Nie powala na kolana, niestety film tylko dla fanów dzieł Tarantino. Inni raczej nie będą potrafili docenić jego twórczości widząc tu tylko śmierć i naginanie prawdy. Czy mogę polecić cóż, z pod rąk tego reżysera wyszły lepsze tytuły, jeśli komuś się nudzi można zasiąść wygodnie i poświęcić trochę czasu.
Ocena jest subiektywnym wyrażeniem moich odczuć. Kill Bill czy Benkarty Wojny bardziej przypadły mi do gustu. Być może odrobinę zaniżyłem ocenę, niestety mnie nie zachwycił na tyle, żeby dać mu np 8...
Pulp fiction jeden z najlepszych filmów w historii, absolutny fenomen końcówki XX wieku
na ten film zagłosowało już ponad 200 000 ludzi, jest na 7 pozycji w rankingu FW i na 4 w rankingu IMDB filmów wszechczasów a Ty twierdzisz że może sie podobać tylko fanom Tarantino? No to Quentin ma ogrooooomną rzesze fanów! 0.o
z niby z jakiej bajki jestes w stanie ocenic inteligencje innych ludzi twierdzac ze wiekszosc tego nie zrozumie? nie rozumiem tego fenomu polakow "ja jestem najmadrzejszy a reszta to debile"
chyba, ze sie myle i zle odczytuje twojego posta
Myślę, że to trochę jak z abstrakcjonizmem: ideą sztuki dla sztuki. Nie każdy, owszem, jest w stanie pojąć filmy Tarantino, tak jak nie każdy potrafi pojąć obrazy Kandinsky'ego. Dla osoby postronnej może się to wydawać jedynie skupiskiem plamek, ale za każdym dziełem stoi cała filozofia, wszystko jest przemyślane.