PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1039}
8,3 706 tys. ocen
8,3 10 1 705542
9,2 83 krytyków
Pulp Fiction
powrót do forum filmu Pulp Fiction

Boże!

ocenił(a) film na 9

Czy ktoś może mi powiedzieć za co ten nudny film "sensacyjny" dostał się aż tak wysoko w rankingu i miał aż takie wysokie oceny?

ocenił(a) film na 10
Wujek_John

Według mnie ten film należy do klasyki kina. Jeśli wolisz oglądać "Rambo" to nie mój problem. Ja jestem nie pełnoletni, ale uważam że ten film powinien być jeszcze wyżej w rankingu.

ocenił(a) film na 9
zzzzzzzzzzz

No ale co w tym filmie jest takiego fajnego? Są tam jakieś długie sceny i praktycznie nic się w nich nie dzieje.

ocenił(a) film na 8
zzzzzzzzzzz

Rambo to klasyka wiec sie nie czepiaj.

Wujek_John

alez oczywiscie ze powinien byc wyzej! powinien miec ocene 10/10 ;) swietny film i tyle

ocenił(a) film na 10
zyta_zryta

Boże 18965 kolejny temat na to samo! Wejdź sobie człowieku do jakiegoś wątku i tam się wypowiedz, a nie kolejny raz zakładasz temat ;|

ocenił(a) film na 9
Redox

To mi go znajdź, bo ja jakoś nie mam ochoty szukać ponad 700 tematów gdzie ludzie ci wszystko wyjaśnią o co w tym filmie biega

Wujek_John

Nie będę sie rozpisywać o wszystkim co mi się tu podobało, bo nie skończyłabym zbyt szybko - powiem Ci za to - co szczególnie lubię o Tarantino:
On eksponuje, zaznacza i wydłuża sceny, które dla innych byłyby nieciekawe, a u niego stają sie niemal...poetyckie hehe. Nie rozwinę tego - obejrzyj jakiś jego film jeszcze raz i sam zobaczysz o co mi chodzi. a poza tym - pewnie powtórzę to, co już wiele razy tu na forach padło: poczucie humoru, poczucie humoru, poczucie humoru. Ja się zawsze cieszę jak dziecko, gdy słyszę moje ulubione teksty! Myślę, że to może być tak jak u wielu ma się z Monty Pythnonem czy W. Allenem - czyli tam gdzie absurd ściele się gęsto - obejrzysz drugi raz - stwierdzisz, że nie najgorsze, obejrzysz trzeci - załapiesz o co chodzi, obejrzysz kolejny - i już zajmiesz miejscówkę wśród fanów. A może nie:)?
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
Agrajag

Daje "tylko" 9 bo niektóre wstawki z Willisme były nudne.

ocenił(a) film na 9
Rodion_

Jeśli mówisz że coś w tym filmie było nudne to dla jednych osób wszystko było senne a dla drugich nic ;)

ocenił(a) film na 10
Wujek_John

Ale się wszyscy daliście nabrać, przecież to OCZYWISTA prowokacja (jakich na Filmweb'ie niestey nie brakuje).