PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1314}

Przeminęło z wiatrem

Gone with the Wind
1939
7,9 110 tys. ocen
7,9 10 1 109622
8,3 49 krytyków
Przeminęło z wiatrem
powrót do forum filmu Przeminęło z wiatrem

polska wersja

ocenił(a) film na 10

Kiedyś przeczytałam jakiś pomysł apropo nakręcenia polskiej wersji Przeminęło z Wiatrem :) Mielibyście jakiś pomysł co do odtwórców głównych ról ? ;)

ocenił(a) film na 8
sarah496

Kasia Cichopek - Scarlett
Mroczek (jaka to różnica który) - Ashley
Gosia Andrzejewicz - Melania
Hakiel - Rhett

żal.pl ....

ocenił(a) film na 9
Keira2016

Hahahahahahahahahahahahaha:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Nie wpadłabym na to:D
Cóż, prawda taka, że pewnie polska obsada wyglądałaby co najmniej podobnie do tej, którą przedstawiłaś:)

ocenił(a) film na 10
Keira2016

nie no proszę... bez przesady! Gośka andrzejewicz??!! cichopkowa??!! mroczki??!! hakiel??!! margaret mitchell przewróciłaby się w grobie
ja nie mam swoich typów. w Polsce nie ma żadnych aktorów godnych zagrać te postaci

ocenił(a) film na 10
Keira2016

Rhett - Robert Więckiewicz
Ashley - Piotr Adamczyk
Do roli pań muszę zastanowić..

ocenił(a) film na 10
szym_ko

Rhett - Marcin Dorociński
Ashley - Piotr Adamczyk
Do roli pań muszę zastanowić..

sarah496

Zastanawiam się jaka miała by być to Polska wersja czy dosłownie działo by się to w USA czy w realiach Polskich tego okresu ,jeśli w naszych realiach była by to na pewno kolejna nudna produkcja jakich mnóstwo robimy.
Pisanie kogo by się obsadziło jest głupotą tak jak i cały ten pomysł wydaje mi się idiotyczny

EHNATON2

polska wersja bylaby zalosna. nie ma zadnego polskiego aktora, ktory bylby godny wcielenia sie w ktorakolwiek z postaci

ocenił(a) film na 10
sarah496

Przykład polskiej wersji "Quo Vadis" jest wystarczającym powodem, żeby takich głupot nie robić. To byłaby kolejna "Bitwa pod Wiedniem" czy też "1920 Bitwa Warszawska" czyli kolejna szmira, jakich w ostatnim czasie jest w Polsce trochę.

ocenił(a) film na 10
sarah496

polska wersja jakoś nie budzi entuzjazmu, ale jest jeden polski aktor, który nawet pasowałby mi do obsady - Piotr Adamczyk jako Ashley Wilkes, chociaż w chwili obecnej jest już chyba za stary tak samo jak Leslie Howard w chwili kręcenia GWtW

sarah496

Polskim odpowiednikiem tego filmu była "Gwiaździsta eskadra" - niestety wszystkie kopie zostały za komuny wywiezione do ZSRR.

sarah496

Polecam obejrzeć wspaniałą, polską komedie w formie teatru telewizji "Księżyc i magnolie" ;) opowiada o powstawaniu scenariusza do "Przeminęło z wiatrem".

sarah496

juz dawno nakręcono polskie przemineło... to noce i dnie!!!