PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1039}
8,3 705 tys. ocen
8,3 10 1 705308
9,2 83 krytyków
Pulp Fiction
powrót do forum filmu Pulp Fiction

zachwycanie się filmikiem o tym jak zło i przemoc jest pociągająca, nakręconego przez chorego człowieka, którego matka skrzywdziła w dzieciństwie każąc mu oglądać w kinie wszystko podczas gdy ona zarabiała ciałem na chleb, jest tak ohydne, a te dialogi wzięte z rynsztoka, które później lawinowo zalały tego typu produkcje klasy Z(jak zero)edukuja naszych kiboli i żuli, a później się wszyscy dziwią i ubolewają skąd ta agresja w szkole... Tarantino trzeba leczyć i kropka.

ocenił(a) film na 10
maniex81

Eeech... i na tym jęku politowania się skończy. W Święta trzeba być miłym dla wszystkich bez wyjątku...

maniex81

nie jest az tak zle ..da sie obejrzec ale tylko raz :>

ocenił(a) film na 10
maniex81

Film zajebisty
widziałem go 3 razy i pójdę z chęcią po raz kolejny

ocenił(a) film na 10
maniex81

Maniex, pewnie jesteś dobrym i tolerancyjnym katolikiem który nabijałby na pal i mordował niewiernych pogan? :D

ocenił(a) film na 10
rexhunt

Maniex,weź ty człowieku nie oglądaj filmów. A jak już oglądasz to zostaw oceny dla siebie bo się k...wa nie znasz!!!!!

ocenił(a) film na 10
rexhunt

A jeszcze jedno zerknij sobie ile ten film ma nagród i nominacji. (np. oscar i złoty glob za najlepszy scenariusz).

ocenił(a) film na 10
karuzel11

do karuzel11: SIEMA BRACHU!!!
do paru innych: film ogladalem z 10 razy. jest piekny. 100% rozrywki. a jaki milby byc film o gangsterach? "Zaraz cie zastrzele czarnoskury czlowieku!!!", "mam cie gdzies!!!", "tere fere", "ucisz sie glupcze", "gin gluptasie!!!!", "wesz co ten dran zrobil, zadrapal mi lakier", "nie wniesiesz tej oduzonej narkotykami kobiety lekkich obyczajow do mojego domu", "kurcze!!!". i tak w nieskonczonosc. jaka tamatyka, taki film (staramy sie jako tako odtworzyc rzeczywistosc, zeby to bylo choc troche realistyczne)
Specjalnie dla wszystkich niewiernych:
"EZEKIEL 25/17 The path of the rightest man, is besicked on all sides by the iniquities of the selfish, and the tyranny, of evil man. Blessed is he, who in the name of ..."
BANG BANG BANG

ocenił(a) film na 10
bornstubborn

skory, odurzonej,
sorry za bledy, pisalem szybko.
pozdrawiam wszystkich.

ocenił(a) film na 10
maniex81

Maniex, słow na ciebie po prostu brakuje. Zacytuje więc Zapasiewicza z CK Dezerterów: "Nie ma wystarczająceo obelzywego słowa w słowniku ludzi cywilizowanych, którym mozna byłoby Cię okreslić. ;)

użytkownik usunięty
maniex81

maniex ty chyba sie urwales z dupy kozła bo jestes tyle warty, na kinie i filmie to ty wogole sie nie znasz,prymitywne argumenty wrecz usiwadamiaja czytajacych jakie z ciebie dno intelektualne.
Film jest genialny, mistrzostwo swiata, jesli tego nei widzisz to znaczy ze zadowlasz sie produkcjami typu b jak atak pajakow albo jakies shity moralne,
Quentin Tarantino jest wirtuozem kamery i mistrzem dialogow, nikt tak jak on nie umie w realistyczny sposob zagrac slowem wiec jego filmy skupiaja sie glownie na tej grze slowem ,dialogu i to w sposob nadzwyczaj inteligentny i zabawny, a sztuka jest wlasnie zrobic film ktory sie glownie opiera na slowie, jak tego nie widzisz to chyba nie doszedles do liceum nawet w swojej kaprawej edukacji.
Przeklenstwa w sposob inteligentny przekazany i z wyczuciem pasuja, jest tutaj ich duzo ale wlasnie tak mialo byc, zeby podekreslily watki oparte w filmie, sa one podane widzowi ze smakiem i charyzma, co podkresla warsztat mistrzowski tego dziela. Coza baranem trzseba byc zeby tego nie zauwazyc a Quentina nazywac od najgorszych, sam fakt ze po tym filmie zostal okrzykniety jako geniialny rezyser jest faktem i tego nie zmienisz, ale coa takie cioty jak ty nie maja nawet prawa sie wypowiadac o takich znakomitosciach filmu i samym kultowym filmem bo co ty wiesz o prtawdziwej sztuce, wez idz wracaj do muminkow i wypij przy nich kakao firmy Puchatek bo tutaj takich prostakow nie potrzebujemy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 10

Powiem krótko - brawo deeno1. Nareszcie konkretne podsumowanie leszczy co się na filmie nie znają! Pulp Fiction RULEZ!!! Genialny film i tyle.
Pozdrawiam wszystkich zwolenników Tarantino

ocenił(a) film na 10
maniex81

Ni!! jak "Ni!!kt nie bedzie mowil o Pulp fiction "Gniot""
Przemoc w szkołach haha nastepny minister nam sie szkoli,
jakos ogladalem ten film ze 10 razy i nigdy przez przypadek nie rozbryzgalem kogos czaszki jadac autem...
ps. nie mam prawo jazdy... xD

ocenił(a) film na 10
maniex81

a ja w tym filmie odkryłem Boga ^^. film jest genialny, kibole podniecaja sie raczej produkcjami a la matrix czy chłopki na ibizie. chociaż - nie! oni w ogóle do kina nie zmierzają i na filmach sie nie znają. odkryj drugie dno (biblijne!) pulpy, moze wtedy zrozumiesz jej głebie i przesłanie ;D.

shitty_kitty

czlowieku, pokazujesz ze masz gila zamiast mozgu tak mowiac. A o filmach pojecia nie masz..

maniex81

----------------TOŻ TO ZBRODNIA--------------------

Zostawcie biedaka! Gdyż nie wie co czyni wypisując takie brednie!

ocenił(a) film na 10
maras966

Mam nadzieję, że po tych kilku trafnych opiniach na temat PULP FICTION maniex obejrzy film jeszscze raz i zrozumie swój błąd. W końcu jutro nowy rok się zaczyna więc może i nowa opinia na temat filmu....hm?
PS.Wszystkim życzę szczęśliwego nowego roku. Oby przyniósł wiele dobrych filmów!!!

ocenił(a) film na 10
maniex81

OK. Jest już po świętach, ale przed nowym rokiem parę spraw trzeba sobie wyjaśnić.

Jestem oburzony tym, co piszesz o Tarantino; i nie chodzi mi o to, że "wszyscy mają go kochać, bo jest genialny", ale o zwykłą przyzwoitość.

Piszesz, że PF to film o tym "jak zło i przemoc jest pociągająca". Jakbyś trochę uważniej oglądał, tobyś zauważył, że sceny przemocy są w tym filmie umowne, karykaturalne, przerysowane i przedstawione w zabawnej konwencji (wiesz co to czarny humor?). Poza tym film ma odpowiednie ograniczenia wiekowe (w Polsce od 15 lat) więc te strrraszne, złeee i brrrutaaalne sceny z założenia nie trafiają do tych "edukowanych", a jeśli trafiają, to tylko i wyłącznie wina ich rodziców i wychowawców.

Tarantino chorym człowiekiem? Oczywiście, masz rację! W szczególności iloraz inteligencji 160 i etykieta "najoryginalniejszego współczesnego reżysera" to doprawdy ciężkie choroby!

Uwaga o jego matce stoi na podobnym intelektualnym poziomie. Nawet jeśli sprzedawała się za pieniądze (o ile to prawda), to jaki to ma wpływ na życie dojrzałego Tarantina? Typowe szukanie argumentów w celu oczerniania obiektu swojej jednostkowej niechęci.

"Dialogi z Tarantina zalały inne podrzędne produkcje i edukują naszych kiboli, a potem wszyscy się dziwią skąd ta agresja w szkole"... Czyli reżyser jest winny temu, że ktoś błędnie go interpretuje, a z tej błędnej interpretacji wynikają agresywne zachowania. CZŁOWIEKU! Zrozum, że on działa w ramach KONWENCJI, którą sam stworzył. Przekleństwa, przemoc, nartotyki, whatever - to wszystko jest KONWENCJĄ. To tylko SZTUKA filmowa. Nie wszystkim musi ona odpowiadać, jak ktoś nie lubi przemocy (której notabene w PF wcale nie ma za dużo), to tylko i wyłącznie jego gust i jego sprawa; niech sobie ogląda co tam chce. Ale przypisywanie reżyserowi FILMU odpowiedzialności za jego podrabiaczy i za zachowania kiboli - to największa głupota jaką widziałem. To Ciebie trzeba leczyć, bo nie wiesz co piszesz. I taka jest prawda.

ocenił(a) film na 10
Shalafi

Zgadzam się w całości z przedmuwcą. Ja teraz toiche z innej beczko mam pytanie. Kto dokładnie ustala ograniczenia wiekowe, bo nie rozumiem dlaczego Wściekłe Psy są od 18 a Kill Bill od 15?

maniex81

Każdy ma inny gust :)

maniex81

Tarantino nie trzeba leczyć - jego już nie da się wyleczyć bo jego mózg jest nieodwracalnie uszkodzony i tak już pozostanie na zawsze.
Jedyne wyjście - nie interesować się nim i nie oglądać najgorszych filmów jakie kiedykolwiek powstały.
Jego filmy to - pozostawię bez komentarza

ocenił(a) film na 9
maniex81

no właś nie więc się nie interesuj palancie i przestań pierdolić