Przypadek 39

Case 39
2009
6,6 75 tys. ocen
6,6 10 1 75075
5,6 7 krytyków
Przypadek 39
powrót do forum filmu Przypadek 39

8/10

ocenił(a) film na 8

Miła niespodzianka. Naprawdę dobry film. Warto popatrzeć.Przypominał mi trochę Sierotę,tam też była niby fajna mała,miła dziewczynka a później się okazało,że jednak nie tak do końca.

ocenił(a) film na 8
bartek_hanys90

Zgadzam się. Dobry film, może wcale nie zbyt straszny ale fabuła wciąga.

bartek_hanys90

Mi też sie podobał, ciekawa fabuła,a chociaz nie przepadam za takimi gatunkami filmów dla mnie tez 8/10

malibu_2

Również oceniam go na solidną 8-semkę, tym bardziej że ostatnio mało ciekawych horrorów. Co do 'Sieroty', to akurat ten film nie wiedząc czemu wyjątkowo mnie drażnił, ale 'Przypadek 39' jak najbardziej polecam.

ocenił(a) film na 7
bartek_hanys90

Zgadzam się. Miłe zaskoczenie. Polecam.

ocenił(a) film na 8
stachoo81

dokładnie ;) - również miłe zaskoczenie i mocną 8 dałem ;)

bartek_hanys90

Zgadzam się z przedmówcami 8/10 tylko końcówka iście hollywoodzka,a nuż będzie ciąg dalszy.

użytkownik usunięty
bartek_hanys90

wg mnie "sierota" ma wyższy poziom, co prawda w obu przypadkach wiadomo, że dziewczynka jest czarnym charakterem. Jednak w "Sierocie" jest to oryginalniej i bardziej logicznie wytłumaczone. ogólnie cała fabuła jest zgrabniej i lepiej zbudowana. tutaj jest kilka rzeczy naciąganych i w ogóle przewidywalniejszych.moja ocena to 5/10

"Jednak w "Sierocie" jest to oryginalniej i bardziej logicznie wytłumaczone... tutaj jest kilka rzeczy naciąganych".

To jest naciągany film ponieważ jest wpisany w gatunek, który na to przyzwala... nikt np. nie doszukuje się logiki w Freddym Kruegerze, czy "Kręgu". Tematyka horrorów może dotykać realnego, bądź nierealnego zagrożenia i widocznie jesteś fanem tego pierwszego rozwiązania.

bartek_hanys90

Chciałem tu powiedziec,ze wszyscy tu powyżej którzy pisali że "super film", że "8/10 miłe zaskoczenie" mnie nabrali, bo co w tym filmie jest takiego nadzwyczajengo ? dla mnie to była przewidywalna beznadzieja, i w dodtaku ta "aktorka" Rene Zwellger czy jak jej tam , grhh... zniszczyła cały film. Orphan-Sierota grubo lepszy film i jakie zaskoczenie końcowe :] pozdro

HardkorX

Własnie go ogladam i musze powiedzieć,że bardzo mi sie podoba :) Nielubie Renee,ale w tym filmie całkiem dobrze jej poszło :)

ocenił(a) film na 7
nb50

Dobry film ale przewidywalny. W sumie juz po tej akcji w kuchni idzie sie domyslic o co chodzi. "Sierota" zdecydowanie lepszy ale ten tez mozna obejrzec. Fajny klimat, zaczyna sie jak dramat a potem klimat sie calkowicie zmienia. Renee wg mnie dobrze. Fajnie jest ją zobaczyc w czyms innym niż komedia. Ode mnie 7/10