PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1039}
8,3 705 tys. ocen
8,3 10 1 705441
9,2 83 krytyków
Pulp Fiction
powrót do forum filmu Pulp Fiction

Oglądałem właśnie reklame, tylko nie wiem kiedy będzie ten film. Wiem, że wyjdzie jakaś cała kolekcja kultowych filmów.

ocenił(a) film na 10
tonieja89

Już wiem. Będzie 19 w piątek. Gazeta z fimem będzie kosztować 4,99 zł. Póxniejsze juz pewnie drożej, ale polecam wszystkim bo film jest moim zdaniem najlepszym arcydziełem kinematografii.

tonieja89

Film będzie dołączony w piątek, 19 stycznia, cena 4,99 zł.

ocenił(a) film na 10
gawecki10

Trzeba sobie sprawić! Zna ktoś spis wszystkich filmów które będą w DZIENNIKU?

Iranzilla

prawdopodobnie bedzie to kolekcja filmow tarantino

ocenił(a) film na 10
Leon_B_Fink

Oba Kill Bill'e mam właśnie z Dziennika więc toby się zgadzało ;)

ocenił(a) film na 10
tonieja89

No za 5 zeta to sobie na pewno kupię (jeśli uda mi się dorwać w kiosku). Ciekawe po ile następne części i co w nich będzie.

ocenił(a) film na 10
Pawel_8

26 stycznia Dziennik z filmem Czas Apokalipsy.Powrót.

ocenił(a) film na 10
FrankSlade

O cholerka... nie ma bata, wstaję o 5 i czekam pod kioskiem. Dzięki za info ;)

ocenił(a) film na 10
Shalafi

Nie ma co. Kill Bill, Pulp Fiction, Czas Apokalipsy. Dziennik to się zna na rzeczy.

tonieja89

tylko ciekawe czy z lektorem czy napisami ?

tonieja89

wydaje mi się, że będą i napisy i lektor, tak było w przypadku kill bill'a. ale nie mogę sobie przedarować, że kupiłam dwójki. a pulp fiction mam już z premier :) ale zdecydowanie warto :) jak ktoś dowie się o całej serii to pisać, pisać.

tonieja89

już mam. lektor, napisy, ładne plastikowe pudelko , nie bedzie to kolekcja filmów tarantino, kill bille były całkowicie za darno , w "tekturowych pudełkach"
za tydzień jak juz ktoś powiedział czas apokalipsy, też za 5PLN, więc wszystkie filmy bedą prawdopodobnie w takiej cenie, a kolekcja zapowiada sie conajmniej ciekawie, pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
Leon_B_Fink

Pulp'a sobie podarowałem (po co wydawać drugi raz na to samo ;P) ale "Czas..." po prostu MUSZĘ mieć, bo ten film to 8 cud świata ;) Dobrze jakby następne w kolekcji były np. Milczenie Owiec, Skazani na Shawshank, Goodfellas - to moje najpoważniejsze zaległości ;P...

ocenił(a) film na 10
Shalafi

No i oczywiście w tym popieprzonym mieście w którym mieszkam w żadnym kiosku nie ma Dziennika z płytką. W dupie mam to miasto.

Pawel_8

A w moim mieście rano nie dostarczono nowych gazet z powodu wichury... No po prostu świetnie... ;/

ocenił(a) film na 10
Medea

ja już jestem szczęśliwym posiadaczem, tylko jak kupujecie to kupcie sobie od razu inne pudełko bo to w którym dziennik serwuje nam ten film jest strasznie tandetne i łamie się od samego dotykania... pozdrawiam

towelie3

Musisz miec silne ręce... mi się nie połamało :P
Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 10
tanczaca_elizabeth

Hm, kupiłem dzisiaj Pulpa, za tydzień Czas Apokalipsy też zapewne wezmę. Co do samego wydania, to nader ładne, liczyłem szczerze mówiąc na tekturową kopertę jak w gazetach komputerowych, a tu miła niespodzianka. Chociaż i tak filmy trzymam w pudełkach slim z własnymi opisami :) Co do samego filmu, to wiadomo, mocny, ale cholera, liczyłem po cichu na tłumaczenie Galązki-Salamon, a tu sie okazało, że to samo, co na innych DVDkach. Szkoda, ale i tak nie żałuję zakupu ;)

tomek_55

A mnie tłumaczenie się podobało, szczególnie " wytnę ci w dupie wielką schizmę" zamiast jesieni średniowiecza rozjebało mnie totalnie,dobre było też "mam na imię Pitt a ty nie myśl że kurwa zagadasz i będzie git"

Mr_Macphisto

też zdobyłem dziennik z filmem i o dziwo nie miałem kłopotów z kupnem, wyszedłem gdzies o 12 i kupiłem w pierwszym kiosku ;-), za tydzien oczywiście tez kupie

ocenił(a) film na 10
Mr_Macphisto

Oczywiście, to złe nie jest, ale wersję z nim już mam, fajnie byłoby mieć obie:) Jakoś tak podoba mi się "Kurewsko daleko od OK".

ocenił(a) film na 10
tomek_55

Co do kupienia, to u mnie, w małym mieście problemów nie było, rano gazety nie było jeszcze, lecz koło południa już spokojnie można było brać. Ludzie się widać na filmach nie znają :)

Leon_B_Fink

A czy ktoś mógłby podać więcej konkretów dot. jakości? Czy to dvd5 czy dvd9? I jakie ścieżki dźwiękowe? Z góry dziękuję.

ocenił(a) film na 10
tonieja89

Zdobyłam ten dziennik, ale łatwo nie było:). Kolejny numery z dvd mają TYLE SAMO kosztować, tak mi mój zaufany kioskarz dał cynk:). Kolekcja ma byc złożona z filmów kultowych, więc wiecie może być ciekawie:). Ja myślę, że dadzą: ''Lot nad kukułczym gniazdem'', ''Leon zawodowiec'', ''Taksówkarz'', Łowca jeleni'', ''Podziemny krąg'' -> te klimaty:). Jak na razie jestem zachwycona:).

użytkownik usunięty
Charlize

mnie się udało zdobyc Dziennik z PF, ale sprzedawczyni dala mi plytke w bardzo sfatygowanym opakowaniu więc w domu je wymienilem na nowe. Sześć sklepow dla niego przetrząsnąłem i dopiero w tym ostatnim go nabylem.
Filmu jeszcze calego nie obejzalem ale to zrobie przez ferie.
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10
tonieja89

Ja niestety byłam o 8 rano i nic z tego :( Za tydzień pójdę o 7 :p
A tak a propos to piątkowy dodatek do "Dziennika"-"Kultura tv" jest moim zdaniem najlepszym dodatkiem z programem do gazet.Polecam go wszystkim:) Dzięki niemu nie przegapiłam wielu dobrych filmów, o których nawet nie pomyślałabym, że są aż tak dobre :)

ocenił(a) film na 10
tonieja89

byłem o 7:30 i już nie było ale na szczęście mam Pulpa z mediamarktu razem
z 2 innymi filmami tarantino, dzisiaj sie juz umówie z jakimś sprzedawca żeby mi zostawiał wszystkie filmy z dziennika najpewniejsza sprawa !! A Pulp Fiction jakzawsze miazga :)

ocenił(a) film na 10
tonieja89

Ha! :) Nabyłam. Także obeszłam sporo sklepów, ale JEST :) Zaskoczyło mnie ładne, schludne plastikowe pudełko i niska cena... Będę co tydzień biegać po Dzienniki :)

użytkownik usunięty
tonieja89

Ludzie na cholerę wam Pulp Fiction z dziennika skoro w mediamarktcie jest po 9,90. Wydacie parę złotych więcej i niebędziecie musieli oglądać za każdy razem debilnych reklam dziennika( i pewnie czegoś tam jeszcze)których nie da się ominąć a samo pudełko też lepsze będzie.

tonieja89

dobrze, że nie kupiłem, bo jest to samo tłumaczenie co w Premierach, a takowe już posiadam. Może kiedyś wyjdzie na dvd tłumaczenie Elżbiety Gałązki-Salomon, jest najlepsze.

użytkownik usunięty
pitero17

Mnie tez się trafiło zdezelowane pudełko ale przynajmniej jakość filmu elegancka jest, lepsza niż w filmach z Gazety Wyborczej. Wyborcza i Dziennik będą sobie niezłą konkurencję robić. Filmy dają w ten sam dzień i w takiej samej cenie. Będzie trzeba wybierać albo kupować obydwie gazety ;)

ocenił(a) film na 10

Tylko że w premierach(tak samo jak w wydaniu pudełkowym) była płyta dwuwarstwowa no i DTS, a jak było w dzienniku? To samo? Nie wydaje mi się...

ocenił(a) film na 10
GIT

plyta w dzienniku dwuwarstwowa...jakosc jak nie z gazety:P

GIT

jakośc obrazu lepsza niz w premierach, bo mam, dźwięk nie dts ale 6Ch więc i tak wypas

użytkownik usunięty
Leon_B_Fink

Tez kupilem Pulp Fiction z Dziennika, jakosc dobra, tylko dostalem rozwalone pudelko...

ocenił(a) film na 10

Już się bałem, że to tylko ja dostałem nadłamane pudełko :)

DZIENNIK dba o czytelników!

ocenił(a) film na 10
Iranzilla

Gówno prawda! Wcale nie dba. W kilku sklepach i kioskach sprawdzałem. W każdym był zapas Dziennika, ale w żadnym nie było filmu. Zmowa sprzedawców? Wątpie. Raczej olewka mniejszych miejscowości. Chromolę taką gazetę. Koniec.

ocenił(a) film na 5
Iranzilla

Chyba jakaś wadliwa produkcja, bo jas tagże miałem rozwalone pudełko ;)

ocenił(a) film na 10
Stachu_c

To nie wadliwa produkcja tylko zaoszczędzają na pudełkach przecież od razu czuć, że jakieś giętkie ale pudło zawsze można zmienić.

użytkownik usunięty
walek

W Wyborczej dają do filmów solidniejsze (choć cieńsze) pudełka ale za to jakość filmu jest gorsza. Nie można mieć wszystkiego ;)

ocenił(a) film na 10

Moje Pulp Fiction, nie działa, no i co ja mam zrobić;(
Głupi dziennik!!!!

seth_george

jakie wy chcecie pudelko za 3,50 ? (odliczam koszty gazety)

użytkownik usunięty
kajakolol

Mogą to być najtańsze pudełka byleby nie były połamane ;)
Kupiłem "Czas Apokalipsy". Tym razem pudełko jest całe.

ocenił(a) film na 10

A ja w końcu zdobyłem Dziennik z Pulp Fiction, a w ostatni piątek z Czasem Apokalipsy już nie było problemów.

Pawel_8

Ja już mam z Gazety "Pola Śmierci" i "Gangi NY"
a z Dziennika "Czas Apokalipsy.Powrót" "Pulpa..." przegapiłem :(
Za tydzień w Dzienniku "Cinema Paradiso" - chyba se odpuszcze.. a w gazecie "zabójczy umysł" - już zamówione :)
Niezła cena - 4'99, plastikowe pudełko, dźwięk 5.1, napisy i lektor, a Casu Apokalipsy dłuższa o 50 minut wersja reżyserska...
nieźle... !