PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=656595}

Przeznaczenie

Predestination
2014
7,1 76 tys. ocen
7,1 10 1 75822
6,9 30 krytyków
Przeznaczenie
powrót do forum filmu Przeznaczenie

to jak warto ogladac ?? czy bezdzieja bo sie zastanawiam bo wlasnie te podroze w czasie mnie troche odciagaja od tego filmu ??

ocenił(a) film na 7
marcink15

podroze w czasie w tym filmie to meritum - podstawa, na tym glownie opiera sie fabula. Jezeli sie nie pogubisz i przymkniesz oko na niektore "logiczne" niedociagniecia, tzn. nie bedziesz rozkladac na czynniki pierwsze czy tak mozna czy nie, to spokojnie mozesz obejzec film, bo fabula naprawde wciaga

Bambim

dzieki obejrze jednak ;D

marcink15

słaby, nie oglądaj, twórcy chyba sami już się zagubili w czasie i przestrzeni tworząc ten film

ocenił(a) film na 7
kuanta

wlasnie o tym rozkladaniu na czynniki pierwsze wspominalem wyzej

Bambim

Nie rozkładałam na czynniki pierwsze tylko próbowałam zrozumieć film i dostrzec w nim jakikolwiek sens. Gdyby nie logiczne błędy film byłby niezły. Niestety sam się zapętla.

ocenił(a) film na 9
kuanta

Historia bohatera jest spójna oraz kompletna. W którym miejscu są logiczne błędy? Jedyny jaki mi przychodzi do głowy, to że Jane po operacjach nie poznała, że stała się facetem, w którym się zakochała w przeszłości... Ale można to wytłumaczyć tym, że 'rzadko spoglądała w lustro'

Spooky_Me

<spoiler> główny bohater jest jednocześnie swoim ojcem i matką, nie uważasz, że jest to lekka przesada? :)

ocenił(a) film na 9
kuanta

Na zdrowy rozsądek to oczywiście, że jest :)

Natomiast cała pętla przyczynowo-skutkowa jest elegancko zamknięta, bez dziur. Ta pętla była celowa, twórcom filmu nie wyszła ona przecież przez przypadek...