PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1039}
8,3 705 tys. ocen
8,3 10 1 705308
9,2 83 krytyków
Pulp Fiction
powrót do forum filmu Pulp Fiction

Obejrzałem dzisiaj to pierwszy raz w życiu i jakoś nie potrafię zrozumieć co w tym filmie jest tak fantastycznego...oprócz roli i
gry aktorskiej Samuela L. Jacksona
Oglądałem lepsze produkcje Tarantino.

użytkownik usunięty
TWill20

Żaden film na świecie nie ma takiego scenariusza

ocenił(a) film na 9

Jakiego niby?

użytkownik usunięty
TWill20

W którym każda linia dialogowa jest arcydziełem

ocenił(a) film na 9

Za same dialogi takie oceny i miano najlepszego filmu Tarantino i jednego z lepszych ever się nie należą.

użytkownik usunięty
TWill20

Oczywiście, oprócz tego są postacie, rozwiązanie akcji i choćby soundtrack.

ocenił(a) film na 9

Soundtrack spoko, ale z ta akcją to średniawka.

Jak dla mnie Pulp Fiction i Chłopcy z Ferajny to 2 najbardziej overrated filmy wszechczasów.

ocenił(a) film na 8
TWill20

Może po prostu zobaczyłeś ten film za późno i porównujesz go do filmów współczesnych ? No a druga sprawa to widocznie nie twoje gusta. To że dla wielu ludzi ten film to arcydzieło nie znaczy że dla każdego musi być ; p

bambus002

Zgadzam się z powyższym. Ten film był początkiem burzy. Teraz ta brutalność i wulgarność jest czymś normalnym ale ten film był jednym z tych które to zapoczątkowały. Z racji wieku możesz też nie znać wszystkich aktorów - a sław jest w nim wiele. Po obejrzeniu morza filmów zauważysz wpływ tego pojedynczego dzieła na masę reżyserów w całym Świętym Lesie (Holly Wodzie).

Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 9
sadentrue

Jeżeli chodzi o wulgarność to pierwszym znaczącym filmem, który zawierał masę przekleństw był Scarface. Pulp Fiction bardziej zapoczątkował więc samą brutalność w takiej konwencji, choć nie zapominajmy że 2 lata wcześniej sam Tarantino nakręcił Wściekłe Psy, a jeszcze 2 lata wstecz Scorsese Goodfellas.

ocenił(a) film na 9

Trochę filmów ma jednak lepsze linie dialogowe niż PF.

użytkownik usunięty
Kamileki

Serio?

ocenił(a) film na 9

Czemu by nie. Nawet jeden polski by się znalazł. Ale jest on podstawie książki, a nie wiem jaki scenariusz miałeś na myśli, bo jeżeli oryginalny to nie.