PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=184532}

Pułapka

Hard Candy
2005
7,0 45 tys. ocen
7,0 10 1 44817
6,7 14 krytyków
Pułapka
powrót do forum filmu Pułapka

wciagający bo sie szybko ogladalo
mocny bo miejscami ciarki przechodzily
glupi i naciagany bo mimo wszystko jak czternastolatka moze tak zrobic w ch doroslego faceta... choc w bardziej denerwujace szczegoly nie moge sie wdawac..

ja osobiscie po 30 minutach ogladania mialem nadzieje ze na koncu koles wypatroszy gowiare

ocenił(a) film na 7
kucyk

hehe...zgadzam sie w 100% - w swoim komentarzu napisalem prawie to samo :))

ocenił(a) film na 9
Ramtamtamek

popieram miałem nadzieje że ją zabiję, była cholernie wkurzająca:D

kucyk

film:
MĘCZĄCY- drażni samą sytuacją monotonnej przewagi dziecka
DłUUUGI- bo męczy już po 15 min(a do końca, czeka widza dłuuuga droga)
MOCNO NACIĄGANY- nie trzeba nic dodawać
ŚMIESZNY- przede wszystkim śmieszą te wysoce inteligentne monologi dziewczynki "upiększane" zaciętą i rozbrajająco złowrogą mimiką twarzy
PRZEWIDYWALNY- bez tego elementu Amerykanie by się nie obeszli ;)

ale za to w żadnym wypadku "MOCNY" czy "WCIĄGAJĄCY"

ocenił(a) film na 6
kucyk

zgadzam się, ja też miałam nadzieję, że ją wypatroszy. wkurzała mnie ;] zatem kolejny film, w którym stoimy po stronie złego kolesia, a nie po stronie teoretycznie dobrej dziewczynki ;D czemu zawsze tak jest? ;>
ale zgadzam się też z poprzednikiem, że jednak aż tak wciągający nie był, bo sama też spojrzałam na czas, a tu dopiero 15 min minelo, sama akcja z kastracją była przy długa

sznurowadlo_7

dobrze napisane : teoretycznie (!) dobrej dziewczynki

ocenił(a) film na 9
kucyk

Mniemam że powyższe komentarze pisali faceci. Hmmm, paniczny lęk przed kastracją zrobił swoje :-)
Ja myślę że ona nie miała 14 lat. Od samego początku go wkręcała, zresztą chyba w scenie kastracji się przyznała (nie pamiętam dokładnie). W każdym razie film jest świetny i bardzo dobrze, że skończył się tak jak się skończył.
Pozdrawiam panów :-)

mrufka300

rozwiń proszę co jest świetnego w tym filmie...jakieś argumenciki popierające przymiotnik hmm? jestem bardzo ciekawA

"paniczny lęk przed kastracją" no cóż... widzę, że na dużo Ciebie stać hehe

ocenił(a) film na 8
mrufka300

od poczatku udawala ta 14 latke. wkrecala bo chciala go zniszczyc. dobry film choc ciezki

ocenił(a) film na 7
mrufka300

O, czyżby ? Czyli najlepiej byłoby powywieszać wszystkich potencjalnych pedofilów ? Też mi rozwiązanie. Już samo osadzenia takiej osoby w więzieniu jest wg mnie wystarczającą karą. Zresztą nie nam jest dane decydować o ludzkim życiu, chociaż różnie z tym jest.

ocenił(a) film na 4
kucyk

popieram. film był ciekawy ale tylko do pierwszych 30 minut. Potem to tylko tandeta. wkurzajacy fakt ze pokazali jak dorosly facet daje sie rolowac gowniarze.

ocenił(a) film na 9
bastionista80

Ciekwe co ty bys zrobił jakby ktoś ci cos do szklaneczki wrzucił - ona zrobiła to załkiem niexle i przemyślanie - pod tym prysznicem też go zaskoczyła z tym paralizatorem...
Jedyne co mnie zaskoczyło to to że koleś pękł na końcu... to było troche naciągane - no ale amerykanie chcieli pokazac sprawiedliwość.
Ktoś tu pisał że on był poteencjalnym pedofilem - onie był potencjalnym - on był pedofilem - wyraźnie jest to przedstawione w filmie.
Co do niej to ona też byla szurnięta i tez nie wzbudziła we mnie rzadnej sympatii - oboje powinni spaść z tego dachu:D

ocenił(a) film na 10
kucyk

Mi się tam podobał.Ale wiem czemu nie podobał się niektórym facetom.
1.Bo jest dla Was niewyobrażalne że 14 latka może wykiwać faceta.Starszego faceta.
2.Bo jest za bardzo dojrzała jak na swój wiek.Chyba nie wiecie że dziewczynki szybciej dojrzewają od chłopców:)
A tak ogólnie to trzymałam kciuki od początku za Haylie.Bo KAŻDY pedofil zasługuje na kastrację...A ten gość to jeszcze się wypierał że nie jest pedofilem:/Przepraszam bardzo ale czego może chcieć od 14 letniej dziewczynki 32 letni mężczyzna?
A wypowiedź czyjaś cytuję "ja osobiscie po 30 minutach ogladania mialem nadzieje ze na koncu koles wypatroszy gowiare"(pisownia orginalna) wydaje mi się taka...hmy...agresywna?Nie...hmy...o, mam!Sadystyczna...
Film świetny, mimo że akcja rozgrywała się głównie między dwoma bohaterami.

ocenił(a) film na 8
julia14forme

Może chcieć jej zrobić zdjęcia, przecież to był fotograf. Czy każde spotkanie dorosłego z "dzieckiem" to już pedofilia? Nie popadajmy w paranoję.

ocenił(a) film na 2
kucyk

Ja tam nie jestem facetem, a uważam że film był idiotyczny i irytujący. Tak jak i główna bohaterka - 14-letnia czy starsza. Była prymitywną, bezmyślną karykaturą feminizmu, nie miała w sobie nic z prawdziwego człowieka, mała byłaby więc strata, gdyby zginęła w jakiś straszny i wyrafinowany sposób. Ja tam poza tym jestem zdania, że kobieta potrafi wygrać PSYCHOLOGICZNĄ (bo to miał być film psychologiczny, jak mniemam) rozgrywkę z mężczyzną bez uciekania się do wiązania go i obcinania mu jaj. - Zainteresowanym polecam film "Tape".