PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=184532}

Pułapka

Hard Candy
2005
7,0 45 tys. ocen
7,0 10 1 44875
6,8 16 krytyków
Pułapka
powrót do forum filmu Pułapka

ale podobał mi się ten film zna ktoś coś w tym stylu ?

ocenił(a) film na 9
kokosek19

hmm... sam się teraz zastanawiam i nic mi do głowy nie przychodzi.. ale dam znać jak coś wymyślę..

ocenił(a) film na 9
dawkaff12ps2

bo w tym klimacie to chyba nic nie znajdziesz, tylko inne psychologiczne filmy..

ocenił(a) film na 9
dawkaff12ps2

Polecam http://www.filmweb.pl/film/%C5%9Amier%C4%87+i+dziewczyna-1994-12089 .. coś podobnego ...

ocenił(a) film na 7
dawkaff12ps2

"Antychryst" z Dafoe choć dotyka innego tematu, ale w klimacie psychicznej i fizycznej destrukcji

ocenił(a) film na 9
wingedhussaria

Hmm film okrzyknięty "szokiem" roku a mi jakoś nie pozostał nawet w pamięci. Możliwe że muszę jeszcze raz zobaczyć i przeanalizować i co ciekawe niską ocenę utrzymuje. A co do innych filmów to kokosek19 kliknij na filmy psychologiczne i do oglądania...ooo Podziemny Krąg i rola Bratt'a Pitt'a!!!! PozDro

kokosek19

jest tam jakas akcja ?czy taki bardziej psychologiczny

ocenił(a) film na 7
kokosek19

Temat pedofilii nieco inaczej ujęty w filmie "Lolita", który naprawdę polecam. W podobnym klimacie może jeszcze "Lektor". Ale nie są to filmy o torturach, raczej klasyczne dramaty poruszające temat tabu.

kokosek19

Ostatnio przypadkiem trafiłam na "Ponury dom",nie wiem czy mogę polecić,bo wywołał we mnie mieszane uczucia("Pułapka" również,chociaż jest zdecydowanie lepsza),ale jak na film sklasyfikowany jako horror dało się oglądać.W każdym razie w pewnym sensie podobny(t.j. odwrócenie ról oprawca/ofiara) i rzeczywiście ponury jak sam tytuł wskazuje.

ocenił(a) film na 6
kokosek19

duże złe wilki, polecam