PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1039}
8,3 705 tys. ocen
8,3 10 1 705441
9,2 83 krytyków
Pulp Fiction
powrót do forum filmu Pulp Fiction

Wreszcie w TVP

ocenił(a) film na 6

Jak wszyscy wiemy film ten nie nalezy do najbardziej grzecznych filmow, jestem wiec ciekaw jak bardzo TVP ocenzuruje film. Mimo poznej godziny mysle ze i tak przeklenstw bedzie jak na lekarsto co dla filmu zrobi bardzo zle.

Pucin

ja obstawiam ze ocenzuruje tak samo jak wydawca dvd, czyli niewiele, oczywiście w inny sposób, z innym tłumaczeniem i innym lektorem, ale jestem dobrej mysli, jak bedzie okaże sie już dziś ... szkoda że tak późno bo film oim zdanie wcale nie filmóm bardzo niegrzecznych, a jest genialny

Leon_B_Fink

wiem, nie poszło mi :] film nie należy do filmów niegrzecznych

ocenił(a) film na 10
Leon_B_Fink

Jaka to wersja będzie?? Bo niby piszą, że 168-minutowa, a godziny emisji to 23:30-2:00 więc się nie zgadza. Wie ktoś, czy to wersja rozszerzona czy oryginalna??

Shalafi

148-minut, tak podaje tvp

Shalafi

Nie istnieje coś takiego jak PULP FICTION WERSJA ROZSZERZONA. Jest tylko jedna wersja.
PULP FICTION trwa ok. 168 minut, czyli jakieś ponad 2,5 godziny więc wszystko się zgadza...

a co do cenzury tego filmu w telewizji....P.FICTION puszczają w tv regularnie co pół roku (kiedyś nie mając jeszcze dvd nagrałem sobie na kasetkę) i niestety...jeżeli ktoś będzie czekał na teksty w stylu "k***a", "ja pier**le" to baaardzo się zawiedzie...

mikesz

potwierdzam i poprawiam się - "148 minut" ...

ocenił(a) film na 10
mikesz

Tylko jedna wersja, tak? To ciekawe dlaczego mam oryginalne DVD ze sklepu z wersją 148-minutową, hę?

ocenił(a) film na 10
Shalafi

Ok, nie ma sprawy ;) (teraz muszę napisać jeszcze parę bzdetów, żeby post się wysłał, bo podobno jest "za krótki" :P Skończyłem ;))

Shalafi

bo 168 minut to błąd (który zresztą ja też popełniłem)

jest tylko jedna wersja i trwa właśnie 148 minut

ocenił(a) film na 10
mikesz

Mimo to słyszałem z paru źródeł, że istnieje wersja deluxe 168 min., ale pewności nie mam więc spierać się nie będę ;)

Shalafi

Uwierz mi, to tylko plotki, jak i to że w walizce była głowa samego szatana ;))

ocenił(a) film na 6
mikesz

Rozumiem ze nie nie bedzie slow w stylu q..wa czy tez ja pie...le ( kogo w dzisiejszych czasach gorsza takie slowa???), ale zeby nie powtorzyla sie taka sytuacja. Ogladam film po 23 i padaja takie slowa jak motherfucker czy son of the bitch, a narrator mowi ty draniu. Draniem moze byc maz ktory zdradza zone czy tez facet ktory uderzy kobiete, ale nie seryjny gwalciciel czy morderca.

Pucin

Ale niestety, mogę się założyć że tak właśnie będzie....

dobrze że go na dvd gdzie tłumaczenie jest genialne....

ocenił(a) film na 9
Pucin

http://kabarety.fani.pl/articles.php?id=68

Polecam wszystkim "fanom" polskich tlumaczeń:)

ocenił(a) film na 9
Dr_Grape

http://www.vivid.pl/php/dvd/tytul.php3?pp=450&nr=10723&ticket=filmweb

Dlaczego tu jest podane 154 minuty? Czym to się różni od 148- minutowej?
Słyszałem, że jest scena w restauracji , w której Marselus kupuje żarcie zanim go butch "potrąca" autem...

ocenił(a) film na 10
Dr_Grape

Ja z kolei widziałem kiedyś fotosy ze sceny gdzie Wolf pertraktuje z Monsterem Joe kwestię usunięcie trefnego wozu ze zwłokami w bagażniku jednak nie spotkałem się jeszcze z żadną taką wersją wydaną gdziekolwiek, więc nie wiem czy takowa istnieje.