PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1039}
8,3 705 tys. ocen
8,3 10 1 705381
9,2 83 krytyków
Pulp Fiction
powrót do forum filmu Pulp Fiction

Ezekiel 25,17. Najlepszy film w historii naszej galaktyki, lepszy od Gwiezdnych wojen. No i role Travolty, Samuela L. Jacksona i innych, a także wspaniałe cytaty "Zet zszedł"

użytkownik usunięty
drako_2

Na pochwałę zasługuję również gra Vinga Rhamesa (Marcellus), który jako pierwsyz wypowiedział tekst: "Zrobię ci z dupy jesien średniowiecza"

Marcellus mówi: "I'm gonna git Medieval on your ass." Czyli coś w stylu: "Zrobię ci w d*** średniowiecze." Sławną "jesień średniowiecza" zawdzięczamy rodzimemu tłumaczowi, co nie zmienia jednak faktu, że gdyby nie Marcellus to byśmy tym tekstem się nie podniecali :)

użytkownik usunięty
mesus_CZAKUMA_FILMS

Heh, ostatnio kupiłem magazyn "Premiery" z Pulp Fiction na DVD i tam jak ogladałem z napisami, to zamiast "zrobię ci z dupy jesień średniowiecza" było "wyrżnę ci w dupie wielką schizmę" :P. Skąd oni wzięli takie tłumaczenie xD

ocenił(a) film na 10
drako_2

Hmmm... co do "Zed zszedł"... powinieneś podziękować tłumaczowi, gdyż _cytatem_ jest "Zed's dead" ;-)

ocenił(a) film na 10
liberty

fakt faktem, w wersji z "Premier" tłumaczenie było koszmarne. Ale warto mieć to na dvd, w końcu inaczej niż poprzez tą gazetę PF się z polskimi napisami nie dostanie...

Satch

ja oglądałem film z lektorem jak nie umialem angielskiego, i dla mnie całkiem fajnie im to wyszło, ale najlepiej jest oglądać bez napisów wtedy sie słyszy i czuje co oni naprawde mówią