Przetrwanie żywych trupów

Survival of the Dead
2009
4,4 2,2 tys. ocen
4,4 10 1 2209
3,6 5 krytyków
Przetrwanie żywych trupów
powrót do forum filmu Przetrwanie żywych trupów

Niby klimat "westernowy" a tak naprawdę to walczą tu ze sobą rednecki. I w ogóle co to za głupi pomysł z tą farmą zombie... Kompletna strata czasu. Jedynie początek filmu był obiecujący + nawiązanie do poprzedniego filmu George'a Romero - "Kroniki żywych trupów" z tą grupą żołnierzy, która napadła tych studentów z kamerami, ale dalej jest już kompletna nuda od momentu gdy dostali się na tę pustą i nudną wyspę tych durnych wieśniaków. Nie było nawet ani jednej fajnej sceny eksterminacji któregoś z zombie - zwykłe strzelanie w głowy. Słusznie oceniam na 1/10 i nie polecam nikomu, nawet fanom filmów o zombie.

ocenił(a) film na 1
Axel

Polecam moją listę filmów o zombie:
http://www.filmweb.pl/user/Axel/blog/546118

użytkownik usunięty
Axel

Sarwajwal?

ocenił(a) film na 1

o co ci chodzi?

ocenił(a) film na 5
Axel

Nie wspominając niektórych tandetnych scen, momentami nienajlepszej gry aktorskiej i kiepskiej kreacji zombie. Moim zdaniem jednak film nie zasługuje aż na ocenę 1. Trzeba pamiętać, że Romero nie jest najmłodszym reżyserem, a sama fabuła ma jako taki potencjał. Nie podobała mi się praca operatora kamery i montaż, myślę, ze gdyby lepiej dobrać ekipę to można by z tego wyciągnąć coś więcej. Co do scen eksterminacji zombie, to ta z gaśnicą była całkiem pomysłowa. No i postać Patricka O'Flynna była naprawdę nieźle wykreowana.

ocenił(a) film na 5
TheLarry15

Ode mnie co najmniej 4

ocenił(a) film na 1
Axel

A ja potwierdzam -1/10 i również twierdzę, że chyba był to najgorszy film o zombie jaki do tej pory widziałem.
I nie dam 2/10 bo naprawdę nie mam za co zawyżyć noty,

OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM!

ocenił(a) film na 5
stasiuvino

To zobacz sobie Zombie Hunter ;P to jest dopiero gniot

użytkownik usunięty
stasiuvino

Poprzedni jego film był jeszcze gorszy, szkoda że pod koniec tak zepsuł sobie filmografię.

ocenił(a) film na 2
Axel

2/10. Punkcik tylko za charakteryzację zombie, cała reszta do bani.

Axel

Jeszcze gorzej niż poprzedni, BEZNADZIEJNY, film Romero? jakoś mnie to nie dziwi.

ocenił(a) film na 1
shamar

Kroniki żywych trupów nie były takie złe, nawet powiem ci, że mam ochotę ten film odświeżyć - bo ostatni raz oglądalem jakieś 3 lata temu.

Axel

"Kroniki"? Czy to był ten "z ręki", gdzie koleś nagrywa śmierć swoich kumpli?

Oj, pamiętam, że wylałem tu mnóstwo szamba zaraz po obejrzeniu ;)

shamar

PS - jest napisane, że dodałeś komentarz a... nie wyświetla się. Od jakiegoś czasu takie cyrki na FW.