PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10981}

Przekleństwa niewinności

The Virgin Suicides
1999
7,3 49 tys. ocen
7,3 10 1 48689
7,4 40 krytyków
Przekleństwa niewinności
powrót do forum filmu Przekleństwa niewinności

WAŻNE!!!

ocenił(a) film na 8

Czy znacie jakieś filmy o podobnej tematyce?

Klaudia_12

Jeżeli chodzi ci o film o nieszczęśliwych, zagubionych nastolatkach to polecam film 2:37

ocenił(a) film na 7
Klaudia_12

Piknik pod Wiszącą Skałą Weira. Zarowno klimat jak i tematyka filmu są podobne.

fidelio

jeżeli chodzi o klimat to na myśl nasuwa mi się Mean Creek. też troche dołujący film. też ze świetną muzyką. no i też porusza podobne tematy...

ocenił(a) film na 10
fidelio

chybaa niee. piknik pod wiszącą skałą to totalny kisiel. nic się nie dzieje od początku do końca. no chyba że chodzi o ujęcia, przeciągnięte, rozleniwione ujęcia letnich dni

Klaudia_12

Niebiańskie istoty. nie porzalujesz ogladajac ten film. a w ogole to gra tam kate winslet

ocenił(a) film na 9
Klaudia_12

ja bym jeszcze dodała Fucking Amal. troche inna tematyka lae klimat podobny.

Klaudia_12

Według mnie warto obejrzeć "Thirteen", tematyka jest trochę inna, ale nigdy nie wiadomo, może Ci się spodoba :)

ocenił(a) film na 9
Klaudia_12

Wydaje mi się, że może "Stand by me". Jest w podobnym klimacie choć nie aż tak tragiczny.

187

Tak szczerze nie mialam okazji obejrzec filmu,ale przeczytalam ksiazke i jest swietna...Polecam My dzieci z dworca zoo:)pozdrawiam

Klaudia_12

Zbuntowane nastolatki? Jest tylko jedna odpowiedź, co prawda dotyczy jednego zbuntowanego nastolatka 8)... ale jak ktoś jeszcze nie widział to zbrodnia: "Donnie Darko". A jeśli chodzi o tragizm postaci to mogę jeszcze polecić "Odmienne stany moralności", nie o samobójstwie, a o morderstwie, ale naprawde warto.

carmeleon

Zagubione -Lost and Delirious

Klaudia_12

"All About Lily chou Chou"

Tak na marginesie "Virgin..." Coppoli to mały filmik, słaby...jak etiudka