PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1039}
8,3 705 tys. ocen
8,3 10 1 705381
9,2 83 krytyków
Pulp Fiction
powrót do forum filmu Pulp Fiction

Spodziewalem sie duzo wiecej slyszac wczesniej o tym filmie same pochlebne opinie. Po obejrzeniu nie moge zrozumiec co w nim jest takiego. Zwykly film o wielo watkowej fabule.Dla mnie zadna rewelacja.

ocenił(a) film na 10
barter_2

Jest genialnie zagrany przez aktorów, ale w szczególności jest bardzo oryginalnie wykonany.

barter_2

całkowicie sie z Tobą zgadzam. zadna rewelacja,nie wiem o co tyle szumu

Vito

Vito brudasie, jak ci sie ten szum nie podoba, to po co się tu wpisujesz. Bujaj się stąd hahahahhaa

ocenił(a) film na 10
scarecrow_2

Dla nich super film to pewnie muszą być kosmiczne efekty specjalne, statki ufo niszczące planetę i wogóle jakieś czary. Właśnie jest ten film oryginalny jak wcześniej wspomniano i wylansował pare dobrych cytatów: "Zed is dead baby, Zed is dead" (niby nic, ale to jednak śmieszy oczywiście jak ktoś ma poczucie humoru i od początku oglądał film;]). Albo jak Vincent czarnemu w samochodzie strzelił w łeb i powiedział "Kurwa!! Strzeliłem mu w ryj!!" i nie przejmuje sie, że zabił niechcący faceta, tylko, że pobrudził wóz :):) Czarny humor, z tego trzeba się śmiać. Dobry był też Zed pakujący w dupsko szefa mafii. Dla mnie to najlepszy film!!

ocenił(a) film na 10
modzelek19

Już sam fakt że film zdobył orgomną sławę a nakręcił go rezyser bez szkoły filmowej powinien zasługiwac na uznanie. Nie wspomnę o tym że zaangazowano naprawde świetnych aktorów a soundtrack nalezy do najlepszch w dziejach kina. No i jeszcze te teksty...:)

ocenił(a) film na 10
barter_2

"Że Pulp Fiction jest niby niczym wyjątkowym? Wyzywam cie kutafonie powiedz to jeszcze raz! Ponownie cie wyzywam, powiedz to jeszcze jeden cholerny raz!" ;)

Quentin jest geniuszem, a ten film to jego najwieksze dzieło. Czarny swoj sposów inteligenty , chodz w prosto przekazany humor.
No i ten bunt; W czasach kiedy wszystkie filmy ze stanów maja propagować policje (Zabujcze Bronie i miliard innych filmo o "gliniarzach z L.A.P.D) Quentin robi film gdzie druga strona - gangsterzy sa cool. Inne filmy pokazuja "narkottyki, fuj nie dotykajcie bo nie", a Tarantino? - Pokazuje nacpanego Vincenta jako najszczesliwszego czlowieka na ziemi po tym jak sobie strzelił (nie odczytajcie mnie zle, nie chce to wcale popierac dragow, bo one sa fuj!, a jedynie pochwalic bunt jaki pokazuje Quentin, wrecz jak by chciał powiedzieć: OK, Ok, czaje, wystarczy tego piepszenia, nie zmienicie swiata i zawsze bedzie wygladal tak: Pulp Fiction")

Ogladac, Smiac Sie, Nie brac na serio, Chwalic!

barter_2

Moim zdaniem gdyby ludzie kręcili takie filmy jak Pulp Fiction to świat byłby lepszy;)!!! Przecież Quentin przeszedł w tym filmie samego siebie!!!! Film ma ciekawą fabułę. Uma Thurman stworzyła w nim postac swojego życia!!! Butch(?) dosłownie był chodzącą psychodelą!!! A motyw zegarka trzymanego 7 lat w dupie to poprostu miodzio;) heh.

ocenił(a) film na 10
barter_2

Są gusta i guściki - ja na przykład to nie lubie kiedy sie film opiera wylacznie na efektach....pare swecidelek i juz jest super?

Tarantino to gość z jajem...potrafi patrzeć inaczej na krecenie filmów i chwała mu za to! OLEWAĆ SCHEMATY - i to jest piękne!

Zygfryd666

moim zdaniem film jest DOBRY. Nie jest genialny, wybitny, czy znakomity. Jest dobrze zagrany i oryginalny. Fabuła jest nieco zawiła, ale muszę przyznać, że przyjemnie śledzi się losy świetnego duetu jakim jest Jules i Vincent. Jednak na mnie również, mimo iż szanuję twórczość Tarantino, film nie zrobił wcale piorunującego wrażenia... Chyba mam do tego prawo? ;)

ocenił(a) film na 9
barter_2

Ten film JEST rewelacyjny. Moim zdaniem nie brakuje mu niczego.