Czy film nie będzie czasem o tym, że para homoseksualistów popełniła grzech sodomii i jeszcze adoptowali dziecko. A ci trzej ich przyszli ukarać...???????
Jeśli film będzie wierny książce, a zwiastuny sugerują że tak, to Ci przybysze będą usiłowali zapobiec pewnym wydarzeniom, które mają mieć miejsce w niedalekiej przyszłości. Nie miały one jednak związku z orientacją seksualną bohaterów i nie miał być to dla nich rodzaj kary ;) Jak jednak będzie to przedstawione w filmie, zobaczymy.
No tak, tak, homoseksualizm nie jest grzechem. Ja tego nie wiedziałem, wszak nigdy w szkole nie byłem prymasem. Oooo, przepraszam – prymusem.
A ja tylko cieniem jestem. Oj ja biedny, niedoceniony. Taki maluczki. Nie to co wielki Papież Harkonen VII Mglisty-Tolerancyjny.
Harkonenie, mam dla ciebie zagadkę. Ty, papa, na pewno na nią odpowiesz. Otóż powiedz mi dlaczego w Watykanie nie grają w bilard?
Tak, a serce masz po lewej stronie - ciągle o tym pamiętasz. Jesteś wyznawcą filozofii róbtacochceta. Twierdzisz że Kopernik była kobitą. Słupsk za rządów Bidronia był dla ciebie stolicą.... itd. itp.
O jasny gwint, Harkonenie przyznałeś się, to ty odpowiadasz za ,,zamach smoleński". Antoni cię dorwie. Harkonen ,,mglisty-tolerancyjny-terrorysta". A niech to, to tak jak ,,bezpieczny bandyta".
Tak. Trzeba umieć ponosić konsekwencje.
Przyznaję się do wszystkiego.
Nic mnie nie usprawiedliwa (nawet ojciec Michaela Douglasa).
Co ty k...a masz z tym Kirkiem? Kolejny raz o nim piszesz. Zgwałcił najwidoczniej Natalie Wood, ale teraz to już go za to nie osądzimy, teraz to odpowiada przed Najwyższym.
Nie słyszałeś o tej głośnej sprawie?!?!?!? Gdzie ty mieszkasz? W Pierdziszewie? Prawnik!!!!, czy aby na pewno? Wszak nie słyszał o głośnej sprawie gwałtu. Prawo karne cię nie interesuje?
1 ) Prawnik? Dlaczego prawnik? Bo z prokuratury?
2 ) Głośnej sprawie? Przed wielką ławą przysięgłych w stanie Colorado? A czy ława była drewniana?
A wysłałbyś mi artykuły o sobie lub swojego autorstwa? Chciałbym poczytać o tak słynnym prawniku. Wiem, że nie będziesz robił c o m i n g o u t na FW, więc dobrze byłoby jakbyś przesłał na ,,j a n u s z . w o j c i e c h o w s k i @ i n t e r i a . p l" [usuń spacje]. Ja ci się też odwdzięczę artykułami swoje autorstwa. Tylko musisz mi podać adres na który będę mógł je wysłać - najlepiej bez imienia i nazwiska, żeby postronni nie poznali twoich personaliów. Tylko my dwaj dowiemy się kogo mamy przed sobą, po drugiej stronie barykady.
Intrygujące! Tematy społeczne czy ekonomiczne? W manierze skandynawskiej czy czekoladowej?
(Kpię dla zmylenia przeciwnika. Stop. Prześlę za dwa dni autonomiczny pakiet słów. Stop. Nie trać czujność i nie zdradź, że pojołeś szyfr. Stop. Zamykam nawias.)
O czym to pisałem?
A tak, starszy Douglas urok swój miał. Taki, taki... akuratny.
WTF???????????????????????? Dobra, nie rozumiem Harkonenie o czym seplemisz????????????? Nic nie kumam, ani jednego zdania.
Czuj, czuj, czuwaj! Czuj, czuj, czuwaj!
Najstarszy druh zawoła:
Czuj, czuj, czuwaj! Czuj, czuj, czuwaj!
Rozlega się dokoła.
Czuj, czuj, czuj, czuj. Czuwaj! Czuwaj!
They Live
Więc załóż okulary..................
h t t p s : / / f s g k . p l / w o r d p r e s s / 2 0 1 8 / 1 1 / o n i - z y j a - 1 9 8 8 / [usuń spacje]
A nie kryj się fotografując się poniżej twarzy, Harkonenie, bo w końcu sfotografujesz swój przyporek. Ja założyłem kominiarkę.... I to wystarczy.
♪♪♪♪♪
Zdarza mi się być na haju - wiesz, jak jest
Dziwne wizje wchodzą
♪♪♪♪♪
A Tobie, Harkonenie VII Mglisty-Tolerancyjny zdarza się bywać pope. Jesteś Papież z Greenwich Village.