sa 2 tezy na to co było w tej walizce 1. dusza marsellusa , ponoc diabeł może wyjac dusze człowieka po przez naciecie na szyji a marsellus miał takie naciecie. 2. diamęty z filmu wściekłe psy.
Samuel L. Jackson pytany co było w walizce odpowiedział że żaróweczka i dwie bateryjki. I jest to chyba najbardziej kompetentna odpowiedź. Zadowolony? ;)
Możliwe, że dusza Marcelussa Wallace'a wykradziona diabłu. Wskazuje na to kilka rzeczy. Bohaterowie ilekroć widzą, co jest w środku mówią, że to najpięknejsza rzecz na świecie. W Biblii tak właśnie określana jest ludzka dusza. Poza tym, gdy diabeł wyciąga z człowieka duszę robi to przez tył głowy - Marcellus w jednej ze scen paraduje z plastrem przyklejonym właśnie w tym miejscu. Do tego szyfr do otworzenia teczki to 666 - szatańska liczba. Oprócz duszy mogą tam być też różne inne rzeczy: Zlota Palma z Cannes, diamenty ukradzione we "Wściekłych psach", migawki z gwałtu na Marcellusie...;) A tak w ogole to Samuel L. Jackson w wywiadzie dla "Playboya" odpowiedział, że w środku była lampa i dwie baterie.
Hmm, ciekawe, skąd wiesz jak diabeł wyciąga duszę z człowieka. Kto Ci taką ściemę sprzedał? :)
Chciałem napisać "mój penis", ale wyskoczył mi komunikat "za krótki". Więc chyba jednak był to oscar za najlepszy scenariusz.
Tarantino powiedział,że "to czego widz by chciał". I niech to będzie skwitowaniem tego tematu.
OCZYWIŚCIER ZE DIAMENTY , Z WŚCIEKŁYCH PSÓW, RÓŻOWY DOSTARCZYŁ JE LUDZIOM MARCELUSA, Z RESZTĄ JEST O TYM MOWA WE WŚCIEKŁYCH PSACH, NO I JULUS I VINCENT SĄ UBRANI JAK PSY
Na 100% byly tam nominacje do Oscarów dla Travolty, Jacksona , Tarantino i oczywiscie samego Pulp Fiction :P
Oj tak!,Tarantino lubi namieszać (i świetnie mu to idzie:)
Na pytanie "co było w walisce?" chyba najtrafniejszą odpowiedzią jest to co powiedział Quentin że "Jest tym wszystkim czym widz chce aby to było.."
!!!pozdro!!!
Tak się głowicie co tam było, a ja Wam odpowiem zgodnie z ówczesną modą - Tam siedziała moja stara. :D
To była walizka pełna Maxi Kingów, jak w przeambitnej reklamie produktu Kinder xD
A czy nie jest tak, panie Leonie, ze akcja Psow dzieje sie po Pulpie??
Bo jest wspomniane ze vega siedzi wiezieniu a o Julusie juz sie nie wspomina bo w pulpie wszedl na dobra droge, a moze i Tim Roth po kazaniu Julusa w barze wstapil do policji... I rozowy zrezygnwal z pracy w Jack Rabbit Slim po nie dostawal napiwkow i o to sie wkurza na kelnerki....
Ale, cholera diamenty zupelnie nie pasuja, przeciez sa skradzione z banku, czyli jednak psy sa chronologicznie pierwsze...