłopaka, gdy w trakcie oglądania filmu z całą rodzinką bohaterka świadomie i w prowokacyjny sposób pociera stopa o stolik, rzucając spojrzenia chłopakowi, który siedzi obok jej matki).
hartnett również bardzo mi się podobał, szczególnie pierwsze sceny, gdzie się pojawia jako przystojny cwaniak.

ocenił(a) film na 9
kasia_84

heh....scena ze stopą mi również utkwiła w pamięci. Kirsten rewelacja! Nie mogli zrobić lepszej obsady.