Pułapka

Hard Candy
2005
7,0 45 tys. ocen
7,0 10 1 44971
6,7 13 krytyków
Pułapka
powrót do forum filmu Pułapka

Świetny

ocenił(a) film na 8

myślałam ,że to kolejny nudny film ale miło mnie zaskoczył 8/10

ocenił(a) film na 4
Agnik

a dla mnie on był zupełnie przeciętny. 5/10
obejrzałam i w sumie nic nowego on nie wniósł. Zastanawia mnie tylko, czemu tylu ludzi daje mu tak wysoka oceną.
Hmmm... może dlatego, że już sam temat, pedofilia, jest społecznie potępiany i już za to, że ktokolwiek nakręcił film o tym, daje kilka punktów, "ładna" oprawa graficzna, w postaci głównych aktorów i scenerii, i odwieczna walka dobra ze złem, w którym wreszcie wygrywa to pierwsze...
Zresztą, nikogo nie trzeba pouczać, że pedofilia jest zła, bo każdy to wie i w tym zakresie nie trzeba społeczeństwa pouczać, a sam pedofil, nawet jak obejrzy ten film, to wątpię, żeby nagle zmienił swoje postępowanie w obawie, że i jego nawiedzi nastolatka tego typu i po wielu męczarniach go zabije! Że biedna, we wczesnym dzieciństwie dziewczynka będzie się mścić na innych za swoje cierpienia.
poza tym brakowało mi tego "czegoś", po prostu...
Aha! i jeszcze jedno: czemu nagle 14-letnia dziewczyna odnajduje sprawców przestępstwa, a policja nie może sobie z tą sprawą poradzić?...

ocenił(a) film na 8
sytuacyjna

Mi sie wydaje ze ta zabita dziewczyna to siostra głównej bohaterki. Moze
dlatego ona wiedziała kto zabił. Ten film jest fantastyczny.
Moim zdaniem najlepszy film Ellen Page.
Tylko wydawało mi sie ze ona zrobiła mu kastracje. a teraz czytam na forum ze nie...
hmmm... szczerze mówiac wole z kastracja.... :))))