Przyjeżdża orkiestra

Bikur Ha-Tizmoret
2007
7,2 6,6 tys. ocen
7,2 10 1 6592
7,2 6 krytyków
Przyjeżdża orkiestra
powrót do forum filmu Przyjeżdża orkiestra

Tak jak napisał recenzent - film daje zastrzyk pozytywnej energii, której każdy z nas teraz potzrebuje. Śmieszny pomysł, fajnie nakręcony, no i pokazał zarówno Żydów jak i Arabów z zupełnie innej strony, przez co patzry się na nich z uśmiechem na ustach. Polecam.

cracatau

Mnie również się podobał, to taki po prostu ciepły i sympatyczny film. Miła odmiana :)

cracatau

Bardzo dobry film i tylko trochę się dziwię, że do nas dotarł dopiero teraz, kiedy premiera światowa była ponad rok temu. Polecam.

ocenił(a) film na 8
cracatau

Trochę szkoda, że tak niewiele jest komentarzy na temat tego filmu, a myślę, że jest godny zobaczenia. Film skupia się na tym, co łączy te dwie kultury, a nie na tym co je dzieli. A co łączy Arabów i Żydów? Ano to, że są najzwyklejszymi w świecie ludźmi, którzy mają podobne marzenia, cele i życie...Myślę, że właśnie to było głównym przesłaniem tego filmu. Dla mnie 8/10.

ocenił(a) film na 8
uszatek_1

Właśnie, coś mało komentarzy. Cóż, ludzie wolą koemrcyjne filmy z Hollywood, a nie dobre wartościowe kino. Ja osobiście tez nie jestem jakimś fanem tego typu filmów, ale muszę przyznać, że jest naprawde dobry.

cracatau

Dopeiro teraz miałem okazję obejrzec ten film, ale warto było! Zastrzyk energii przydał się jak najbardziej, a sam film jest świetnie zagrany i nakręcony. Polecam.