nie wiem czy ktos podzieli moje zdanie nt.kobiet i ich gry w filmach pasikowskiego...zaczynajac od Krolla gdzie zagrala agnieszka rozanska i ewa bukowska...talent moze maja i urode tez...ale nic nadzwyczajnego...agnieszka jaskolka w psach...niby dostala nagrode w gdynii ale dla mnie bez rewelacji...potem anita werner w slodko gorzkim...chyba jedna z najladniejszych jakie graly u pasikowskiego talent tez duzy ale aktorka nie zostala...demony wojny wg goi...tu mamy aleksandre niespielak...piekna...talent tez duzy...podobnie jak poprzednie...dalbym 7,5/10 chyba najlepsza z nich zagrala w operacji samun...anna korcz...prawdziwa aktorka moze bez jakis sukcesoow aktorskich ale dla mnie 8/10 w reichu i julia rzepecka i wspomniana ola n bez rewelki chociaz ta pierwsza urocza...nie wiem dlaczego rezyser tak dobiera kobiety do tych filmow...moze dlatego ze to kino meskie...mam nadzieje ze wasze opinie mi pomoga;)pozdrawiam;)
Masz rację, też myślę, że Pasikowski wybiera te a nie inne aktorki, bo robi kino nęskie. Faceci lubią takie kobiety (właściwie dziewczyny). Tu nie chodzi o to jak grają, tylko jak wyglądają. Stanowią "ozdobę" dla filmu.
Faceci tacy, jak ci z jego filmów nie szukają intelektualistek o bogatym wnętrzu, kandydatek na zakonnice, czy feministek.
Poza tym pewnie podzielają zdanie Oskara Wilde'a, że inteligentna twarz jest brzydka. Prawdziwie piękna jest ta, na której nie ma śladu myśli czy głębszych uczuć.
w pełni sie z Tobą zgadzam;)widać ze Pasikowski chyba nie potrafi docenić prawdziwego piękna kobiety...tutaj po raz kolejny powstaje pytanie dlaczego akurat tak robi?...czy tu chodzi o to co juz bardzo wiele osob napisało,na bardzo wielu forach o tym,że Pasikowskiego kiedyś musiala odrzucic jakas kobieta i teraz ma do nich uraz...sądze że gdyby Pasikowski zaangazował kiedyś do swoich filmów inne aktorki obdarzone talentem i urodą,a takich w Polsce przecież nie brakuje to bylyby one odbierane inaczej niż są...piękna aktorka dodaje piękna filmowi...taka jest moja opinia;P pozdrawiam;)