Czy ktoś z Was, drodzy Filmwebowicze, pamięta może pewien film z lat sześćdziesiątych?
Jego bohaterką była dziewczyna, która panicznie boi się wiatru. Rzecz dzieje się chyba w
jednym z krajów śródziemnomorskich. Mogę podać tylko jedną scenę: do naszej bohaterki
podchodzi jej partner i zaczyna z nią tańczyć (bodajże w jakimś salonie). Fenomenalnie
ukazany jest strach tej dziewczyny przed zbliżającą się wichurą.
BŁAGAM, POMÓŻCIE, BARDZO MI NA TYM ZALEŻY!
kochana , ale mi 'smaku' narobiłaś! Z chęcią sama obejrzę film oraz pomogę w poszukiwaniu ! jeśli znajdziesz pierwsza mogłabyś dać znać? Byłabym wdzięczna. ;)
Nie wiem, co to jest(:
Wiem, co to nie jest, ale polecam z czystym sumieniem: "W poszukiwaniu deszczowego drzewa" Edwarda Dmytryka.
Jest równie romantyczny, epicki, zrobiony z porównywalnym rozmachem.
No i obsada równie doborowa: Elizabeth Taylor, Montgomery Clift, Eva Marie Saint i Lee Marvin.
Film kompletnie zapomniany z zupełnie dla mnie niezrozumiałych powodów. Ale po co szukać daleko - po prostu nie jest nigdzie emitowany, to jak ma być pamiętany. A szkoda.
Mam film "W poszukiwaniu deszczowego drzewa", na dysku nagrywarki dvd, z lektorem. Więc dla mnie nie jest to film zapomniany! Jeśli nadal Cię to interesuje, zaproś mnie do znajomych, porozmawiamy. Pozdrawiam.