PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10002127}

Przez moje okno

A través de mi ventana
2022
5,4 10 tys. ocen
5,4 10 1 10397
Przez moje okno
powrót do forum filmu Przez moje okno

Początkowo wydawało mi się, że tajemnice, które skrywają główni bohaterowie, będą znacznie mocniej zarysowane, ciekawsze, a nie tak typowe, jak we wszystkich romantycznych produkcjach. Mimo wszystko pierwsze kilkanaście minut sprawiło, że zostałam do samego końca, bo chciałam się dowiedzieć, czy ten film przełamie chociaż jeden schemat młodzieżowego romansu.

I coś tam próbuje, ale po początkowych scenach w stylu Joe z serialu "Ty" (narracja, stalkowanie), wszystko i tak sprowadza się do schematycznych zachowań. Nawet bohaterowie są wyjęci z innych tego typu produkcji: bad boy przez traumę, przyjaciel głównej bohaterki uwikłany w friendzone (i to jakie, o rany!), przyjaciółka, której równie dobrze mogłoby nie być, bo nic wnosi do tej historii.

W pewnym momencie zapaliła mi się jednak czerwona kontrolka, czy ta produkcja nie idzie za daleko - czy nie będzie pochwalać toksycznych zachowań. Bo nie oszukujmy się, postawa Aresa w początkowych sekwencjach jest okrutna i gdyby to nie była konwencja komedii, miłego filmu, to mogłoby się to źle skończyć. Na szczęście twórcy wybrnęli.

Estetyczny, przyjemny, aktorzy pasują do ról. Nic szczególnego, ale też nie jest fatalny. Moja recenzja: https://youtu.be/zIibVEpORAQ

Alexandraaa

Podobają mi się takie recenzje z błędami i próbą pokazania swojej dociekliwości przy zwykłym filmie na Netflixie i robienie z tego zachęty do subskrypcji na YouTube. Chyba powinnam zostać vlogerką filmową i recenzentką XD też siedzę w domu z Netfixem i komentuję na filmwebie, mam kompetencje!!! XD

ocenił(a) film na 5
magdaxd

Zwykły, niezwykły, nie znam skali. Nie wiem również, co ma na celu Twój komentarz, ale nawet pomimo użytego przez Ciebie prześmiewczego tonu uważam, że możesz być kim chcesz i spróbować swoich własnych sił. :)

Alexandraaa

Laska, piszesz recenzje o filmach na Netflixie... żaden z ciebie ekspert. Mogę być kim chcę, ale chcę być w tym kompetentna. Proste.

ocenił(a) film na 5
magdaxd

Nigdzie nie mówię/nie piszę, że jestem ekspertem. Miłego dnia! :)

Alexandraaa

Polecanie swoich recenzji na vlogu czy streamie zakłada, że jesteś, albo czujesz się w czymś specjalistką. Chyba, że twoja strona polega na gadaniu głupot dla kliknięć?