Kiedyś przeczytałam jakiś pomysł apropo nakręcenia polskiej wersji Przeminęło z Wiatrem :) Mielibyście jakiś pomysł co do odtwórców głównych ról ? ;)
Kasia Cichopek - Scarlett
Mroczek (jaka to różnica który) - Ashley
Gosia Andrzejewicz - Melania
Hakiel - Rhett
żal.pl ....
Hahahahahahahahahahahahaha:D:D:D:D:D:D:D:D:D
Nie wpadłabym na to:D
Cóż, prawda taka, że pewnie polska obsada wyglądałaby co najmniej podobnie do tej, którą przedstawiłaś:)
nie no proszę... bez przesady! Gośka andrzejewicz??!! cichopkowa??!! mroczki??!! hakiel??!! margaret mitchell przewróciłaby się w grobie
ja nie mam swoich typów. w Polsce nie ma żadnych aktorów godnych zagrać te postaci
Rhett - Robert Więckiewicz
Ashley - Piotr Adamczyk
Do roli pań muszę zastanowić..
Rhett - Marcin Dorociński
Ashley - Piotr Adamczyk
Do roli pań muszę zastanowić..
Zastanawiam się jaka miała by być to Polska wersja czy dosłownie działo by się to w USA czy w realiach Polskich tego okresu ,jeśli w naszych realiach była by to na pewno kolejna nudna produkcja jakich mnóstwo robimy.
Pisanie kogo by się obsadziło jest głupotą tak jak i cały ten pomysł wydaje mi się idiotyczny
polska wersja bylaby zalosna. nie ma zadnego polskiego aktora, ktory bylby godny wcielenia sie w ktorakolwiek z postaci
Przykład polskiej wersji "Quo Vadis" jest wystarczającym powodem, żeby takich głupot nie robić. To byłaby kolejna "Bitwa pod Wiedniem" czy też "1920 Bitwa Warszawska" czyli kolejna szmira, jakich w ostatnim czasie jest w Polsce trochę.
polska wersja jakoś nie budzi entuzjazmu, ale jest jeden polski aktor, który nawet pasowałby mi do obsady - Piotr Adamczyk jako Ashley Wilkes, chociaż w chwili obecnej jest już chyba za stary tak samo jak Leslie Howard w chwili kręcenia GWtW
Polskim odpowiednikiem tego filmu była "Gwiaździsta eskadra" - niestety wszystkie kopie zostały za komuny wywiezione do ZSRR.
Polecam obejrzeć wspaniałą, polską komedie w formie teatru telewizji "Księżyc i magnolie" ;) opowiada o powstawaniu scenariusza do "Przeminęło z wiatrem".