PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1314}

Przeminęło z wiatrem

Gone with the Wind
1939
7,9 110 tys. ocen
7,9 10 1 109817
8,3 51 krytyków
Przeminęło z wiatrem
powrót do forum filmu Przeminęło z wiatrem

Witam!
Jestem, jak wiekszosc z Was fanka ksiazki i filmu. Mam jednak sporo krytycznych uwag. Czy rzeczywiscie film jest taki genialny? Jest klasyka, nie ma sie z czym klocic. Poza tym trzeba pamietac, ze byl krecony prawie 70 lat temu!!!! Bez takiej technkiki jak dzis!!!

Biorac pod uwage sama tresc, to prawie wszyscy dziwia sie, jak to mozliwe, ze Scarlett nie pokochala Retta, czy moze, dlaczego tak sie pomylila w uczuciach? To troche niesprawiedliwe! Pamietajcie, ze Rett od samego poczatku wiedzial, ze Scarlett go nie kocha. I nie przeszkadzalo mu to na ozenek z nia. Czy ona go rzeczywiscie odtracala? Pomijajc sprawy lozkowe? Pamietajcie, ze Rett nie przebieral w slowach! Obrazal Scarlett. Mial swoje powody, ale on rowniez prowadzil z nia gre. Bal sie uzewnetrznic, a oczekiwal tego od niej. Cala wina w ksiazce za rozpad malzenstwa spada na Scarlett. Moim zdaniem-niesprawiedliwie!

No i, kochani, do czego zmobilizowala Was ta ksiazka? Ja sporo sie naczytalam o samej Civil War i znalazlam sporo pozycji o Polakach walczacych w tej wojnie.

Pozdrawiam
?K.