PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=500926}

Psy i koty: Odwet Kitty

Cats & Dogs: The Revenge of Kitty Galore
2010
5,8 6,6 tys. ocen
5,8 10 1 6598
4,0 6 krytyków
Psy i koty: Odwet Kitty
powrót do forum filmu Psy i koty: Odwet Kitty

zastanawia mnie skąd taka różnica w ocenach ze tu ocena ponad 6,5 a na IMDB i innych zagranicznych serwisach nieco ponad 2?
czy w polsce mieszkają tak poryci ludzie ze lubią oglądać az takie pierdoły? czy na filmwebie oceniają same 5 latki?

użytkownik usunięty
lukas_allien

nie wiem

lukas_allien

tak w polsce mieszkaja sami poryci ludzie a na filmwebie sa same 5 latki ,

użytkownik usunięty
lukas_allien

Łał, ktoś ma zły humor. Odpowiedź - NIE większośc ludzi których spotykam mają przynajmniej 14 lat, a ja - przyznaję, mam 13 lat - uwielbiam takie lekkie filmy - jeszcze nie oglądałam, ale widziałam 1 część i oceniłabym ją na przynajmniej 7/10. Nie wiem, może 2 część jest nieźle skopana, ale nei uważam, że muszisz od razu wyzywać wszystkich od "dzieci".

Chcąc, nie chcąc po przeczytaniu twojej wypowiedzi autor tematu miał rację :) Niestety ten film wyłączyłem po 20 min oglądania, ponieważ już nie mogłem wytrzymać :/ W sumie wiedziałem już jak to się skończy i nie chciało mi się marnować mojego czasu na taki beznadziejny film.

ocenił(a) film na 8
HetH

Jak dla mnie ocena i tak jest zbyt niska, ten film - a raczej bajka został stworzony dla dzieci i młodzieży, i oceniając go pod takim kontem wypada o wiele lepiej niż idiotyczne hany-montany, czy high school musicale...

Ja wziąłem brata i siostrę na to do kina, i nie było tak źle, niektóre sceny nawet śmieszne, do tego bardzo fajne animacje zwierzaków, a jeśli powstanie kolejna część to mogę obejrzeć^^

I nie było tutaj przynajmniej idiotycznego humoru typu rzyganie, pierdzenie (shrek3) czy infantylnych tekstów o śmierdzących syrach(hana-montana)

Powiedz mi proszę, czego się spodziewałeś po filmie z gadającymi psami i kotami, gdy na samym plakacie widać że zwierzaki te używają bliżej nieokreślonej technologii do latania? Ambitnego filmu o latającym psie? O.o

To tylko świadczy o wyższości filmwebu nad tymi serwisami, a twoja ocena 1/10 o tym, że masz problemy z myśleniem.

Apropos dzieci - widząc taki temat można wywnioskować że jest tutaj sporo dzieci. I nie mówie tutaj bynajmniej o rozwoju fizycznym, a umysłowym.

ocenił(a) film na 10
Artemisek

Ototo,to komedia i liczy się humor i jajca,nawet jak to są gadające psy czy koty

Artemisek

nazywają się diggs,catherine i szymuś

użytkownik usunięty
HetH

Właśnie się ośmieszyłeś. Ktoś kto ocenia film po obejrzeniu pierwszych 20-u minut zachowuje się gorzej niż niejeden 5-latek.

lukas_allien

Może chodzi o to, że ci bardziej "wyrobieni" nie oglądają (oceniają) tego.

lukas_allien

Ja mam 37 i... i nie oglądałem tego filmu. A przecież nie dam w ciemno 3/10 bo w STANACH ocenili niżej niż u nas. Żeby ocenić musiał bym obejrzeć. Żeby obejrzeć... musiał bym być ze 30- lat młodszy :) Więc ponieważ nie oglądałem i nie obejrzę to nie dałem i nie dam oceny temu filmowi. Bez sensu jest patrzeć co podoba się w stanach, albo co podoba się na FW. Ja faktycznie patrzę zawsze na oceny zanim coś obejrzę, ale parę razy obejrzałem przed sprawdzeniem oceny i byłem zadowolony że nie sugerowałem się klasyfikacją wg. filmweb. Zresztą - Avatar średnio mi się podobał i większość moich znajomych dość chłodno go przyjęła (podkreślę jeszcz raz - 30-latków) a w sieci zachwyty (teraz sprawdziłem i ocena spadła poniżej 8 - jak dla mnie teraz już jest bardziej wiarygodnie).
Jeśli ktoś oglada wszystko, nawet to co mu się nie podoba, a na dodatek robi to tylko po to żeby dać ocenę to chwała mu za to. Ale jeśli ktoś przelatuje codziennie na FB setki filmów i nie oglądając ich daje im oceny... no to zwykła głupota.
Tak więc może u nas po ten film sięgnęła tylko grupa docelowa i po obejrzeniu dała mu odpowiednią ocenę. No bo chyba nikt o zdrowych zmysłach nie obejrzy tego filmu w nadziei przeżycia mega artystycznych doznań ;)
Ależ się rozpisałem. E tam. I tyle w temacie. Ja ogladam to co wydaje mi się że będzie mi się podobało. I większość ocen to 7-9. Czasami trafię na minę, ale szkoda czasu i pieniędzy na eksperymenty.

ocenił(a) film na 6
Wojtulek

I pod ta wypowiedzią mogę się podpisać.
Dodam jeszcze, że oglądałam ten film wczoraj na imprezie... Były to urodziny mojego psa i szybko szukaliśmy filmu o czworonogach i ... film zdecydowanie dał radę. Nic genialnego, do Shreka mu daleko ale ubawiliśmy się przyzwoicie. Jest tu kilka naprawde fajnych nawiązań do filmów akcji, których najmłodsi raczej nie wychwycą i jeszcze grzywacz w roli dostarczyciela gadżetów. Moja Pestka była zachwycona:)

Mam lat 23

fantynaaa

wg mnie z tym shrekiem to jest odwrotnie ;D ale to moje zdanie...

Wojtulek

masz rację w pol.heliosie w sierpniu tego nie było

lukas_allien

a kto powinien ocenic ten film? dla ciebie to moze gniot ale on jest dla dzieci i im ma sie podobac. ogranij...

daniello91

No, racja.. // Ja mam 14 lat, a oglądając 1 część w wieku ok. 6, mi się to podobało, ale teraz to bym nie wytrzymała.. : >

lukas_allien

ja mając 6 lat oglądałam Bergmana i Bunuela. teraz mam prawie 30, ochote sie odmóżdżyć i chce wiedzieć jak ten film trzyma się w swojej kategorii wiekowej czyli 6-16.
i to ten przedział wiekowy powinien go oceniać przede wszystkim. nie chcesz - nie ogladaj -wiesz na co sie piszesz

ocenił(a) film na 7
lukas_allien

Jeżeli tak Cie ziomek kręcą zachodnie strony o filmach to możesz przenieś się na zachód, wali mnie czy Ci sie podoba ta bajka lub nie ale nie wal mi tu takich tekstów,że na zachodzie dają ocenę 2 czy ileś tam, a co zachód daje jakieś standardy w ocenach wybranych filmów? jeżeli Ci nie pasi to tu nie zaglądaj i wiele osób odetchnie z ulgą wraz ze mną.

ocenił(a) film na 7
lukas_allien

Mam 15 lat, film przypadł mi do gustu i oceniam go na 7. Oglądałem go z rodzicami, którym film się również spodobał, wywnioskowałem to po ich reakcjach, śmiech itd. Teraz co do Ciebie lukas_allien, film ten jest dla dzieci i młodzieży, a ty zasugerowałeś, ze na filmwebie są same dzieci, bo film ma tak wysoką ocenę - stąd moje pytanie, jesteś kompletnym pustakiem, czy nie rozumiesz, że takie właśnie produkcje powinny oceniać przede wszystkim dzieci? Pozdrawiam...

ocenił(a) film na 7
marta7771

do osób które oglądały "Milczenie owiec" czy nie uważacie ,że scena z kotem za kratkach była bardzo podobna ;DD. ?

ocenił(a) film na 9
lukas_allien

no dobra. to ja mam 14 lat i bardzo lubię ten film. przede wszystkim za to jak są ukazane psy i koty. no, bo szczerze ile jest podobnych filmów - psi agenci, humor, przyjaźń psa i człowieka. to pouczający i zabawny film. jak dla dzieci, ale trochę dziecka trzeba w sobie zachować :)

ocenił(a) film na 6
lukas_allien

Ja mam prawie 13 lat i mi film jak go pierwszy raz oglądałam bardzo się podobał. Lekki, śmieszny. Uważam, że wcale przez to, że jest wysoka ocena nie trzeba pisać, że są same dzieci i one to oceniają;-/

lukas_allien

myślę, że śmiano się z ciebie w szkole, że teraz jesteś taki poważny ;).

Przyjemna bajka, polecam wszystkim dzieciom i dla wszystkich, którzy je mają :)

lukas_allien

ja mam 17 (chociaż szczerze powiem, że nie wiem co ma tu wiek do "gadania") i film mi się podobał... wydaje mi się, że niektórzy uznają się za wielce poważnych panów i oglądają tylko kino "ambitne" i z tego wszystkiego nie potrafią bawić się oglądaniem lekkich komedii....

ocenił(a) film na 6
lukas_allien

jezusieimaryjo... kolejna osoba na portalu uważająca się za wszechwiedzącą i wielkiego znawcę. TEN FILM JEST DLA DZIECI! w inny sposób się go powinno oceniać. no proszę.. można dać mu 7 [bo niby dlaczego nie? jak ktoś tak uważa] ale i dla "Leona zawodowca" można dać 7kę. i co? mamy porównywać te dwa filmy? lekka przesada. poza tym jak ktoś daje "Eurotripowi" 7 to nawet się nie chce z taką osobą dyskutować.

ocenił(a) film na 10
lukas_allien

O to chodzi,wole takie śmieszne pierdoły niż kolejne odcinki serialu na TVP czy innego syfu w telewizji.

ocenił(a) film na 8
lukas_allien

Oceniasz jakość filmu czy jego tematykę. Jak ci się nie podobał to weź się za inne filmy.
I tak te oceny są specjalnie podpisane pod gust.

lukas_allien

A może ty jesteś dzieckiem! Każdy ma przwo oceniać jak chce!