PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1039}
8,3 705 tys. ocen
8,3 10 1 705186
9,2 83 krytyków
Pulp Fiction
powrót do forum filmu Pulp Fiction

Ten film miałam obejrzeć już dawno... kazdy polecal, w rankingach wysoko... obejrzalam wczoraj.. i dawno się tak nie nudziłam na filmie.. co z tego, ze "super dialogi" skoro ciagną się w nieskonczoność? nie trafil do mnie zupelnie ten film ! i na pewno nie zasluguje na 6 miejsce w rankingu

ocenił(a) film na 10
Patrycja1993

Sążyno Rapapadziej
Ątre kanante ą prapapasej
Safafira raha grega nakanokanaka dej
Ohtopa fe asik tamadej otużóra

ocenił(a) film na 10
Kaziuuu

LRP?

ocenił(a) film na 10
Patrycja1993

Boli Cię język polski?

ocenił(a) film na 4
GodWhore

no chyba Ty

ocenił(a) film na 8
Patrycja1993

jeśli tak w twoim przekonaniu wygląda dyskusja, to nie dorosłaś do internetu ;>

ocenił(a) film na 4
Dealric

głupie pytanie -głupia odpowiedz. Najeżdżacie na mnie bez powodu.. wyraziłam tylko swoją o głupkowatym filmie;-) od tego jest forum ;) co do tego, że nie dorosłam do internetu .. bardzo możliwe :) każdy ma w sobie coś z dziecka, co nie zmienia faktu, że mogę z niego korzystać :)

ocenił(a) film na 3
Patrycja1993

Zgadzam się z Twoją opinią. Niestety ten film wg. mnie jest mocno przeceniony. Obejrzałem go z czystego przymusu za drugim podejściem, bo za pierwszym nie mogłem dotrwać. U mnie 3 gwiazdki i to tylko za to początkową scenę z filmu "z hamburgerem". Dla mnie stracony czas.

ocenił(a) film na 4
pikus8665

Dokładnie;-)

Patrycja1993

Jesteś blondynką?

ocenił(a) film na 4
marcin261287

a co Cię to interesuje?

Patrycja1993

Szukam jakiegoś usprawiedliwienia dla Ciebie :)

ocenił(a) film na 4
marcin261287

wiesz co? pier**l się trollu...

Patrycja1993

Gówniara jesteś niedojrzała, właśnie to udowodniłaś. Może nie oglądaj niczego bardziej ambitnego poza "Zmierzch". Oszczędzisz sobie stresu.

ocenił(a) film na 4
marcin261287

hahaha może i nie jestem ;-) Ty za to jesteś tak dojrzały że huhu. Uua a Pulp Fiction to taka ambicja że szok ! Zmierzchu nie oglądałam i nie mam zamiaru bo nie lubię fantastyki ;) Pozdrawiam ;)

Patrycja1993

Osoba nieambitna i niedojrzała nie doceni ambitnego kina, Więc może daruj sobie oceny, co jest ambitne, a co nie jest.

ocenił(a) film na 4
marcin261287

Nie mam zamiaru karmić trolla;) Pozdrawiam;-)

ocenił(a) film na 10
Patrycja1993

Nie podobał Ci się bo może nie miał za prostej fabuły. Chyba tak po prostu trzeba Ci pokazać dokładnie początek i koniec żebyś zrozumiała :)

ocenił(a) film na 4
sebo8110

Fabuła była banalna :) Może Ty po prostu zachwycasz się byle czym :)

ocenił(a) film na 10
Patrycja1993

Nie za kumałaś tekstów. Bo na tym skupia się film. Proste

ocenił(a) film na 4
sebo8110

Nie będziesz mi mówił czego nie skumałam. Po prostu tak ciężko zrozumieć, że do mnie takie teksty nie przemawiają? Bo Tobie sie podoba, to od razu każdy musi się zachwycać?

Patrycja1993

Dalej walczysz widzę...

A co do Ciebie przemawia blondynko?

ocenił(a) film na 4
marcin261287

Nie udzielaj się już lepiej.. przeczytaj ze zrozumieniem to co wcześniej napisałeś, a może zrozumiesz czemu nie warto z Tobą rozmawiac.

Patrycja1993

Robisz krzywdę wszystkim blondynkom, gdyż nie każda jest głupia.

ocenił(a) film na 4
ocenił(a) film na 10
Patrycja1993

A mam jedno takie pytanie małe do wszystkich - laska, której nie podobał się pulp fiction ( i miał prawo, bo nie wszyscy kumają i lubią tego rodzaju humor) zakłada sobie swój oddzielny wątek po to, by całemu światu powiedzieć, że ona nie lubi pulp fiction i jak komuś się on podoba to jest głupi i dziwny, a ludzie się spinają i wychodzi z tego jakaś ultra spina?
Po co?
Jednemu się zmierzch podoba, drugiemu kino akcji, a trzeciemu Tarantino, od kiedy to powinien być temat sporu - gust?

Nietrafiony w tym wszystkim to jedynie jest ten temat - totalnie niepotrzebny. Ja sobie mogę napisać, że nie lubię Opowieści z Narnii, ale umówmy się... kogo to obchodzi? Nikogo. Podobnie tutaj. Gdybyś jeszcze napisała czemu, dała jakieś przykłady... każdy film ma dobre i złe strony. Stwierdzanie, że po p-rostu jest chu*jowy to dziecinada, wybaczcie.

ocenił(a) film na 10
Patrycja1993

Nie zasługuje bo Ty tak twierdzisz? Ja twierdzę, że nie zasługujesz na to by być człowiekiem więc hoduj sierść i wskakuj na drzewo.

ocenił(a) film na 4
kart0nick

nie ma co nawet dyskutować z takim burakiem... po prostu żal;-)

kart0nick

Mocne :D

ocenił(a) film na 10
Patrycja1993

Pulp Fiction może do Ciebie nie trafiać. Jest to zrozumiałe.
Proponuję za to ekranizację "Słownika Języka Polskiego" w 10 częściach.

ocenił(a) film na 4
DramaticBrony

bardzo zabawny jestes.. serio ! gdzie się tego nauczyłeś? pewnie to Pulp Fiction.. no tak nie ma co się dziwić! też się ubawiłam na tej bajce !

ocenił(a) film na 10
Patrycja1993

http://pl.wikipedia.org/wiki/Bajka
http://krasicki.klp.pl/a-5992.html
http://sjp.pl/bajka
http://sjp.pwn.pl/szukaj/bajka

ocenił(a) film na 4
DramaticBrony

oj ktoś chyba nie słuchał w szkole, skoro musi sprawdzać co to bajka ;o

ocenił(a) film na 10
Patrycja1993

Zajebista riposta.
Fanfary i owacje na stojąco.

ocenił(a) film na 4
DramaticBrony

no przecież ! nikt nie jest tak zajebisty jak ty !

ocenił(a) film na 10
Patrycja1993

Fakt. Ciężko mi dorównać.

ocenił(a) film na 10
Patrycja1993

Patka nie hejtuj!

użytkownik usunięty
Patrycja1993

Czasy się zmieniają. Obejrzałem ostatnio kilka filmów z lat 80-tych i 90-tych, które uważałem za "niezwykłe" i szczerze się rozczarowałem. Pulp Fiction też obejrzałem w latach 90-tych parę razy (to było moje pierwsze zakupione nowe VHS ;) i wydawało mi się genialne. Muszę obejrzeć je po latach świeżym okiem i ocenić na nowo.

Rozumiem, jednak, że nowemu pokoleniu PF może nie wydać się "genialne" bo dla mojego pokolenia to było coś świeżego, dla nich to amatorska wersja nowych produkcji, które wzorują się na narracji PF.

ocenił(a) film na 4

To obejrzyj i koniecznie daj znać :)

ocenił(a) film na 5
Patrycja1993

Film był dobry ale w latach w których wyszedł.

ocenił(a) film na 10
Patrycja1993

Ten film nie będzie się podobał każdemu..... taki jest po prostu jego urok. Dla mnie jest rewelacja, dlaczego ? Klimat + gra aktorska, abstrakcyjne czasem dialogi.... film przedstawia świat w pewien określony sposób.

ocenił(a) film na 10
Patrycja1993

Twój tok myślenia "co z tego że fajna książka jak ciągle tylko napisy i żadnych obrazków?"

ocenił(a) film na 8
Patrycja1993

Szanuję to, że nie każdemu może się ten film podobać, ale wydaje mi się, że trzeba po prostu lubić twórczość Tarantino, który muszę przyznać jak dla mnie jest genialny. Jego filmy mają swój określony klimat, jest w nich pełno groteskowości, przemocy, bawi się konwencjami. Pokazuje rzeczywistość w trochę inny sposób niż większość reżyserów w swoich filmach. Jak ktoś wyżej napisał ten film nie jest dla każdego.

ocenił(a) film na 10
Patrycja1993

Nie rozumiem: skoro dialogi są super, to chyba właśnie powinny się ciągnąć w nieskończoność ; J

A to nie jedyny plus tego filmu, jest ich dużo, dużo więcej...