Czy ktoś może mi powiedzieć za co ten nudny film "sensacyjny" dostał się aż tak wysoko w rankingu i miał aż takie wysokie oceny?
Według mnie ten film należy do klasyki kina. Jeśli wolisz oglądać "Rambo" to nie mój problem. Ja jestem nie pełnoletni, ale uważam że ten film powinien być jeszcze wyżej w rankingu.
No ale co w tym filmie jest takiego fajnego? Są tam jakieś długie sceny i praktycznie nic się w nich nie dzieje.
Boże 18965 kolejny temat na to samo! Wejdź sobie człowieku do jakiegoś wątku i tam się wypowiedz, a nie kolejny raz zakładasz temat ;|
To mi go znajdź, bo ja jakoś nie mam ochoty szukać ponad 700 tematów gdzie ludzie ci wszystko wyjaśnią o co w tym filmie biega
Nie będę sie rozpisywać o wszystkim co mi się tu podobało, bo nie skończyłabym zbyt szybko - powiem Ci za to - co szczególnie lubię o Tarantino:
On eksponuje, zaznacza i wydłuża sceny, które dla innych byłyby nieciekawe, a u niego stają sie niemal...poetyckie hehe. Nie rozwinę tego - obejrzyj jakiś jego film jeszcze raz i sam zobaczysz o co mi chodzi. a poza tym - pewnie powtórzę to, co już wiele razy tu na forach padło: poczucie humoru, poczucie humoru, poczucie humoru. Ja się zawsze cieszę jak dziecko, gdy słyszę moje ulubione teksty! Myślę, że to może być tak jak u wielu ma się z Monty Pythnonem czy W. Allenem - czyli tam gdzie absurd ściele się gęsto - obejrzysz drugi raz - stwierdzisz, że nie najgorsze, obejrzysz trzeci - załapiesz o co chodzi, obejrzysz kolejny - i już zajmiesz miejscówkę wśród fanów. A może nie:)?
Pozdrawiam
Jeśli mówisz że coś w tym filmie było nudne to dla jednych osób wszystko było senne a dla drugich nic ;)