Pułapka

Hard Candy
2005
7,0 45 tys. ocen
7,0 10 1 44971
6,7 13 krytyków
Pułapka
powrót do forum filmu Pułapka

"Pułapka" pozostawiła w mojej głowie wiele niedomówień i dziwnych pytań , mam nadzieje że chociaż wy potraficie na nie odpowiedzieć . Po pierwsze , czy to naprawde była siostra głównej bohaterki czy koleżnka , po drugie czy nasz nieszczęsny bohater został naprawde wykastrowany czy tez nie , po uwolnieniu się zobaczył kasete i powiedział "Jestem Cały " , więc ja śmie myśleć żę był to udawany zabieg , po trzecie czy ta sąsiadka była niedorozwinięta niezauważając że nic się nie dzieje , po czwarte o co chodziło tak naprawde z tą dziewczyną co na końcu przyjechała autem , czy on jej coś zrobił , czy to była jego miłość i bojąc się przyznać jej powiesił się . Oj nie wiem co mam myśleć o tej produkcji nastawiałem się na coś bardzo bardzo kontrowersyjnego i skandalicznego a nawet zabiegu operacyjnego nie pokazano w minimalnym stopniu , ale sam pomysł i gra aktorska przemawia na tak .

Alexanderrr

Siostra nie, ale mozliwe ze przyjaciolka, choc w filmie nie zostalo to wyjasnione!
Nasz bohater nie zostal wykastrowany! Ow zabieg byl tylko fikcyjny!
Sasiadka faktycznie byla jakas dziwna! Toc chyba kazdy by spostrzegl, ze cos jest nie tak i wzywal pomoc!
Kobieta, ktora przyjechala autem to byla jego dawna milosc, ale Jeff musial ja kochac nadal, bo gdyby bylo inaczej, to nie przejalby sie faktem, ze moze sie dowiedziec!

ocenił(a) film na 9
barton9

Dzięki za odpowiedż na moje pytanka . A co do kwestii sąsiadki , każdy widząc tą małą w takim stanie , czułbym że ona coś kręci .

użytkownik usunięty
Alexanderrr

mi sie jednak wydaje,ze został wykastrowany.Dziewczynka postawiła kamere niedaleko nich..hmm obejrzyjcie sobie jeszcze raz cała scene kastracji i w pewym momencie kamera sie powoli obraca a na ekranie komputera przed dzwieczyna widac kawałki..hmm...wiecie...widac jak ona to tnie...ale tlyko chwila dosłownie około 2 sekund.Co do sasiadki to mysle,ze to była jedna z tych sasiadek,która niewiele obchodzi.Pomyslała,ze to przeciez facet.a w domu ma przemiła siostrzenice...wiec co dziwnego moze sie dziac?...ta dziewczyna na koncu to była ta,której zdjecie wisiało u niego w sypialni.Z tyłu była data 3 marca,której ona uzyła aby otworzyc ten sejfik.To była jego dziewczyna,on mowił,ze jej nie kocha ale chyba było inaczej,i własnie mysle,ze nie chciał zeby ona sie dowiedziała co zrobił,wolał sie zabic.O tym,ze powiedział "jestem cały"...to hmm.jakby mnie ktos trzymał przywiazaną do krzesła/stołu przez pare godzin,i srawiał ból to kiedy bym sie uwolniła tez bym chyba krzykneła "jestem cała"czy cos...radosc,ze zyje,a nie ze cos mi zostało po ciele...;]no i tylr.Moim zdaniem film był swietny.To jest to co powinno sie robic z pedofilami.To jzu jednak inna kwestia.Gra aktorów wyborna...szczególnie Ellen Page..bardzo fajnie,ze twarze były czesto ujete w zblizeniach.Super:)

użytkownik usunięty

to była jego BYŁA DZIEWCZYNA*:)pomyliło mi sie hehe:)

ocenił(a) film na 9

Do kastarcji bynajmiej w moim odczuciu nie doszło , dziewczynka chwaliła się że jej ojciec jest medykiem , więc równie dobrze mogła mu wykraść nagrany film z operacji kastracji lub mogła go po prostu ściągnąć z netu , a puściła go dlatego by wykastrowany widział to na filmie i przeżywał jeszcze mocniej . Sąsiędzi w tych czasach tacy są , przynajmiej w moim bloku , gdybym nie żył napewno nikt by się o tym nie dowiedział , a sąsiedzi nie pomogliby napewno . Ten film wogóle ma taką dziwną atmosferke , która przyciąga.

użytkownik usunięty
Alexanderrr

no wiec co ona zmieliła w niszczarce?i dlaczego podczas zabiegu było słychac,ze tak to ujme niemiłe odgłosy...?

p.s sasiadka była jakas lipna xD

ocenił(a) film na 9

Z tym zmieleniem to też dziwna sprawa , ja myśle że wrzuciła tam jakieś kawałki mięsa by go bardziej zdołować - bo to sprytna dziewczynka była

ocenił(a) film na 8
Alexanderrr

Ja pierdzielę,ludziska...Chyba zbyt mało uwagi poświęciliście temu filmowi,a zwłaszcza scenie po "kastracji",kiedy Jeff się uwolnił.

To nagranie,które leciało w trakcie"zabiegu"o którym ktoś wspomniał,pochodziło z kasety,nie z kamery i przedstawiało film instruktażowy,jak dokonywać kastracji(zdaje się,że było to pokazane na zwierzęciu,choć pewien 100% nie jestem,bo kiedy Jeff się uwonił i podszedł to tv,to widzimy tam jakąś kreskówkę,a jedynie naklejka na kasecie głosi,że to jakiś instruktaż jak przeprowadzić ów zabieg).

Żadnej kastracji na Jeffie nie było,ponieważ:
a)słowa Jeffa "Jestem cały"nie były radością z wyswobodzenia się,tylko reakcją na to,że zobaczył,iż wszystko "tam na dole" jest na swoim miejscu,
b)zobaczył coś,co tak naprawdę sprawiało mu ból w trakcie"zabiegu" ,nie wiem dokładnie co to było,ale przypominało coś w rodzaju obcęg-Haley pewnie trochę go ściskała tam na dole,żeby czuł jakiś ból(wcześniej już go nieco znieczuliła,więc nie mógł wiedziec,że tak naprawdę wcale go nie pocięła)
c)w kuchni zauważył 2 szklanki z jakimś czerwonym płynem,który był na skalpelu,na chuście i który miał być krwią ubyłą w trkacie "zabiegu"
d)z tymi zmielonymi zawiniątkami,to faktycznie coś innego-nawet niekoniecznie kawałki mięsa,ale coś zawiniętego i oblanego czerwonym płynem,tak dla realizmu większego

A cały ten fake po to,żeby poznęcać się na Jeffem(jak się w końcu okazuje bardziej psychicznie niż fizycznie),no i może wymusić na nim jakieś wyznania.

ocenił(a) film na 9
pooh_2

Woow jestem pod wrażeniem - thx . Teraz to już wszystko wiem

ocenił(a) film na 7
pooh_2

a do tego kiedy jeff wszedl na dach zapytal czy ma ja najpierw sam przeleciec czy zrobic to nozem

lub cos w tym guscie