PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1039}
8,3 705 tys. ocen
8,3 10 1 705308
9,2 83 krytyków
Pulp Fiction
powrót do forum filmu Pulp Fiction

Gandzia??

ocenił(a) film na 10

Czyżby gandzia wystąpiła w PF?? :) Scena kiedy Butch wraca do domu po zegarek, parkuje samochód przecznicę dalej, idzie przez jakieś podwórka i dochodzi do siatki. Wtedy najazd na jego blok. Następna scena: Butch idzie już korytarzem, kamera za nim, Butch mija swoją i naszą lewą stroną jakieś rośliny i kolejną z nich jest roślinka bardzo podobna do gandzi! :) Dla tych którzy mają na komputerze: jest to dokładnie: 1:29:31

ocenił(a) film na 8
Jules_4

Gandzi jest w PF całe mnóstwo, jak myślisz, co palą "kowboje" :)

ocenił(a) film na 10
Dobry_2

Wiem, że jest sporo, Trudi też pali(ma nawet gustowne bongo :D ) Mi jednak chodzi o gandzię w stanie jeszcze nie gotowym do spożycia czyli jako rosnąca roślinka :) Mówiąc "kowboje" masz na myśli Mie i Vincenta siedzących a chryslerze? Z innymi raczej się nie spotkałem :P Wiesz, wydaje mi się, że oni nie palą trawy, to po prostu zwykłe skręty z tytoniem(DRUM chyba-btw niezły tytoń). Niektórzy po prostu palą skręty zamiast fajek.

ocenił(a) film na 8
Jules_4

Moze i tak, ale po zwykłej fajce nie ma takiej fazy, zauważ ich oczy :P
A Kowoboje to Mia i Vic :)

ocenił(a) film na 10
Dobry_2

Ale takie oczy nie musiały być spowodowane paleniem trawy, przecież Vincent zanim pojechał do Pani Wallace dał sobie po kablach, a sama Mia co chwilę wciągała noskiem kolejne ścieżki kokainy :)

ocenił(a) film na 10
Jules_4

Wydaje mi się ,że Mia wciąga amfetaminę, a nie kokainę, ale moge się mylić. Jestem natomiast pewien, że siedząc w Chrystlerze palą ziółko czego efektem jest słynna scena tańca i kradzież nagrody z konkursu.

ocenił(a) film na 10
Jules_4

hmm.. Ogladalem film dokladnie 8 razy i nie zwrocilem na to uwagi, co tylko jest dowodem genialnosci mistrza Quentina:), bo nawet jak sie oglada jego dziela,ktorys raz z rzedu to sie zwraca uwage na nowe detale/aluzje czy odniesienia. A co do kowbojow;). Przychyle sie do zdania, ze pala kokaine, chociaz jak wiemy mia siega pozniej po heroine vincenta i robia sie niezle numery:D

ocenił(a) film na 10
zedisdeadbaby

Palą kokainę?? No co Ty?? A może jeszcze brown sugar? Mia kokainę wciąga noskiem w łazience, wątpię żeby Vincent częstował ją jointem z crackiem :] Ja się trzymam wersji, że palą zwykłe skręty z tytoniu :p