PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=656595}

Przeznaczenie

Predestination
2014
7,1 76 tys. ocen
7,1 10 1 76007
6,5 22 krytyków
Przeznaczenie
powrót do forum filmu Przeznaczenie

Niesmaczne

ocenił(a) film na 6

Sf ery dzender

fabio

Really nigga? To film, nie żaden manifest ideologiczny - GET OVER IT! BTW opowiadanie, na którym oparty jest film pochodzi z roku 1959 - tyle do tematu gender...

ocenił(a) film na 6
Alchem1st

W erze dzender wpisuje się idealnie.

ocenił(a) film na 5
fabio

Całkowicie się zgadzam z Przedmówcą. Pomimo że film całkiem niezły, a fabuła ma pochodzić z opowiadania całkiem leciwgo, w moim odczuciu pojawił się w myśl całej tej poprawności politycznej i wszechobecnej, bezgranicznej (lub dążącej do bezgranicznej) tolerancji.

Alchem1st - zwróć uwagę, iż ani fabio, ani ja nie oceniamy od razu filmu na 1, poprostu nie każdemu to podpasowało.

ocenił(a) film na 6
LordAlucard

Nie znam się to się wypowiem!
A teraz tytułem wstępu filmu jeszcze nie widziałem. Ale zobaczyłem zwiastun, i coś mi się przypomniało. jak bym miał deja vu. Otóż cała ta historia jest dziwnie znajoma. I wtem jak porażenie pioruna dotarło do mnie, iż jest to ekranizacja jednego z najciekawszych opowiadań jakie czytałem. Nie wiem na ile "wszyscy wy zmartwychwstaną" jest kontrowersyjne, ale powiem jedno. Po przeczytaniu byłem wbity w fotel. Nawet nie zniesmaczony, lecz w szoku. ogólnie lubię paradoksy czasoprzestrzenne. Czytałem raz bardzo podobne opowiadanie "zabić Szekspira" - też gorąco polecam. I o tyle paradoks bycia swoim własnym dziadkiem może być kontrowersyjny, to samo opowiadanie powstało na lata świetlne przed dżenderami. To też z całym szacunkiem nie nazywajmy tego filmu dżenderwoskim. Zdaje się że pan Alchem1st także miał przyjemność czytać owo opowiadanie. I szczerze wątpię aby film był ideologicznolewackim manifestem. Podobnie jak wspomniane "wszyscy wy zmartwychwstali" swoją drogą, świetnie się je czyta. korzystając z okazji pragnę tez polecić niezwykły zbiór opowiadań, "Arcydzieła" pod redakcją Orsona Scotta Carda. W którym to zbiorze jest masa opowiadań które zagościły na wielkich ekranach. Jak "Mam na imię Joe" - z któego to Cameron czerpał garsciami kalecząc "avatara" czy "Sny robota" Asimova na podstawie których nakręcono "ja robot"
:)

ocenił(a) film na 8
fabio

hahaahha, dawno naprawdę dawno nie widziałam tak absurdalnego komentarza. Jak to Maleńczuk u Olejnik powiedział - " u nas na wsi myślą, że gender krową mleko wypija. "

nie robiąc offtopa film bardzo dobry. pokręcony ale dobry. i smaczny.

ocenił(a) film na 6
trzydrzwiowa

Z dzieckiem taki film chcesz obejrzeć?

ocenił(a) film na 8
fabio

dziecko by takiego filmu nie zrozumiało więc pytanie z tylnej części ciała. a dla jasności dziecko będzie wychowywane w tolerancji i poszanowaniu dla każdego człowieka niezależnie od rasy, kultury, orientacji seksualnej, narodowości czy religii więc nie wiem co by było dziwnego z tym, obejrzałabym ów film z dzieckiem.

ocenił(a) film na 6
trzydrzwiowa

A jak dziecku wytlumaczysz pana z wycietymi cyckami albo panią z siurkiem?

ocenił(a) film na 8
fabio

tak, żeby miało do nich szacunek. bo oświecę Cię - wartość człowieka nie zależy od tego czy pani ma siurka czy cipkę a czy pan ma cycki czy jajka. i tyle.

ocenił(a) film na 6
trzydrzwiowa

Jak wytłumaczysz? W końcu będziesz mieć dzieci?

ocenił(a) film na 8
fabio

tak jak Ci napisałam powyżej. tak, będę.

ocenił(a) film na 6
trzydrzwiowa

Ale jak? I staraj się bez offtopu...

ocenił(a) film na 8
fabio

dla zrozumienia - to moja sprawa jak i kończę
"dyskusję".

ocenił(a) film na 6
trzydrzwiowa

Nie wcinaj się na drugi raz ze swoimi cennymi offtopami jeśli nie masz nic ciekawego do powiedzenia...

Buahaha!

ocenił(a) film na 8
fabio

jak masz problem z czytaniem ze zrozumieniem to niestety nic na to nie poradzę. i wybacz ale to forum publiczne a nie Twoje prywatne więc nie mów co można robić.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 8
fabio

ale to ma być smieszne? bo jest żałosne. i zgłoszone.

ocenił(a) film na 6
trzydrzwiowa

"nine times out of ten, if a girl gets raped it's partly her fault"