PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10043242}

Pułapka

Trap
2024
5,3 24 tys. ocen
5,3 10 1 23798
5,0 45 krytyków
Pułapka
powrót do forum filmu Pułapka

1. Ten film jest tak naprawdę skierowany do dwóch rożnych, wzajemnie się wykluczających grup odbiorców. Pierwsza część filmu do młodych nastolatek oraz wątek Rzeźnika przeznaczony dla nieco starszej widowni. Ja przez ten wątek z koncertem się wynudziłem. Obsadzenie w filmie swojej córki/siostrzenicy (nie wiem kim ona jest) nie wyszło filmowi na dobre.
2. Brak plot twistu. A ten film w końcówce aż się o to prosi. Wręcz krzyczy, żeby Rzeźnikiem była cała rodzina. A tak już dosłownie od samego początku dostajemy wszystkie tajemnice na tacy.
3. Wątek Spencera. Mówił, że został złapany kiedy został poproszony o pomoc przy zepsutym silniku. Potem powiedział, że mu się trochę zsunął kaptur czy worek i podał dwa charakterystyczne szczegóły odnośnie jego miejsca uwięzienia. I ta piosenkarka z pomocą fanów znalazła go dosłownie w minutę. Tylko jest jedno ale. Na nagraniu kamery widać, że został on ściągnięty do furgonetki bez bocznych i tylnych szyb. W dodatku Rzeźnik wołał go z jej środka. Pierwszy raz widzę, żeby na pace był silnik samochodu.

ocenił(a) film na 3
BruceD

Jak dla mnie cały film jest skierowany do nastolatków, na co wskazuje też niski poziom przemocy (jak na film o seryjnym mordercy). Nielogiczności cała masa, policja to sami debilne, za to sprawę rozwiązuje nastoletnia piosenkarka.

BruceD

Tak! Też myślałem, że w trakcie rozmowy z żoną w kuchni, okaże się, że to ona jest albo rzeźnikiem jako główna postać, albo coś w tym stylu. Trochę przykro, że nie. Poza tym, ze cały film jest po prostu głupi.

ocenił(a) film na 7
BruceD

nie zgodze sie film jest skierowany do doroslych chocby 30-50 latkow co maja lub mogliby miec dzieci w wieku glownego bohatera. Wlasnie to jest film gdzie klimat napedza emocje gestniejaca atmosfera z kazda minuta i akurat brak trupow czy hektolitrow krwi tylko wzmacnia psychologiczna nute tego filmu. Przeciez wiadomo ze to jego corka wiec nie wiem co ty z ta siostrzenica. Zupelnie bez sensu by bylo gdyby to rodzina miala byc zryta. Dla mnie film jest dobry moze nawet bardzo dobry, mnie tylko wkurzyly 4 rzeczy ktore opisuje w innym temacie

ocenił(a) film na 3
filmiarz1980

Ja nie wiedziałem kim ona jest. Mnie wstawki koncertu jak i zachowanie jej widowni mocno wkurzały. I gdzie ja pisałem o braku trupów czy krwi? Mnie wkurzają nielogiczności i głupoty już po koncercie, ale też to pisałem także w innych wątkach. Moja ocena byłaby wyższa gdyby nie ten nieszczęsny koncert. Max 5. I bez plot twistu wiadomo co się dzieje już praktycznie od sceny kiedy Rzeźnik rozgląda się po arenie i patrzy na policjantów. Film od początku serwuje nam jego tożsamość i aż się prosi o jakiś ekstremalny zwrot akcji.