PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1039}
8,3 706 tys. ocen
8,3 10 1 705542
9,2 83 krytyków
Pulp Fiction
powrót do forum filmu Pulp Fiction

Ile razy już od początku zaczyna się oglądać i cały czas nie daje radę skończyć. Widocznie QT nie dla mnie. Takie jak Sin City, Kille Bille, Grindhousy czy Jackie Brown to niestety nudy.
Może coś innego poradzicie, by się do niego przekonać? Chociaż mi już chyba nic nie pomoże, nawet Cztery Pokoje czy Urodzeni mordercy. To chyba nie mój klimat po prostu. Ale jeżeli tak dużo ludzi lubi jego filmy to na pewno szacunek dla Pana QT.

Peace :)

ocenił(a) film na 10
WhosThat

Nie mam pojęcia co napisać... Ja wiem, że są ludzie i parapety, no ale żeby być klamką ;)

lennyv

Oh Vegeto, jak widać świat zaskakuje, istnieją nie tylko ludzie i parapety ;-)

PS. Jeżeli to nie ten bohater DB, to sorry ;-)

ocenił(a) film na 10
WhosThat

Bohater z avatara to jak najbardziej Majin Vegeta, ale mój nick to makowawrzacz. Po prostu nie mogę pojąć tego że nie spodobał ci się ŻADEN film Tarantino.

użytkownik usunięty
lennyv

bo z Tarantino już tak jest i zapewne wiele razy było to już mówione na tym czy innym forum- albo cie jego filmy nudzą, nie widzisz w nich nic śmiesznego czy ciekawego, albo lubisz je bardzo, potrafią cię rozbawić i wręcz nie możesz się od nich oderwac. Kwestia nie tyle obeznania z kinem co poprostu poczucia humoru:)

To prawda. Quentina albo się kocha albo nienawidzi :D Ja należę do tej pierwszej grupy ;P

ocenił(a) film na 10
elfka77

Nie, nie, nie. To jakoś inaczej brzmiało. Chyba tak:
"Tarantino można kochać lub nienawidzić ale jego filmy znać trzeba."

Też należę do tej pierwszej :)

jankoo

Aha, racja :D

ocenił(a) film na 10
elfka77

Pewnie, że racja. Tarantino to poeta, który swoimi dziełami podsumowuje kino. "Pulp Fiction" to rozrywka, którą ciężko jest porównać z czymkolwiek. QT wzniósł się na absolutne wyżyny filmowego geniuszu i zostawił tam swój film. Jak dotąd nikomu nie udało się go strącić i wątpię, żeby to się zmieniło - chyba że Tarantino pobije sam siebie. Absolutne mistrzostwo.

Nie należę do żadnej grupy.

"Wściekłe psy" uważam za film bardzo dobry, a pozostałe są słabsze, generalnie przeciętne.

WhosThat

Quentin Tarantino w swoich filmach posluguje sie groteska i czarnym humorem. Robi to tez wielu innych szanujacych sie na swiecie rezyserow jak chociazby bracia Coen i Tim Burton. Taki zabieg jest bardzo ciezko wykonac i m.in. dlatego ciesza sie oni taka slawa i uznaniem. Groteska nie od razu rzuca sie w oczy a dopiero po jej dostrzerzeniu mozna poczuc czarny humor. Dlatego tez niektorym ludziom te filmy wydaja sie nudne :( Osobiscie nic do nich nie mam i uwielbiam Pulp Fiction :D

Macarena

Moim zdaniem Burton ma mało wspólnego z Tarantino, Tim to inna półka. Burton potrafi do mnie dotrzeć i jak dla mnie mało go łączy z QT. No i bracia to też dla mnie w ogóle coś innego.
Tarantino to taki jeździec bez głowy, Kill Bill, Pulp Fiction i Jackie Brown to dla mnie filmy tak jakby trzech totalnie różnych reżyserów, ale niestety każdy z tych filmów jest na ten sam sposób nudny i dla mego oka niemiły. Może Inglorious Bastards zapowiada się trochę inaczej niż jego dotychczasowe filmy, poczekamy, zobaczymy. :)

WhosThat

Mnie osobiscie wydaje sie ze Inglorious Bastards bedzie mocno zakrapiane czarnym humorem

ocenił(a) film na 10
WhosThat

jak mogłeś frajerze się odezwać przy tym filmie z takimi gorzkimi żalami...
idź zarzuć sobie mtv albo kino walta disneya i przestań ludzi męczyć

mrkrys

Nie ma to jak pełna kulturka, prawda? ;-)

ocenił(a) film na 10
WhosThat

duzo jestem w stanie zrozumiec. ale żeby obejrzec 'pulp fiction' i nie zachwycić sie, tego nigdy nie zrozumiem:)
mimo to uklon dla autora postu za wlasne zdanie i brak bezmyślności w swojej krytyce.

ocenił(a) film na 10
natalya_2

Filmy Tarantino mają swój własny specyficzny klimacik;) One nigdy nie będa porpstu dobre- albo sie je kocha, albo miesza z blotem

U mnie Tarantino to nr 1, facet który nie boi się przekroczyć zadnej granicy, z kiczu tworzy styl, z powszedniego kina- klasykę.

POgratulować rodzicom dobrych genów x)

ocenił(a) film na 10
Riposta__

ja zdecydowanie je kocham!! ;( pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
WhosThat

no cóż...oczywiście łatwiej zrozumieć i oglądać głupie komedie romantyczne itp. Ten film jest tak zakręcony, ma taki klimat, że szczena opada...rewelacja przez duże R!! Oby więcej takich filmów było!!

ocenił(a) film na 10
Parymka

Zrozumieć? Heh. Czyli w PF było coś do rozumienia tak? jakieś przesłanie rozumiem? Bzdury. Tarantino raczej nie specjalizuje się w takich filmach. A Pulp Fiction mi się bardzo podobało ale jako jedyny film QT.

ocenił(a) film na 10
WhosThat

Skandal :)

P.S. Zapraszam do mojego profilu by poczytać o najnowszej produkcji Quentina Tarantino, "Inglorious Bastards".