Ten film miałam obejrzeć już dawno... kazdy polecal, w rankingach wysoko... obejrzalam wczoraj.. i dawno się tak nie nudziłam na filmie.. co z tego, ze "super dialogi" skoro ciagną się w nieskonczoność? nie trafil do mnie zupelnie ten film ! i na pewno nie zasluguje na 6 miejsce w rankingu
Sążyno Rapapadziej
Ątre kanante ą prapapasej
Safafira raha grega nakanokanaka dej
Ohtopa fe asik tamadej otużóra
głupie pytanie -głupia odpowiedz. Najeżdżacie na mnie bez powodu.. wyraziłam tylko swoją o głupkowatym filmie;-) od tego jest forum ;) co do tego, że nie dorosłam do internetu .. bardzo możliwe :) każdy ma w sobie coś z dziecka, co nie zmienia faktu, że mogę z niego korzystać :)
Zgadzam się z Twoją opinią. Niestety ten film wg. mnie jest mocno przeceniony. Obejrzałem go z czystego przymusu za drugim podejściem, bo za pierwszym nie mogłem dotrwać. U mnie 3 gwiazdki i to tylko za to początkową scenę z filmu "z hamburgerem". Dla mnie stracony czas.
Gówniara jesteś niedojrzała, właśnie to udowodniłaś. Może nie oglądaj niczego bardziej ambitnego poza "Zmierzch". Oszczędzisz sobie stresu.
hahaha może i nie jestem ;-) Ty za to jesteś tak dojrzały że huhu. Uua a Pulp Fiction to taka ambicja że szok ! Zmierzchu nie oglądałam i nie mam zamiaru bo nie lubię fantastyki ;) Pozdrawiam ;)
Osoba nieambitna i niedojrzała nie doceni ambitnego kina, Więc może daruj sobie oceny, co jest ambitne, a co nie jest.
Nie podobał Ci się bo może nie miał za prostej fabuły. Chyba tak po prostu trzeba Ci pokazać dokładnie początek i koniec żebyś zrozumiała :)
Nie będziesz mi mówił czego nie skumałam. Po prostu tak ciężko zrozumieć, że do mnie takie teksty nie przemawiają? Bo Tobie sie podoba, to od razu każdy musi się zachwycać?
Nie udzielaj się już lepiej.. przeczytaj ze zrozumieniem to co wcześniej napisałeś, a może zrozumiesz czemu nie warto z Tobą rozmawiac.
A mam jedno takie pytanie małe do wszystkich - laska, której nie podobał się pulp fiction ( i miał prawo, bo nie wszyscy kumają i lubią tego rodzaju humor) zakłada sobie swój oddzielny wątek po to, by całemu światu powiedzieć, że ona nie lubi pulp fiction i jak komuś się on podoba to jest głupi i dziwny, a ludzie się spinają i wychodzi z tego jakaś ultra spina?
Po co?
Jednemu się zmierzch podoba, drugiemu kino akcji, a trzeciemu Tarantino, od kiedy to powinien być temat sporu - gust?
Nietrafiony w tym wszystkim to jedynie jest ten temat - totalnie niepotrzebny. Ja sobie mogę napisać, że nie lubię Opowieści z Narnii, ale umówmy się... kogo to obchodzi? Nikogo. Podobnie tutaj. Gdybyś jeszcze napisała czemu, dała jakieś przykłady... każdy film ma dobre i złe strony. Stwierdzanie, że po p-rostu jest chu*jowy to dziecinada, wybaczcie.
Nie zasługuje bo Ty tak twierdzisz? Ja twierdzę, że nie zasługujesz na to by być człowiekiem więc hoduj sierść i wskakuj na drzewo.
Pulp Fiction może do Ciebie nie trafiać. Jest to zrozumiałe.
Proponuję za to ekranizację "Słownika Języka Polskiego" w 10 częściach.
bardzo zabawny jestes.. serio ! gdzie się tego nauczyłeś? pewnie to Pulp Fiction.. no tak nie ma co się dziwić! też się ubawiłam na tej bajce !
http://pl.wikipedia.org/wiki/Bajka
http://krasicki.klp.pl/a-5992.html
http://sjp.pl/bajka
http://sjp.pwn.pl/szukaj/bajka
Czasy się zmieniają. Obejrzałem ostatnio kilka filmów z lat 80-tych i 90-tych, które uważałem za "niezwykłe" i szczerze się rozczarowałem. Pulp Fiction też obejrzałem w latach 90-tych parę razy (to było moje pierwsze zakupione nowe VHS ;) i wydawało mi się genialne. Muszę obejrzeć je po latach świeżym okiem i ocenić na nowo.
Rozumiem, jednak, że nowemu pokoleniu PF może nie wydać się "genialne" bo dla mojego pokolenia to było coś świeżego, dla nich to amatorska wersja nowych produkcji, które wzorują się na narracji PF.
Ten film nie będzie się podobał każdemu..... taki jest po prostu jego urok. Dla mnie jest rewelacja, dlaczego ? Klimat + gra aktorska, abstrakcyjne czasem dialogi.... film przedstawia świat w pewien określony sposób.
Twój tok myślenia "co z tego że fajna książka jak ciągle tylko napisy i żadnych obrazków?"
Szanuję to, że nie każdemu może się ten film podobać, ale wydaje mi się, że trzeba po prostu lubić twórczość Tarantino, który muszę przyznać jak dla mnie jest genialny. Jego filmy mają swój określony klimat, jest w nich pełno groteskowości, przemocy, bawi się konwencjami. Pokazuje rzeczywistość w trochę inny sposób niż większość reżyserów w swoich filmach. Jak ktoś wyżej napisał ten film nie jest dla każdego.