PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=32658}

Przekroczyć granice

Crossing the Bridge
1992
6,6 149  ocen
6,6 10 1 149
Przekroczyć granice
powrót do forum filmu Przekroczyć granice

Strasznie dawno temu oglądałam "Crossing the Bridge", ale pamiętam, że ten film strasznie mi się podobał. Będąc pod jego wrażeniem zapisałam ok. 3 stron w swoim dzienniku. Bardzo dobre kino dla tych, którzy kiedykolwiek zastanawiali się nad przyjaźnią, jej trwałością i rządzącymi nią prawami.

Ardelin

Po 9 latach, zachęcony Twoim postem, oglądam film na TVP2. Klimatyczne kino.

marcinqsaint

Ja właśnie też przypominam sobie ten film :) Rzeczywiście ma świetny klimat, a do tego urokliwą ścieżkę dźwiękową i całkiem niezłą obsadę.

ocenił(a) film na 8
Sylwia_sp

naprawdę kapitalne kino,rewelacyjna muzyka i ciekawa fabuła ;)

ocenił(a) film na 5
monkey61

Popieram, bardzo przyjemnie oglądało się film, a dialogi po prostu wymiatały:)

użytkownik usunięty
Ardelin

Myślę, że jest tak mało wpisów dlatego, że są dwie wersje tytułu po polsku: "Przekroczyć granice" i " Po drugiej stronie". Wpisując "Po drugiej stronie" niestety na filmwebie tego filmu nie znajdziesz, trzeba wpisać angielski by tu się dostać.

A ja z przykrością zauważyłam, że po wczorajszym seansie w Dwójce ocena filmu spadła z 7,9 do 7,2. No cóż... najwyraźniej nie wszystkim film przypadł do gustu i wystawili mu niezbyt wysokie noty :/

Ardelin

Trochę smutne wnioski mam po obejrzeniu tego filmu, a mianowicie, że wszystko przemija z czasem, a w szczególności przyjaźń i miłość. Jak tak się przyjrzę światu wokól mnie to niestety reżyser ma chyba rację...

użytkownik usunięty
DaveM

Pytanie za 100 punktów:), ma ktoś może napisy do tego filmu, polskie oczywiście bo angielskie mam:)? Dajcie znać... Pozdrawiam...