Spojler *************************
Dlaczego juz na koncu demon nie rozpier... tego auta i sie nie uratuje?
Przeciez wczesniej nie mial problemow z demolka i zadbaniem o siebie..
Super silny to on nie był i samochodu rozwalic nie mogł. Super reka wylazła z fury przez 'swiatło'. Swoja droga troche to dziwne, w koncu wszystko działo się w głowie, a ten gość od szerszeni jakos zmarł. Zabic ja mogła standardowo- nożem(bardziej pewne),a nie wpadac do wody.
Przecież ojciec Lillith powiedział wyraźnie Emili że dziewczynka jej nie skrzywdzi jeśli się przestanie bać. Dlatego na drodze nic sie nie stało. Gosc od szerszeni zmarł bo się ich bał :/
dobra, dziekuje za naprowadzenie ale nei dzis to ogladałem, a jestem tylko człowiekiem i wyleciało mi to z głowy. Akcja w samochodzie, nie wyglądała tak jakby się jej nie bała, a raczej 'bedzie co bedzie'
Gosciu od szwerszeni zmarł po podczas ataku paniki w łazięce skręcił sobi kark, było to wyraznie widac
Nie jestem do końca przekonany, ale być może chodzi tutaj o coś takiego:
http://www.obrazky.pl/obrazky/lawkowy-spojler-303-OBRAZKY.PL.jpg
A nie coś takiego? http://www.obrazky.pl/obrazky/spojler-979-OBRAZKY.PL.jpg
;)
Przy każdym logowaniu powinno być info o spoilerach i urzędowy zakaz spoilerowania w tematach na forum. Nie ma to jak przeglądać forum o filmie x i dowiedzieć się, ze tak naprawdę bohater jest chory psychicznie i ma zwidy. Albo że bohaterowie filmu są tak naprawę duchami (to już dwa filmy tak mi rozwalono zanim je obejrzałem). I potem seans można sobie darować.
A film Case 39 polecam, oparty na schematach znanych już kina, ale za to bardzo udany i klimatyczny, do tego trzyma w napięciu. Ja dałem mu 8/10
Bo powinno się najpierw oglądać filmy a potem czytać komentarze. Nie wiem jaki jest sens czytania komentarzy przed obejrzeniem filmu? Czego chcecie się dowiedzieć czytając komentarze przed obejrzeniem filmu? Czy ten film jest zły czy dobry? Nie sugerujcie się tym co mówią inni czy film jest dobry i czy warto go oglądać czy nie bo każdy ma iny gust i czy film była warty obejrzenia czy nie dowiedzie się jak go obejrzycie.
A widzisz, system spoilerowania tematów właśnie jest wprowadzony, czyli można mieć nadzieję że ludzie będą go używać i wchodząc na forum nie przeczytamy czegoś w stylu "zabił ogrodnik" albo "czy to naprawdę były duchy"?
Po co wchodzić na forum przed obejrzeniem filmu? Żeby się dowiedzieć czy film mądry czy głupi, czy aktorzy się spisali, jaki ma klimat itd. Problemem są tylko spoilery fabuły. Zdanie innych jest coś warte, na nasz odbiór nie musi i nie powinno wpływać, ale zawsze można się zorientować z jaką produkcją mamy do czynienia i czy mamy ochotę takę oglądać.
spoiler – niepożądana informacja o szczegółach zakończenia utworu literackiego, teatralnego lub filmowego
mi sie wydaje ze skoro demon dzialal poprzez cialo dziewczynki, to w momencie gdy zabraklo jej dostepu do tlenu i zaczela sie topic po prostu oslablo jej cialo i sila demona takze. Chociaz to naciagane troche. Tak samo mozna sie przyczepic do tego ze rodzice ja obezwladnili i wpakowalo do piekarnika- tez mogla ich jakos sila powstrzymac a nie zrobila tego?? ogolnie film mi sie podobal i troche nawet nastraszyl. Najgorzej w momencie gdy to cos gonilo Reene- to co bylo w szafie, jakis zmutowany zombie... awersja po objerzeniu Ringu- do tej pory boje sie nawet patrzec na dlugowlose, z wykrzywiona wscielkoscia twarza i w bialej dlugiej koszuli dziewczny....
Ciekawa teza, ale nie znam się na demonach :-) W filmie było powiedziane że demon żywił się strachem i gdy jego "obiekt" się się bał to mógł z nim robić co chciał. Wystarczyło się nie bać i można było zrobić mu kuku.
Pamiętam kiedyś rozmawialiśmy z księdzem na religii czy coś takiego jak było w filmie "omen" jest możliwe. Czyli że demon może po prostu urodzić się człowiekiem. Mówił że demon może kogoś opętać ale nie może tym kimś się stać, ale w apokalipsie jest napisane że pojawi się antychryst, czyli że coś takiego może się zdarzy. A swoją drogą, wracając do filmu, to wystarczyło zawieźć małą do egzorcysty i dałby sobie bez problemu z nią radę. I tutaj nasuwa się refleksja - egzorcysta nie boi się demonów, bo jest mocny wiarą i nie działają na niego ich sztuczki i tak samo bohaterka filmu, nie bała się i była w stanie ją załatwić.
mi się wydaje, że ona w sensie Emilly nie tyle ,ze się jej nie bała, a raczej przestała sie bać, tylko postawiła wszystko na jadną kartę - albo będzie się jej bała i zginie albo obie zginą i finito ;)
koles od szerszeni sam sobie ukręcił kark, upadając jeszcze uderzył się w głowę - nie miał szans na przezycie
aha a demon chyba nie działał przez ciało dziewczynki, bo zobaczcie ze mała prawie w ogóle nie spała i jaka by musiała byc osłabiona, a ta zywa jak skowroneczek, wypoczeta :P
ona była demonem pod postacia dziecka - wymuszła na dorosłych miłośc, poswiecenie i np cos tak głupiego jak cukierki czy lody kiedy tylko chciała :P troche słabe jak na prawdziwego demona ;)
na poczatku filmu rozwaliła mnie krzywa szczena ojca :D "miszcz" :D
Na wstępie nie czepiam się Ciebie, tylko ogólnie. Jak wy oglądacie filmy że kluczowych scen które umówmy się nie były zbyt skomplikowane. Dziewczynka ukartowała to wszystko i wiedziała że ja uratuję - przecież po to zadzwoniła. Niektórzy by chcieli żeby pozabijała tamtych tylko co potem? Jak Rene miała by ją pokochać/ zabrać do siebie? oj za dużo Xmanów i innych pierdół
no niby tak, ale z drugiej strony ci jej rodzice (chyba konkretnie ojciec) jak tlumaczyl rene kiedy mozna unicestwic dziewczynke- poradzil- ze tylko gdy ona zasypia. Dlatego tez sie skradali i sprawdzali czy zasnela co iles nocy, i ogolnie na poczatku niewiadomo- czy dziewczynka tak to ukartowala, ze pozwolila sie obezwladnic i wsadzic do piekarnika zeby rene ja uratowala, czy moze wlasnie zasnela ( a wiedziala ze zasnie, i bedzie bezbronna dlatego do Rene dzownila- po drugie i dlatego ze przeczuwala ze rodzice chca sie jej pozbyc).
Mała przeczuwała, że zaśnie. Dlatego zadzwoniła do Emily, i dlatego powiedziała jej przez telefon: 'Przepraszam, zasypiam...'. Czuła, że zasypia, wiedziała, że kiedy zaśnie - rodzicom uda się ją zabić. Stąd telefon do Emily, która ją ocali przed śmiercią i umożliwi dalsze życie dziecku.
Wydaje mi się, że rodzicom udało się wpakować Lilith do piekarnika bo ona się na to zgodziła. Lilith zadzwoniła wcześniej po pomoc -- czyli wiedziała, co oni szykują. Nie spała -- udawała przed rodzicami, a oni dali się nabrać, dzięki czemu Emily była świadkiem znęcania się nad dziewczynką i tak emocjonalnie potem do niej podeszła i koniecznie chciała się nią zaopiekować.
Co do sceny w samochodzie -- Emily przestała się bać. Przestała by przekonała się, że to co widzi to jedynie halucynacje. Miała wjechać w tira i zamiast zmienic kierunek jazdy zamknęła oczy i jechała dalej, jak wiemy nic się jej nie stało, a halucynacja znikła. To dało jej siłę i większą odwagę, a zmniejszyło strach.
Cały czas się zastanawiałam czemu demon nie rozsadzi auta -- w końcu bez problemów wyważył drzwi do sypialni Emily i w tym momencie najbardziej wydaje mi się prawdopodobna teoria związana ze strachem. Widać to przy rodzicach, matka bała się bardziej, dlatego tak łatwo ulegała omamom, ojca było łatwiej zastraszyć, de facto, nie udało się to -- jego akcja w szpitali i z modererstwem wydaje mi się raczej aktem desperacji i wściekłości niż strachu. Zatem siła demona rosła w miarę strachu jego ofiar. Im bardziej się ktoś bał tym większą władzę miała nad nimi Lilith.
ja ucieszyłam się na końcu, że bohaterka w końcu uwolniła się od demona, bo mnie postać tej dziewczynki nie straszyła, tylko okropnie irytowała, jak taka bezczelna smarkula ;P ale potem pomyślałam, że w sumie nie wiadomo czy ona naprawdę zginęła i czy da się w ogóle tę dziewczynkę zabić, i wyobraziłam sobie scenę jak zaraz po spaleniu domu przez Emily, jak siedzi nad wodą i patrzy w miejsce, gdzie utopiła demona, wstaje, powoli się odwraca, a tam... słodki głosik "oj nieładnie Emily, nieładnie, nie wiesz, że nie da się mnie pozbyć?" :D
Jesli chodzi o demony,to odpowiedzi może być całe setki dlaczego tego nie zrobił i kazda z nich moze być prawdziwa.
Tak na przyszłośc-"SpoJler" to część zazwyczaj pojazdów mechanicznych tzw.lotka.Tobie za pewne chodziło o słowo-"Spoiler"
Spoiler mechaniczny i spoiler filmowy pochodzą od tego samego angielskiego słowa "spoil". Nie ma żadnej różnicy pomiędzy słowej "spoiler" a "spojler" jak to sugerujesz. Może być zarówno "spoiler samochodowy" jak i "spojler filmowy" i na odwrót.
Masz rację.Natomiast słowo 'spojler" nie występuje w słowniku j.polskiego.
Dlaczego oceniłeś ten film 1/10?