PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10981}

Przekleństwa niewinności

The Virgin Suicides
1999
7,3 49 tys. ocen
7,3 10 1 48689
7,4 40 krytyków
Przekleństwa niewinności
powrót do forum filmu Przekleństwa niewinności

wlasnie jestem po sensie tego filmu, zapowiadał sie faktycznie dobrze. jednak rezyserka uzyla zbytw wielu wyswiechtanych chwytów i tanich numerów by film był naprawde dobre. rowniez sama fabula lekko tchnie banalem i dziwnotą. moja ocena 5/10

ocenił(a) film na 9
MarcinD_2

To,ze fabula tchnela dziwota to zadna wada. A wrecz cos co wyroznia ten film, powoduje niesamowity klimat i powiew swiezosci. Nie chcesz dziwnosci? W wakacje powtarzaja serial "Klan", tam powinny byc elementy z zycia typowej,polskiej rodziny i jesli Cie to ciekawi to bedziesz wniebowziety razem z Rysiem,Grazynka i reszta wesolego klanu Lubiczow. Z innymi Twoimi zarzutami mozna sie w sumie zgodzic, ale moim zdaniem nie obnizaja one zbytnio ogromnej klasy tego filmu.

ocenił(a) film na 5
Pierrotlefou

Moja ocena to również zaledwie 5/10. I jak najbardziej zgadzam się z faktem, iż film odraża wręcz plagą tanich chwytów typu np. bal z wyborami na królową i króla, co jest wręcz popisową sceną w szeregach kiczowych amerykańskich komedii. Ranga problemu przedstawionego w filmie jest wysoka lecz sposób w jaki ją zaprezentowano w mojej opinii jest delikatnie mówiąc, nieciekawy. Przerost treści nad formą, bo ta zdecydowanie - przynajmniej mnie - przez 110 min odpychała od ekranu. To moje subiektywne zdanie. Pozdrawiam