Miła niespodzianka. Naprawdę dobry film. Warto popatrzeć.Przypominał mi trochę Sierotę,tam też była niby fajna mała,miła dziewczynka a później się okazało,że jednak nie tak do końca.
Mi też sie podobał, ciekawa fabuła,a chociaz nie przepadam za takimi gatunkami filmów dla mnie tez 8/10
Również oceniam go na solidną 8-semkę, tym bardziej że ostatnio mało ciekawych horrorów. Co do 'Sieroty', to akurat ten film nie wiedząc czemu wyjątkowo mnie drażnił, ale 'Przypadek 39' jak najbardziej polecam.
wg mnie "sierota" ma wyższy poziom, co prawda w obu przypadkach wiadomo, że dziewczynka jest czarnym charakterem. Jednak w "Sierocie" jest to oryginalniej i bardziej logicznie wytłumaczone. ogólnie cała fabuła jest zgrabniej i lepiej zbudowana. tutaj jest kilka rzeczy naciąganych i w ogóle przewidywalniejszych.moja ocena to 5/10
"Jednak w "Sierocie" jest to oryginalniej i bardziej logicznie wytłumaczone... tutaj jest kilka rzeczy naciąganych".
To jest naciągany film ponieważ jest wpisany w gatunek, który na to przyzwala... nikt np. nie doszukuje się logiki w Freddym Kruegerze, czy "Kręgu". Tematyka horrorów może dotykać realnego, bądź nierealnego zagrożenia i widocznie jesteś fanem tego pierwszego rozwiązania.
Chciałem tu powiedziec,ze wszyscy tu powyżej którzy pisali że "super film", że "8/10 miłe zaskoczenie" mnie nabrali, bo co w tym filmie jest takiego nadzwyczajengo ? dla mnie to była przewidywalna beznadzieja, i w dodtaku ta "aktorka" Rene Zwellger czy jak jej tam , grhh... zniszczyła cały film. Orphan-Sierota grubo lepszy film i jakie zaskoczenie końcowe :] pozdro
Własnie go ogladam i musze powiedzieć,że bardzo mi sie podoba :) Nielubie Renee,ale w tym filmie całkiem dobrze jej poszło :)
Dobry film ale przewidywalny. W sumie juz po tej akcji w kuchni idzie sie domyslic o co chodzi. "Sierota" zdecydowanie lepszy ale ten tez mozna obejrzec. Fajny klimat, zaczyna sie jak dramat a potem klimat sie calkowicie zmienia. Renee wg mnie dobrze. Fajnie jest ją zobaczyc w czyms innym niż komedia. Ode mnie 7/10