PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1314}

Przeminęło z wiatrem

Gone with the Wind
1939
7,9 110 tys. ocen
7,9 10 1 109817
8,3 51 krytyków
Przeminęło z wiatrem
powrót do forum filmu Przeminęło z wiatrem

tych aktorow historie wszystko w tym filmie jest swietne UWIELBIAM TEN FILM!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 10
gosiaczek868

Ja też uwielbiam ten film. Nie zliczę juz który to raz go oglądałam, dzis leciał w TV i obejrzałam ponownie i znów odnalazłam w nim nowe wartosci. Usmiałam się w scenach gdy Scarlett droczyła się z Butlerem, płakałam gdy umierała Melania. Swietnie przedstawione obyczaje tamtych czasów. I absolutnie genialna i piękna Vivien i przystojny, męski Clark....
Właściwie dla tego filmu brakuje mi skali, dziesiątka wydaje mi się zbyt słabą oceną. Az nie do wiary, ze ten film bądz co badz z 1939 roku jest taki ponadczasowy i robi większe wrazenie, niz nagradzane Oskarami produkcje ostatnich lat.

ocenił(a) film na 8
sonnchen

Heheh ja dopiero któryś raz z kolei go oglądam hehehe :) Zawsze płaczę zawsze :) Najgorzej jest na końcu ;( łzy mi płyną strumieniami :)

ocenił(a) film na 10
gosiaczek868

Ja jeszcze nigdy nie płakałam na żadnym filmie. No, cóż może nie mam serca. Jednak zawsze się rozczulam i mam ochotę się popłakać. Jednakże bardziej mi serce mięknie jak oglądam film, niż jak czytam ksiażkę. Może dlatego, że w filmie słyszymy ton głosu aktorów. Znakomity melodramat. 10/10