Pułapka

Hard Candy
2005
7,0 45 tys. ocen
7,0 10 1 44971
6,7 13 krytyków
Pułapka
powrót do forum filmu Pułapka

Jestem pełen szacunku dla twórców i aktorów tego filmu. Zrealizowali obraz którego tak naprawdę do ostatnich minut nie wiemy komu kibicować. Ofiara czy kat te dwa słowa przeplatają się w nasze głowach przez cały film. Jestem pełen nadziei że powstanie druga część , Tego trudnego do zrozumienia filmu. W prawdziwym życiu wiele dzieci doznało nie odwracalnych krzywd przez ?dorosłych?, niech ten film będzie przesłanką dla wszystkich którzy myślą że krzywdy dzieci ujdą im bez kary. A WTEDY TO DRAPIEŻNIK BĘDZIE ZWIERZYNĄ.

ocenił(a) film na 8
dun1

Tak,film świetny to prawda.Ale mam wrażenie,że większość osób go nie zrozumiała.Bo ten facet nie był pedofilem.To ta dziewczynka mu to wmówiła.Jest to film psychologiczny więc ma wiele przesłań a jednym z nich jest to,aby nie kierować się stereotypami(że każdy facet,który czatuje itp. jest odrazu pedofilem).Mówi jeszcze,że jeśli komuś będzie się coś notorycznie wmawiać i powtarzać to ta osoba w końcu w to uwierzy.Jest też wiele poruszonych problemów w tym filmie między innymi ten współczesny problem o zboczeńcach,którzy polują na czatach na swoje młode ofiary itp.
Bardzo dobry film,ale bezsensem byłoby nagranie 2 części;/
Po co?Właśnie on ma zostawiać lekki niedosyt.
Pozdrawiam;)