Miło, że są jeszcze twórcy, którzy nie płyną z obowiązkowym prądem.
obejrzałem i nie wiem gdzie tam cokolwiek anty wokowego jest? chyba że każdy fil nie skupiający sie na lgbt jest anty-woke według ciebie
A dlaczego ostatecznie skazali tego chłopaka ofiary?
Ano głównie dlatego że dla wielu był ucieleśnieniem "toksycznej męskości", zwłaszcza dla pani prokurator - wojującej feminazistki.
Dokładnie. Silna pani prokurator, typowa mężczyznożerca prawdopodobnie całą swą kampanię polityczną opierała na walce o prawa kobiet. Nawet jest zasugerowane, że tą sprawę i ewentualnie wyrok "dedykuje" wszystkim ofiarom przemocy domowej.
Jest facet, być może przemocowy więc musiał zabić. Dowodów nie ma ale co to szkodzi go skazać.
Na szczęście kobieta przechodzi pewną drogę i jest świadoma popełnionego błędu.
Natomiast dwójka czarnoskórych zamiast zgodnie z obecną ideologią odgrywać role dobrych murzynków, są pokazani jako typowi anty-ławnicy.
To się tak rzuca w oczy, że aż dziw, że to trzeba tłumaczyć.
nie wiem, czy to ma sens podczepiane anty woke pod ten film, bo jakby człowiek się przypatrzył to znalazłby sporo takich elementów dzisiaj i w filmach sprzed dekad. Tak można w nieskończoność - parafrazując jedną z ławniczek która zarzuciła głównemu bohaterowi wciąż mieszanie i podawanie wszystkiego w wątpliwość. Łatwo się dzisiaj tego wszystkiego nadużywa
Nie podczepiałbym pod to również anty woke. Ale rozumiem takie odczucie bo ja po zakończeniu stwierdziłem że dawno nie obejrzałem filmu po prostu dobrego który nie podczepiałby żadnych ideologii niezwiązanych z tematem filmu. Tutaj nie ma niepotrzebnych scen homo hetero czy kto ma jakiego partnera albo scen zbliżeń, niepotrzebnych dialogów. Od samego początku do końca mamy jasno ustalony temat i wszystko krąży tylko i wyłącznie wokół tego. Przypomniały mi się stare dobre filmy. I to nie jest film wybitny. Po prostu dobry ale przez to właśnie w dzisiejszych czasach ma w sobie coś wyjątkowego.
Abstrahując od filmu, woke nie jest terminem mitycznym. Jest to dość stare pojęcie którego obecne znaczenie rozszerzyło się i można znaleźć je w słowniku.
Gość delikatnie zaznaczył że film idzie na przekór panującym trendom, a potem to uzasadnił (też odniosłem wrażenie, że Eastwood czyniąc z czarnoskórych złe duchy, zrobił to specjalnie) i dlatego nazwałeś go debilem ?
Mały z ciebie człowieczek. Żyj z tą świadomością maluszku.
Nie odpowiadaj. Nie warto.