PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1039}
8,3 705 tys. ocen
8,3 10 1 705441
9,2 83 krytyków
Pulp Fiction
powrót do forum filmu Pulp Fiction

mam pytanko , jak nazywa sie wykonawca i utwor ktory leci w momencie gdy Vega i Mia wracają z restauracji , i Vega idzie do kibla a Mia zaczyna tanczyc ... wiem ze utwor jest strasznie popularny a nie wiem jak sie nazywa :P

ocenił(a) film na 10
A_Bit_Closer_To_Heaven

Urge Overkill - Girl, You'll Be A Woman Soon

ocenił(a) film na 8
cygan_3

wielkie thx komboju ;*
a swoja droga to film troszku średniawy jest , nie uwazacie ??

ocenił(a) film na 10
A_Bit_Closer_To_Heaven

Nie, nie uważamy :]

ocenił(a) film na 10
A_Bit_Closer_To_Heaven

To było poniżej poziomu grupy, zachowałeś się jak gówniarz, wyjdź!

Oczywiście żartuję, ale nie mogę pojąć jak można to arcydzieło uznać za średniawe, no chcę, ale nie mogę za Chiny Ludowe tego skumać. Oświeć mnie proszę.

mr_zielony

pozwól że ja cię oświecę .... nie przekonasz muchy żeby nie siadała na gównie, tak więc różni ludzie różne potrzeby

Leon_B_Fink

i odpuść sobie, bo niektórzy po prostu nie widzą wielkości tego filmu ... trudno, nic mi do tego i nie bede ich na siłe przekonywal ze film jest arcydziełem, znudziło mnie to już

ocenił(a) film na 10
Leon_B_Fink

Niektórym po prostu nie chce się spojrzeć na film szerzej; widzą tylko przemoc, przeklinanie i 3 głupawe historyjki i uznają to za prostactwo. Widać nie wszystkim chce się od czasu do czasu użyć rozumu - ale to ich wybór i ich strata.

Shalafi

święte slowa szalafi, święte słowa

ocenił(a) film na 8
Leon_B_Fink

dobra ... ale w takim razie powiedzcie mi co w tym filmi jest takiego co mozna uznac za arcydzielo ! Ja nie mówie ze film jest zły , tylko moim zdaniem jest średni ... z filmami tak jak z muzyka , jeden powie ze Queen to świetny zespól a drugi powie ze do dupy i ze Eminem jest naprawde dobry. wiec napiszcie co w tym jest takiego wspanialego , moze poprostu nie oglądalem tego filmu zbyt uwaznie i niczego specialnego nie dostrzeglem ...

ocenił(a) film na 9
A_Bit_Closer_To_Heaven

1. Świetna muzyka
2. Ciekawa gra aktorska (zwłaszcza Travolta i Jackson)
3. Niecodzienny sposób przedstawienia wydarzeń
4. I najważniejsze: TEN FILM JEST WŁAŚNIE TAKI JAK MIAŁ BYĆ!! Podobnie jak w przypadku filmu "Jay and silent bob strikes back" jego "tandeciarstwo" było zamierzone. Nazwa filmu sugeruje masowo pisanie tandetne gangsterskie historyjki rozpowszechnione jakiś czas temu... Książki te były bardziej "produkowane" niżpisane, nikt sie do nich nie przykładał. Film miał zrobić takie samo wrażenie.