PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=800436}

Przynęta

Serenity
2019
5,7 10 tys. ocen
5,7 10 1 10064
2,4 7 krytyków
Przynęta
powrót do forum filmu Przynęta

Po pierwsze urzekła mnie sceneria. Lubię filmy rozgrywające się w biednych okolicznościach południa Stanów Zjednoczonych, Karaibów, rybaków, polowania na tuńczyki, łodzi motorowych, spelunek w których podają rum itp. Za to punktuję.

Potem mamy thriller, momentami dramat psychologiczny i rozterki bohatera a la "Niemoralna propozycja". I to jest ok.

Ach i nagi McConaughey, z mojego kobiecego punktu widzenia, też jest ok.

A później... Później mamy "Matrix". Niektórych to, jak czytam wpisy, zachwyca, innych zaskakuje. Mnie nie. Niestety nie trafiło to do mnie zupełnie. Jak dla mnie mocno infantylne, coś co przed chwilą było poważna sprawą i moralna zagwozdką okazało się nic nie znacząca ułudą. Szkoda, że poszło w tę stronę.

ocenił(a) film na 7
Inga__filmweb

Ja mam wrażenie, że niektórzy tutaj nie do końca oglądali ten film, albo nie "zaczaili" o co w nim chodzi. Mnie film nie zachwyca, ani nie zaskakuje, bo było baaardzo dużo przesłanek o tym, że to nie jest tak jak my myślimy. Że to sen, albo jakaś ułuda. No i ostatecznie mamy taki koniec, że to wszystko siedziało w głowie i grze tego chłopca. Ale cały film został dobrze poprowadzony w mojej opinii i tak samo dobrze zagrany